Obavijesti

Sport

Komentari 14

Vujović potpisao: U iduće tri godine napadamo vrh Europe

Vujović potpisao: U iduće tri godine napadamo vrh Europe
1

Zagreb će u novu sezonu ući sa starim trenerom. Veselin Vujović ostaje na klupi hrvatskog prvaka, potpisani su ugovori s većinom igrača, a dolazi i pivot iz Katara

VIDEO

Veselin Vujović ostaje trener rukometaša Zagreba. Crnogorski stručnjak danas je potpisao novi ugovor i povest će hrvatskog prvaka i iduće sezone u lov na Final Four Lige prvaka.

- Bilo je kalkulacija godina, tri, pet... Dogovorili smo se da će suradnja trajati sve dok bude obostranog zadovoljstva. Od svih ponuda koje sam imao, ova je najbolja. I zbog ekipe, grada, Zagreb ima najtalentiranije mlade igrače u Europi. Čast mi je što ću i dalje surađivati s njima - rekao je dirnuti trener.

Nakon debakla u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka u kojoj je Zagreb stradao u Barceloni s -22, Vujović je rekao kako je odgodio potpis novog ugovora te da mu treba vremena za razmišljanje.

- Ne može taj sramotan poraz izbrisati sve ono dobro što smo radili. No ne može ni sve to dobro što smo radili oprati taj poraz. Ja sam čovjek koji uvijek misli da može najbolje, ali nekako sam ušao u povijest Zagreba kao čovjek koji je doživio najteži poraz u povijesti kluba. Od tada se pokušavam izliječiti od tog poraza. Slagao sam u tom vremenu segmente koji bi bili bitni da ostanem trener Zagreba. Jedna od bitnijih stvari bila je toplina Zagrepčana koju sam doživljavao svih ovih dana. Ljubav igrača i ljudi u klubu je veliki poticaj za mene da ostanem na klupi. Želim vidjeti što je realna slika ove momčadi, one pobjede ili ovaj poraz od Barcelone. 

Dobio je i obećanje Zagrebovih čelnika da će u klub sletjeti još pokoje pojačanje za iduću sezonu, najavljen je ostanak Luke Stepančića, pregovara se s Ilijom Brozovićem o novom ugovoru i prema svemu sudeći 'plinari' će iduće sezone imati vjerojatno i bolju momčad no ove kada su iznenadili rukometnu Europu.

- Iliji smo ponudili novi ugovor i do kraja svibnja mora se izjasniti ostaje li ili odlazi. U pregovorima smo i s Marijom Tomićem, pivotom koji igra u Kataru. Igrao je i u Medveščaku i Sisku te je na širem popisu reprezentativaca Katara. Odličan je igrač. Primjerice, kad su igrali protiv Barcelone na Globeu zabio je 10 od 10, a u drugom poluvremenu obranu je igrao na Karabatiću. Znate koliko je Nikola zabio u drugom dijelu? Nula. Znači, igra u oba pravca. Nije još 100% naš, mora biti tamo do 1.6. i čim dođe ovdje, potpisat će i stvar će biti riješena. I ono što sve zanima, Luka Stepančić. On ima ugovor još godinu dana s nama. Stigla je ponuda PSG-a, no stav kluba je da Luka ostane još godinu dana minumum. Bit će mu ponuđen i novi ugovor tako da je moguće da cijela ta momčad na okupu ostane do 2018. Naši najbolji igrači potpisali su nove višegodišnje ugovore, a Valčić i Horvat ionako imaju ugovore na više godina. Ivić, Obranović, Kovačević, Šebetić, Mandalinić... Svi su oni produljili ugovore do 2018. jer nama je plan u ove tri godine napasti vrh Europe - rekao je Božidar Jović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka