Obavijesti

Show

Komentari 6

Adrenalinska avantura: Matija je katapultirao Antoniju u more

Adrenalinska avantura: Matija je katapultirao Antoniju u more
7

Maja i Antonia spremaju se za regatu pa su od kapetana broda dobile lekciju o jedrenju. Zatim je svezao bovu na konop te ih katalputirao s krme prema pramcu

VIDEO

Buđenje na jedrilici je nešto posebno. Potrebno je samo malo proviriti glavom kroz prozor da shvatite da ste u prekrasnoj uvali obasjanoj suncem, a da vam je do mora potrebno samo nekoliko koraka. Nema ljepšeg osjećaja nego skočiti u kristalno čisto more čim se probudite.

Na Paklinskim otocima ostali smo do podneva kad smo trebali krenuti za Šoltu, no zbog najavljene jake bure odlučeno je da se zbog sigurnosti ipak ide u Bol na Braču. Kako je sutradan regata, naš skipper Matija odlučio je da nas malo više nauči kako se jedri te tko što radi na brodu. Probale smo upravljati jedrilicom, dizati jedra, vježbati tzv. vire... Moramo priznati da nam to i nije bilo baš tako lako izvesti budući da je brod jako velik.

Katapult s krme prema pramcu

Nakon lekcije iz jedrenja, Matija nam je odlučio pružiti priliku za podizanje adrenalina. Svezao je bovu na konop te nas katalputirao s krme prema pramcu. Potrebno je samo dobro se držati i ne pustiti se prerano. Antonia je skupila hrabrosti i skočila, no kasnije je rekla da se ne bi odvažila za taj pothvat da je znala da je dubina mora gdje skače oko 65 metara. 

Nakon jedrenja i katapultiranja krenuli smo dalje prema Bolu gdje se nismo imali gdje vezati pošto je dok bio pun brodova koji su se skrivali pred nadolazećom burom. Nije nam ostalo ništa drugo nego vezati se uz bok benziske. Kako se ona zatvara tek oko 21 i tek tada se može uz nju pristati, vrijeme smo iskoristili za kuhanje večere za cijelu ekipu na brodu. 

Izlazak u Bolu

Pošto je bura već počela poprilično puhati, Matija je ostao na brodu pazeći da sve bude u redu. Mi smo otišle s Mikeom i Johnom, našim Englezima s broda, na piće i sladoled. Bolje za razliku Visa i Komiže jedno 'mainstream' turističko mjesto. Ono što nas je začudilo je da u jednom kafiću na rivi pod domaće vino toče vino iz Križevaca, a hamburger stoji 35 kuna. 

Kasnije smo otišle do jednog kluba u hotelu na šetnici koji radi do dugo u noć, no bahatost i sporost konobara natjerala nas je da se nakon 20 minuta provedenih tamo vratimo na brod. 

Sve o jadranskim avanturama Maje I Antonije pročitajte OVDJE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Šesta epizoda: Britanci zaveli Brazilke pa rekli da 'nisu loše'
PARTY JEDRENJE

Šesta epizoda: Britanci zaveli Brazilke pa rekli da 'nisu loše'

Dvije Brazilke jako su se naljutile na Britance kojima su bile u zagrljaju. Iako su cijelu večer uživali u zajedničkom društvu dečki su za djevojke rekli kako 'nisu loše'

Peta epizoda: Ispod površine sakrilo se 'izgubljeno blago'...
PARTY JEDRENJE

Peta epizoda: Ispod površine sakrilo se 'izgubljeno blago'...

Da na brodu ne vlada samo neprestano tulumarenje pokazalo se nakon odlaska s otoka Visa. Neki su ronili, a većina je pokušala naučiti kako upravljati jedrilicom
Četvrta epizoda: Otkrivali smo strogo čuvane tajne otoka Visa
PARTY JEDRENJE

Četvrta epizoda: Otkrivali smo strogo čuvane tajne otoka Visa

Cijela ekipa oduševila se Visom i njegovim tajnama. Veseli jedriličari istraživali su otok i stara vojna skloništa na njemu, a zavirili su i u sklonište za podmornice