Obavijesti

Saznali smo deset finalista Metro zvijezda zajednice

Saznali smo deset finalista Metro zvijezda zajednice
7

Natječaj tvrtke METRO Cash & Carry – METRO Zvijezda zajednice – drugu godinu za redom okuplja vlasnike malih i srednjih tvrtki te obrta koji uz svoje svakodnevno poslovanje pomažu zajednici u kojoj posluju

Glasanjem za prijavljene priče građani su odabrali deset finalista među kojima će žiri odabrati Zvijezdu zajednice – dobitnika nagrade od 50.000 kuna koje METRO dodijeljuje za izniman doprinos zajednici.  

Deset finalista METRO Zvijezde zajednice dolaze iz cijele Hrvatske; od Požeško-slavonske i Međimurske do Splitsko-dalmatinske i Primorsko-goranske županije, što pokazuje kako u svakom kutku hrvatske postoje poduzetnici i pojedinci koji pomažu zajednici. 

Najviše glasova dobila je priča Kluba Dobre Vibracije koji  u suradnji sa Centrom za odgoj i obrazovanje “Slava Raškaj” u Zagrebu provodi projekt pod nazivom "NO LIMIT - Daj 5 za bolji svijet!" u sklopu kojeg organiziraju rehabilitacijske radionice bubnjanja za djecu s oštećenjem sluha i drugim komunikacijskim teškoćama. 

U finale je ušla i socijalna zadruga Humana Nova koja potiče zapošljavanje osoba s invaliditetom i drugih društveno isključenih osoba te poljoprivredna zadruga Vrbanj s pričom o projektu čiji je cilj doprinjeti očuvanju tradicijske baštine, povećanju zaposlenosti stanovništva i općoj revitalizaciji sela. Građani su prepoznali i priču Udruge Klikeraj čiji je cilj osnovati centar koji će na jednom mjestu pružiti informacije, praktične materijale, edukaciju i potporu u osiguravanju optimalnih uvjeta za razvoj potencijala sve, a posebice darovite djece.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Među finalistima se našla i tvrtka Infinum koja se bavi dizajnom i razvojem softwarea. Uz svakodnevni posao, tvrtka organizira edukacije kako bi mladim progamerima omogućili praktična znanja. Edukacije i radionice tvrtka Infinum planira objdiniti u projektu Infinum Academy.

Priliku da osvoje 50.000 kuna zahvaljujući glasovima građana dobili su i Udruga za pomoć djeci i mladima Radost, tvrtka Margor prom, Dr. sc. Elvira Mlivić Budeš, Tatjana Gjurković te Obiteljski dom Golubić. Zvijezdu zajednice na jesen će odabrati žiri koji čine Boris Trupčević, predsjednik Uprave 24sata, Marc Carena, predsjednik Uprave METRO Cash & Carry te prošlogodišnjeg pobjednik Miroslav Vrankić, osnivač i direktor  tvrtke E-Glas.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)