Obavijesti

Sport

Komentari 89

Najbolji ikad odlazi u mirovinu: Balić na ljeto završava karijeru

Najbolji ikad odlazi u mirovinu: Balić na ljeto završava karijeru
9

Ivano Balić (35) na ljeto završava karijeru. Potvrdio je to u razgovoru za službenu stranicu svog Wetzlara. Iako je imao ponudu da produlji ugovor, rekao je 'dosta'

VIDEO

Treba znati kada je pravo vrijeme za kraj, rekao je najbolji rukometaš svijeta svih vremena.

Ivano Balić (35) najavio je kraj, sa zadnjom utakmicom ove sezone doći će kraj i jednoj velikoj karijeri. U mirovinu će na ljeto ove godine otići najbolji od najboljih.

- Uh, bila je to teška odluka. Odlično se osjećam u Wetzlaru, drago mi je što sam dio ove momčadi. Klub mi je ponudio novi ugovor i na to sam jako ponosan. Doista sam dugo razmišljao što je najbolje za mene, moju obitelj i posebno moje tijelo. Sve te godine u vrhunskom rukometu ostavile su traga na mom tijelu i treba znati kada je pravo vrijeme za kraj karijere. Procijenio sam da je došlo vrijeme - priča Balić.

'Gubimo fantastičnog igrača, uživajte do ljeta'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Predsjednik Wetzlara Björn Seipp svjestan je da navijači Wetzlara imaju jedinstvenu priliku do ljeta uživati u zadnjim utakmicama i službeno proglašenog najboljeg rukometaša u povijesti.

- Bez sumnje, gubimo čudesnog igrača i idola navijača. Naravno da nam je žao što u lipnju odlazi u mirovinu. No bio je uzor našim mladim igračima na parketu, ali i izvan njega. Nedostajat će nam, no nemojmo tugovati, nego uživajmo u njegovim igrama do lipnja - iskren je Seipp.

Bilo je prekrasno ove dvije godine

Iako je godinama odbijao potpisati za klub iz Bundeslige, Ivano se na kraju svoje karijere ipak odlučio za slabašni Wetzlar. No kako sam kaže, uživao je.

- Kada pogledam unazad, mogu reći da sam uživao ove dvije godine. Klub je profesionalno vođen, momčad je dobra, a navijači su najbolji u Bundesligi. Doista mi je bila čast nositi zeleno-bijeli dres - poručio je Balić.

Najbolji na svijetu, olimpijsko i svjetsko zlato...

Osim brojnih osobnih nagrada, Ivano Balić osvojio je i one njemu puno draže, momčadske. Najveće uspjehe je postigao s reprezentacijom, no s klubom nikada nije došao do onoga što je toliko želio, Lige prvaka. 

Zato je s 'kaubojima' osvojio olimpijsko zlato i broncu, svjetsko zlato i dva srebra te dva europska srebra i jednu broncu. No kako Balić nije ptica selica i od novca mu je važnije da se dobro osjeća u momčadi, tako nije ni mijenjao klubove previše. Igrao je za Split, Metković i Zagreb u Hrvatskoj, San Antonio i Atletico u Španjolskoj te Wetzlar u Njemačkoj.

Proglašen je najboljim rukometašem svijeta 2003. i 2006. godine, a imao je i čast nositi zastavu na otvaranju Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine. Samim time priznat je kao jedan od najboljih hrvatskih sportaša svih vremena.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića