• Članak
  • Komentari 14
  • Lokacija
  • Share 9
  • Tweet2

Komemoracija za Puca: Bio je velik čovjek, rukometni gigant

Na komemoraciji za Iztoka Puca u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog okupili su se brojni hrvatski i slovenski sportski djelatnici, Žogini prijatelji, bivši suigrači i obitelj...

Četvrtak, 03. 11. 2011. u 13:30    Piše: Ivan Žurić

Sama njegova pojava ulijevala je strah u kosti protivnicima, osjećali smo se moćnije uz njega, rekao je Ivica Obrvan na komemoraciji Iztoku Pucu na kojoj su se okupili brojni Žogini suigrači, prijatelji, sportski djelatnici te štovatelji njegova lika i djela.

- Bio je veliki igrač, ali još veći čovjek. Uz njega vežemo najveće uspjehe hrvatskog i slovenskog rukometa - govorio je kroz suze Leopold Kalin, čelni čovjek slovenskog rukometnog saveza.

Svi su se redom prisjećali Pucovih bravuroznih nastupa. Igrajući za Borac, Zagreb, Celje, Jugoslaviju, Hrvatsku i Sloveniju Iztok je u karijeri osvojio 18 nacionalnih prvenstava, igrao s dvije različite reprezentacije na Olimpijskim igrama te osvajao medalje na europskim i svjetskim prvenstvima.

- Ima dobrih, vrhunskih sportaša, ali ima ih koji su uz veliko sportsko ime bili još veći kao ljudi. Iztok je bio jedan od njih, on je spajao, a ne razdvajao. Gdje god je igrao svi su ga poštovali, voljeli, radovali se uspjesima - rekao Boris Mesarić iz HRS-a.

Uspomenu na Puca, a i kako bi mladim generacijama približili njegovu sportsku veličinu HOO, Slovenski olimpijski odbor te Hrvatski i Slovenski rukometni savezi utemeljit će nagradu 'Iztok Puc' za najdarovitijeg mladog rukometaša do 18 godina.

Uz već spomenute brojne sportske djelatnike na komemoraciji su bili i Zdravko Mamić, Neno Kljaić, Ivica Obrvan, Bruno Gudelj, Božidar Jović, Zlatko Saračević, Zvonimir Bilić, Goran Ivanišević, Dudo Šimenc, Mario Ančić, Stojko Vranković...

- Iztok je bio igračina, gigant svjetskog rukometa. Bio je veliki čovjek prije svega i zaslužuje vrijedno mjesto u raju - zaključio je Zdravko Mamić.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Rukomet.

Tagovi: zdravko mamić, komemoracija, iztok puc

Izdvojeni komentari 14 komentara Pogledaj sve komentare
03.11.2011., 14:37

fermina: svi ovi ljudi koji se sad besramno naslikavaju imaju više nego dovoljno novca. gdje su bili kad je umirao!!!

03.11.2011., 14:38

giustizia: Onore i gloria, legendo ! Pocivao u miru.

03.11.2011., 14:56

bozanic: LEGENDA ŽIVI VJEČNO !!!

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar