Obavijesti

Sport

Komentari 28

Zagrebaši slomili Metalurg Line Červara za novu pobjedu u LP

Zagrebaši slomili Metalurg Line Červara za novu pobjedu u LP
7

Rukometaši PPD Zagreba svladali su Metalurg iz Skoplja u trećem kolu Lige prvaka 19-17. Tvrda utakmica pripala je Vujovićevim igračima koji su uzeli dva važna boda

VIDEO

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb upisali su drugu pobjedu u trećem kolu skupine A rukometne Lige prvaka. Pred oko 6000 ljudi u zagrebačkoj Areni izabranici Veselina Vujovića svladali su Metalurg iz Skoplja 19-17 (10-8).

U tvrdoj utakmici sa samo 36 golova Zlatko Horvat bio je najraspoloženiji u redovima pobjednika s devet golova. Bila je to četvrta pobjeda nad Makedoncima u petom međusobnom ogledu.

Jurica Galoić/PIXSELL

Domaćin nije dopustio opuštanje na startu te je nakon vodstva 2-0 kontrolirao utakmicu. Makedonci su držali priključak sve do poluvremena, došli i na gol minusa, ali na odmor se ipak otišlo s "plus dva" za PPD (10-8).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Luka Stepančić početkom nastavka digao je prednost zagrebaša na 11-8, ali potom su gosti prebacili u brzinu više te preokrenuli utakmicu povevši 15-13. Filip Ivić tada je proradio te pomogao Zagrebu vratiti teško zarađeno vodstvo. Horavt je pogodio dva sedmerca za 19-17, što se pokazao i kao konačan rezultat.

Jurica Galoić/PIXSELL

- Uvijek sam rekao da bih radije dobio dva razlike jednu ružnu utakmicu nego izgubio jedan razlike ružnu utakmicu. Metalurg igra rukomet koji je teško razbiti, ali mi smo imali dobre vanjske pucače koji su mogli protiv toga - rekao je nakon utakmice za HRT Zagrebov trener Vujović koji je po prvi put nakon suspenzije sjeo na klupu PPD-a.

Nakon iznenađujuće pobjede nad Kielom u prvom kolu u Areni (27-25) te poraza kod Paris Saint-Germaina (27-22), zagrebaši su ovom pobjedom došli na četiri boda, koliko imaju i PSG te Kiel (uz utakmicu manje).

U nedjelju će treće kolo skupine A utakmicom u Parizu zaključiti PSG i La Rioja, sljedeći protivnik hrvatskog prvaka iduću subotu u Španjolskoj.

- Dobro smo pozicionirani i zadovoljan sam. Učinit ćemo sve da u Španjolskoj napravimo dobar rezultat. Mislim da ova mlada ekipa to može - istaknuo je Vujović.

I golman Filip Ivić istaknuo je fizički vrlo napornu utakmicu u kojoj su Hrvati ipak bili nadmoćniji. Prikupio je 11 obrana.

Jurica Galoić/PIXSELL

- Igrali smo (punom snagom, op.a.) od prve do zadnje minute i nismo se predavali. Bila je jako teška utakmica, oni su igrali do krajnjih granica. Bitno je da smo uzeli bodove i idemo po novu pobjedu u Španjolsku idući tjedan - izjavio je.

Liga prvaka, skupina A, 3. kolo

  • PPD Zagreb - Metalurg Skoplje 19-17 (10-8)
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub
Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio