Obavijesti

Sport

Komentari 76

Slavko Goluža na SP u Katar bez Buntića i Drage Vukovića

Slavko Goluža na SP u Katar bez Buntića i Drage Vukovića
4

Na širem popisu od 28 igrača na popisu Slavka Goluže za predstojeći SP nema iskusnih Denisa Buntića i Drage Vukovića. Tu su Vuglač, Slišković, Obranović...

VIDEO

Mjesec dana prije početka Svjetskog rukometnog prvenstva u Kataru (15. siječnja - 1. veljače) Svjetska rukometna federacija (IHF) objavila je popise igrača sve 24 reprezentacije. Naravno, riječ je o širem popisu od 28 igrača i većih iznenađenja tu zasad nema. 

Za hrvatske navijače jedino iznenađenje moglo bi biti što na popisu 28 igrača na koje Slavko Goluža računa nema iskusnih Denisa Buntića te Drage Vukovića, a treba dodati da je prava šteta što nema Renata Sulića koji igra u sjajnoj formi. No zato su tu mlade snage Ivić, Mihić, Vuglač, Slišković, Brozović, Obranović...

Do Svjetskog prvenstva s popisa će otpasti 10 igrača jer ih izbornik u Kataru može prijaviti 16 uz zamjene. Pretpostavimo da će tako s popisa otpasti jedan golman, četiri krila, dva pivota te tri vanjska igrača. Ako se ravnamo po posljednjem popisu za europske kvalifikacije među 18 neće biti Loserta, Štrleka, Mihića, Rakovića, Matulića, Brozovića, Marića, Vuglača, Ivića i Blaževića. No možda nam je Goluža pripremio novo iznenađenje.

Zanimljivo je vidjeti i popise najvećih hrvatskih konkurenata Francuza, Danaca i Španjolaca... Francuzi dolaze s provjerenom postavom. I dalje su tu Abalo, Fernandez, Guigou, Narcisse, Karabatić, Omeyer... Danci će na SP-u biti s Landinom, Lindbergom, Hansenom, ali i u odnosu na posljednje natjecanje pojačani Markussenom. Španjolci su i dalje jaki sa Šterbikom, Ruesgom, Entrerriosom, Canellasom, Aguinagaldeom... Dakle, svi u najjačim sastavima, bit će zanimljivo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hrvatski popis 28 rukometaša za SP

  • Golmani: Mirko Alilović (Veszprem), Filip Ivić (PPD Zagreb), Ivan Pešić (Meškov Brest), Venio Losert (Montpellier)
  • Lijeva krila: Manuel Štrlek (Vive Tauron Kielce), Ivan Ninčević (Bešiktaš), Lovro Šprem (PPD Zagreb), Lovro Mihić (PPD Zagreb)
  • Desna krila: Zlatko Horvat (PPD Zagreb), Ivan Čupić (Vive Tauron Kielce), Luka Raković (PPD Zagreb), Jerko Matulić (Chambery)
  • Pivoti: Željko Musa (Vive Tauron Kielce), Igor Vori (PSG), Marino Marić (Melsungen), Ilija Brozović (PPD Zagreb) 
  • Desni vanjski: Marko Kopljar (PSG), Luka Stepančić (PPD Zagreb), Šime Ivić (Celje), Mario Vuglač (PPD Zagreb)
  • Srednji vanjski: Domagoj Duvnjak (Kiel), Sandro Obranović (PPD Zagreb), Josip Valčić (PPD Zagreb), Igor Karačić (Vardar) 
  • Lijevi vanjski: Damir Bičanić (Chambery), Jakov Gojun (PSG), Ivan Slišković (Celje PL), Alen Blažević (Pick Szeged)
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu