Obavijesti

Sport

Komentari 14

Umjesto hvala, sretno, Ivano: 'Nije zbogom, samo vidimo se'

Umjesto hvala, sretno, Ivano: 'Nije zbogom, samo vidimo se'
3

Rukometni svijet ispratio je Ivana Balića u igračku mirovinu. Igrački dio karijere je završio, sad se može posvetiti novom poslu i potrazi za svojim nasljednikom

VIDEO

Zaista sam uživao, bile su prve riječi Ivana Balića poslije službenog kraja nevjerojatne karijere. A ne postoje riječi koje bi bolje opisale sve što je radio na terenima u cijelom svijetu.

Bilo da se radilo o golovima, asistencijama ili žestokim zagrljajima grdosija poput Didiera Dinarta, Balić je na sve znao odgovoriti osmijehom.

- Sve mi je pozitivno. Sve mi je super - smijao se Balić i poslije odličnog nastupa u posljednjoj utakmici, u kojoj je Wetzlar pobijedio Göppingen 29-24, a on, uz jedan gol, podijelio i novih pet asistencija. 

I baš to govori o igračkoj veličini - u posljednjoj sezoni karijere postao je najbolji asistent najjačeg rukometnog prvenstva na svijetu.

Koliko ga navijači cijene u Njemačkoj, možda najbolje govori aukcija koja još traje. Dres u kojem je Ivano odigrao svoju posljednju profesionalnu utakmicu dosegao je cijenu višu od 8000 eura. Nekome taj suvenir očito mnogo znači.

Ivano svoj suvenir nije morao plaćati. Njegov Wetzlar poklonio mu je dres New Jersey Devilsa s brojem 34 i put u New York na utakmicu njegova omiljenog kluba. Uručio mu ga je Jackson Richardson, francuski virtuoz koji je bio Balićev uzor na rukometnom početku.

- Prekrasno iznenađenje, hvala ljudima u klubu i oko kluba što su mi ovo omogućili - rekao je 36-godišnji Splićanin.

No odlazak preko Atlantika bit će mu lakši put nego onaj koji ga očekuje uz hrvatsku reprezentaciju. Genijalnost s terena treba preseliti u ured, na mjesto koordinatora za muški rukomet u Hrvatskom rukometnom savezu, a jedan od zadataka bit će mu pronalazak nekog novog Ivana Balića.

- Ovo nije zbogom. Ovo je samo vidimo se - rekao je uz ovacije krcatih tribina. 

Cijeli svijet zahvalio mu je na igrama. Mi mu možemo samo poželjeti da na novoj funkciji bude jednako uspješan kao na terenu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu
On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening