Obavijesti

Sport

Komentari 9

Težak udarac za Zagreb pred Celje: EHF je kaznio Horvata

Težak udarac za Zagreb pred Celje: EHF je kaznio Horvata
5

Zlatko Horvat propustit će važno gostovanje u u Celju u drugom kolu Lige prvaka. Kapetan je kažnjen jednom utakmicom neigranja zbog crvenog kartona protiv Kiela

VIDEO

EHF kažnjava kapetana Zagreba Zlatka Horvata jednom utakmicom neigranja u Ligi prvaka zbog izravnog crvenog kartona u utakmici s Kielom, objavila je krovna europska rukometna organizacija.

Zagrebov kapetan tako će propustiti utakmicu drugog kola Lige prvaka protiv Celja (subota, 20 sati), a EHF je njegov nasrtaj na Tofta nazvao 'namjernim osvetničkim činom' te 'djelom koje nije u sportskom duhu'. Kazna je očekivana, čak i najmanja moguća, ali prava je šteta što EHF jednako ne kažnjava i drugu stranu s obzirom na brojne udarce 'ispod pojasa' kapetana Kiela, ne samo u ovoj utakmici. No, Zagreb je na takvo dijeljenje 'pravde' već naviknut i nema se smisla dalje baviti time. 

Trener Veselin Vujović znao je da će u Celju biti bez Horvata i na to je pripremio svoju momčad.

- Kapetan će nam jako nedostajati, ali ja sam se za to pripremao od početka ovog tjedna i tome prilagodio taktičke detalje. Pretpostavio sam da će dobiti jednu utakmicu kazne za crveni karton. On je kapetan, moja desna ruka, oslonac momčadi i bitno će nedostajati, ali drugi sada imaju priliku da se dokažu - rekao je iskusni Vujović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zanimljiva će biti uloga Vujovića u Celju. Za protivničku momčad igra nekoliko igrača koje vodi u reprezentacije Slovenije.

- Dolazim tamo kao trener Zagreba i moj je osnovni cilj da pobijedim. Sigurno je da će dvorana biti puna, da će me publika pozdraviti, no ja ću se truditi da maksimalno opravdam povjerenje i Zagreba i slovenskog saveza, ali dat ću sve od sebe da moja momčad pobijedi.

U prvom kolu Zagreb je deklasirao Kiel, dok je Celje šest razlike slavilo na gostovanju kod Bešiktaša.

- I mi i oni u dobroj atmosferi dočekujemo 'balkanski derbi'. Poznajemo se jako dobro, ali oni su blagi favoriti s obzirom da igraju doma. Pritisak je ipak na njima jer nama taj poraz ne bi tako puno značio, a pobjeda bi bila veliki korak prema dobrom rezultatu u grupnoj fazi Lige prvaka - zaključio je sjajni trener Zagreba.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov