Obavijesti

Sport

Komentari 10

Prvo plinarsko društvo razbilo Nexe na otvaranju SEHA lige

Prvo plinarsko društvo razbilo Nexe na otvaranju SEHA lige
1

Rukometaši PPD Zagreb pobjedom u dvorani Gradski vrt u Osijeku protiv najvećeg rivala Nexe Našica započeli su svoj nastup u sklopu 4. izdanja SEHA GSS lige

VIDEO

Nakon 60 minuta velike borbe igrači Borisa Dvoršeka bili su bolji od onih Zdenka Kordija rezultatom 35-19 (14-11). Utakmicu su pred oko 500 gledatelja u Gradskom vrtu u Osijeku sudili Nedim Arnautović i Aleksandar Jović iz Bosne i Hercegovine.

Kapetan standardno najbolji

U sastavu Prvog plinarskog društva Zagreb nije bilo još uvijek nedovoljno oporavljenog Stipe Mandalinića, kao ni Antonija Kovačevića i Leona Šušnje.

Hrvatski rukometni prvaci utakmicu su otvorili u sastavu Ivić-Šprem-Horvat-Brozović-Pavlović-J. Valčić-Stepančić, dok je u fazi obrane umjesto Domagoja Pavlovića ulazio iskusni Tonči Valčić. Našički je klub susret otvorio u sastavu Lelić-Božić-Pavletić-Kružić-Sokolić-Mrđenović-Vegar-Nuić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zagrebaši bolje ulaze u susret te uz čvrstu obranu, tri obranjena udarca Ivića u uvodnim minutama i nekoliko laganih golova kapetana Zlatka Horvata i Luke Stepančića stvaraju prednost od 4-2 te tako prisiljavaju domaćeg trenera Zdenka Kordija da već u sedmoj minuti pozove minutu predaha.

Nakon toga Našičani hvataju ritam te stižu prednost hrvatskog prvaka. Najzaslužniji za povratak Nexea u igru bio je raspoloženi lijevi vanjski Mirko Herceg koji je u prvih pola sata triput matirao Filipa Ivića, dok je u istom periodu Perica Lelić skupio šest obrana, od čega posebno valja istaknuti obranjeni sedmerac Zlatku Horvatu.

Filip Ivić branio je do 25. minute, ali kako je ostao na spomenute tri obrane, zamijenio ga je Ivan Stevanović.

Nakon 30 minuta igre kod PPD Zagreba najbolji je s pet golova bio kapetan Horvat, tri je dodao Stepančić, dok je dva upisao Ilija Brozović. Kod Nexea po tri gola u prvom poluvremenu imali su Tibor Jurjević i spomenuti Herceg.

Sjajna obrana primila samo osam golova

Ako smo u prvom poluvremenu gledali dobru izvedbu zagrebaša, onda se ono što je uslijedilo u nastavku može se opisati kao spektakularno.

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb zaigrali su u brzini više te uz još bolju obranu i sjajno raspoloženog Ivana Stevanovića postigli pregršt lakih golova i tako se već u uvodnih desetak minuta nastavka odvojili na "+8".

Do konca susreta prednost rukometaša Prvog plinarskog društva Zagreb popela se na zapanjujućih 16 golova razlike te je semafor je pokazivao nevjerojatnih 35-19. Za rekordnu pobjedu Zagreba nad Nexeom u prvom je redu zaslužna fantastična obrana koja je u nastavku primila svega osam golova.

Najbolji u redovima pobjednika bio je kapetan Zlatko Horvat s devet pogodaka. Po šest su pogodaka postigli Luka Stepančić i Teo Čorić, dok je pet dodao Luka Raković. Filip Ivić je ostao na tri, dok je Ivan Stevanović upisao 13 obrana.

Kod Nexea najbolji s četiri pogotka Tomislav Nuić, dok su po tri dodali Mirko Herceg i Tibor Jurjević. Perica Lelić skupio je sedam obrana.

U petak, 12. rujna rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb predstavit će se svojim navijačima u "Kutiji šibica". U sklopu drugog kola SEHA Gazprom South Stream lige s početkom u 18 sati dočekat će slovački Tatran Prešov. Bit će to repriza prošlogodišnje utakmice za treće mjesto i još jedan pravi rukometni spektakl.

SEHA GSS liga, 1. kolo

  • Nexe Našice - Prvo plinarsko društvo Zagreb 19-35 (11-14)

Nexe Našice: Lelić 7 obrana, Juzbašić; Gadža 1, Eter 1, Crnić 1, Mrđenović 1, Tomas, Kružić, Jurjević 3, Sokolić, Nuić 4, Božić-Pavletić 1, Sakić 2, Vegar, Celebi 2, Herceg 3

PPD Zagreb: Stevanović 13 obrana, Ivić 3 obrane; Mihić 1, Brozović 2, Stepančić 6, Šprem 1, Čorić 6, Šebetić 1, Raković 5, Horvat 9, J. Valčić 2, T. Valčić, Obranović 2, Vuglač, Lukačec, Pavlović

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu