Obavijesti

Sport

Komentari 10

A. Penezić: Ovo nam je zadnja šansa, imamo sve za medalju

A. Penezić: Ovo nam je zadnja šansa, imamo sve za medalju
9

Psihologinja Bojana donijela nam je samopouzdanje, igramo kod kuće, uživamo biti skupa, kaže Penezić uoči početka Europskog prvenstva u Hrvatskoj i Mađarskoj

VIDEO

Uvijek dosad nam je falio jedan korak, taj ‘klik’ koji je neophodan za najveće dosege. Imam osjećaj da bismo ovaj put mogli imati i to. Uostalom, ovo nam je posljednja šansa za veliki, vrhunski rezultat, kaže Andrea Penezić.

Ona je u ženskom rukometu ono što je Domagoj Duvnjak u muškom. Najbolja, nezamjenjiva, oko nje se sve vrti. Uostalom, šest godina zaredom je najbolja hrvatska rukometašica. I zato je važno da je Andrea dobre volje.

- Jesam, i ja i cijela ekipa. Jako je dobra atmosfera među nama, družimo se, uživamo zajedno. Cilj nam je polufinale, vjerujem da je realno da do njega i dođemo. Imamo odličnu ekipu, cure igraju u najvećim europskim klubovima, a još smo i doma - optimistična je Andrea.

Uz domaći teren, prednost naše reprezentacije trebala bi biti Bojana Jeličić, psihologinja specijalizirana za medalje.

- Puno nam pomaže rad s Bojanom, odrađujemo s njom i individualne terapije i rezultati se već vide. Znam po sebi, ali vidim i po suigračicama da napredujemo po pitanju samopouzdanja - rekla je Penezić i dodala:

- Mislim da nam je na nekoliko zadnjih velikih natjecanja upravo samopouzdanje bilo jedan od najvećih problema, možda i glavni razlog zašto nismo više napravile. Nadam se da će Bojana to promijeniti.

Pritiska domaćeg terena zasad nema, euforija se tek očekuje.

- Svjesne smo mi da nije ovo muški rukomet, da teško može biti kao na SP-u 2009., ali svima nam je velika želja igrati u Areni Zagreb, pred punim tribinama. Još pamtim onu ozljedu na OI-ju u Londonu kad nisam mogla pomoći u borbi za polufinale, to se ne zaboravlja. Zato mi je ovaj turnir još važniji - kaže Andrea.

Dečki na svojim pripremama kartaju, igraju playstation, ali kod djevojaka je to malo drukčije.

- Ma kakav playstation - nasmijala se Andrea i nastavila:

- Mi smo žene, radije sjednemo na kavu, ćakulamo... Ali nema ni puno slobodnog vremena.

Izbornik Canjuga drži ritam.

- Dobar nam je, kako ne, zna kad smanjiti gas, a kad biti strog. I viče na nas kad zaslužimo - sa smiješkom je zaključila Andrea.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe