Obavijesti

Sport

Komentari 9

'Zbog Vujovića Zagreb će biti opasniji. Gušt je igrati u Areni'

'Zbog Vujovića Zagreb će biti opasniji. Gušt je igrati u Areni'
1

Kad je trener novi, svaki igrač želi se dokazati. Zato će Zagreb biti opasan i za moj Kiel, kaže Domagoj Duvnjak, najbolji rukometaš svijeta, koji testira PPD u Areni...

VIDEO

Baš se veselim dolasku u Zagreb. I prije ždrijeba sam govorio da bih volio da izvučemo zagrebaše u skupini, a želja mi se i ostvarila, javio se Domagoj Duvnjak iz Kiela.

Upravo je jurio na jedan od posljednjih treninga uoči starta Lige prvaka. I, što se tiče Kiela, otvaranja "sezone lova" na europsku titulu.

- Momčad je vrhunska, klub također, od vrha do dna sve je posloženo zaista fantastično. Cijeli grad živi za klub, THW je doslovce ovdje institucija. Još nije krenula euforija, navijači mi ne prilaze više nego u Hamburgu, ali kažu da će se atmosfera u gradu zakuhati čim se zakuha borba za trofeje - kaže Domagoj, koji je posljednjih pet godina proveo u 40 minuta vožnje udaljenom Hamburgu.

- Već sam igrao protiv bivšega kluba, pobijedili smo, ali sve je bilo jako čudno. U tim svlačionicama se osjećam kao kod kuće, znam svaki kutak dvorane... Ali znate kako je, čim počne utakmica, sve emocije nestaju.

Igrao je i protiv Wetzlara, s druge strane bio je veliki prijatelj i idol Balić.

- Ima Ivano godina, ali može još 'potegnuti', nije još za otpis - smije se Duvnjak pa nastavlja:

- Protiv nas je igrao fantastično, jedva smo ih dobili, a kaže mi Dominiković da je briljirao i protiv njegova HSV-a. Čovjek vuče cijeli Wetzlar, a Wetzlar je u vrhu Bundeslige. To vam dovoljno govori.

Večeras u 19:30 najbolji rukometaš svijeta istrčat će u njemu najdražu dvoranu na svijetu.

- Uvijek je poseban osjećaj igrati u Areni - kaže Duvnjak pa dodaje:

- Jako respektiram Zagreb. Mlada su momčad, mi svakako dolazimo kao favoriti, ali znam sve te dečke, znam koliko mogu i siguran sam da nam neće biti lako. Pogotovo sad, kad su dobili novog trenera iako sam čuo da Vujovića neće biti na klupi.

Ono što je danas Duvnjak, najbolji rukometaš svijeta, 1986. bio je Veselin Vujović. Dvije godine prije nego što se Domagoj rodio.

- Nisam ga imao priliku gledati, ali jako puno znam u Vujoviću. Pričao mi je otac o njemu, kao i treneri, neki stariji suigrači, a i u Njemačkoj znaju sve o njemu... Uostalom, i trener u Kielu Alfreð Gíslason pričao mi je o Vujoviću, igrali su jedan protiv drugoga i jako ga se dobro sjeća. I on kaže da je bio čudesan igrač - informiran je Duvnjak, koji o Vujoviću kao treneru zna puno više.

- Pokazao je koliko je dobar posljednjih godina, a sjećam se i da sam kao igrač Zagreba igrao protiv njegova Vardara. Zbog njegova dolaska Zagreb će biti još opasniji, to je taj pozitivni šok koji svaka promjena trenera donese. Svaki se igrač želi dokazati novom treneru - svjestan je Duvnjak.

Pogled u malo dalju budućnost zaustavlja se na 2018. godini. Europsko prvenstvo nakon 18 godina opet će se igrati u Hrvatskoj.

- Koliko ću tad imati, 30 godina... Zapravo ne, igra se u siječnju, to znači 29 - računao je Duvnjak.

- Naravno da se veselim što ćemo ponovno igrati doma. Odmah se sjetim SP-a 2009. Uh, to su bili nezaboravni dani, nešto nevjerojatno. Koliko podrške, koliko ljubavi u svakom gradu u kojem smo igrali, na svakom koraku... Jedva čekam da se to ponovi. Naravno, sve osim finala - zaključio je sa smiješkom Duvnjak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu