Obavijesti

Show

Komentari 64

BB Andrea: Napala je suprugu, ide u zatvor i poklanja bubreg

BB Andrea: Napala je suprugu, ide u zatvor i poklanja bubreg
4

ISKUPLJENJE Transseksualku Jakimovsku, koja je nekad bila policajac, brine hoće li u muški ili ženski zatvor, a prije nego što ode iza rešetaka, želi spasiti nečiji život

VIDEO

Bivša stanarka Big Brother kuće, Makedonka Andrea Jakimovska (43) bori se protiv odlaska u zatvor koji joj je, tvrdi reality zvijezda, namjestila bivša supruga Dijana .

POGLEDAJTE VIDEO: Andrea ide u zatvor

Pokretanje videa...

24sata Video 00:12

Andrea je nekad bila Stojan , policajac iz grada Tetova u Makedoniji. Završio je srednju medicinsku školu i zaposlio se u policijskoj stanici. Sudjelovao je u ratnom konfliktu 2001., bio je na poziciji teškog mitraljeza i jedva je preživio. Prije osam godina odlučio je postati žena i prozvao se Andrea. Počela je piti hormone od kojih su joj narasle grudi.

Njezina supruga nije se mogla nositi s time pa je 2011. zatražila razvod. Jakimovska nakon razvoda više nije mogla viđati djecu, sina od 13 i kćer od 17 godina. Andrea tvrdi da su joj socijalni radnici rekli da 'otac ne može biti majka' i zato su joj zabranili kontakt s djecom.

Ne žele s njom imati posla

- Samo želim biti s njima. Nažalost, ne plaćam alimentaciju za njih, ali kako da platim? Da prodam bubreg? Ne radim i nemam novca. Živim u gradu u kojem se svi poznaju te postoji puno tabua i srama među ljudima. Zbog toga nitko ne želi javno imati posla sa mnom jer će ga ogovarati - kaže Andrea.

Kad već ne može biti uz svoje najbliže, Andrea je 2013. odlučila pomoći nekom djetetu tako da donira bubreg.

Poklanja bubreg potrebitima

- Moji organi su potpuno zdravi, a jedna 16-godišnja djevojčica trebala je hitnu transplantaciju. Međutim, stopirali su operaciju jer je u Makedoniji zakonom zabranjeno da organ donira osoba koja nije krvni srodnik i koja nije pokojna - kaže Andrea. I dalje je odlučna u tome da nekome pomogne i spasi život.

- Ne zanima me rasa, niti spol, niti vjeroispovijest čovjeka, bitno mi je da je to netko kome treba novi organ - kaže Andrea. Dodaje kako njezin bubreg nikako nije na prodaju.

- Da želim zaraditi, dala bih ga u oglasnik, a to je protuzakonito. Samo želim nekome spasiti život, da nešto moje kod nekoga živi, kad već nemam svoju djecu u svojem životu - kaže  Makedonka koju, prema njezinim riječima, maltretira bivša žena i njezin novi partner.

Nezaposlena i osuđena

- Bivša supruga me je napala dok sam bila u automobilu. Ja sam je prijavila, ali zato što sam transseksualka svi su stali na njezinu stranu. Imala sam snimku napada, no sud je odlučio to ne prihvatiti. Dobila sam šest mjeseci zatvora radi napada, a oni nisu uopće odgovarali - kaže Makedonka.

Tvrdi kako to nije prvi put da se sukobila s bivšom suprugom.

- Bivša me na pješačkom prijelazu pokušala pregaziti autom. Planiram tužbu u Strasbourgu jer ovdje nitko ne štiti moja prava. Upravo zbog toga već godinama ne mogu vidjeti svoju djecu - kaže Andrea.

Dobiva 200 kuna socijalne pomoći i pomažu joj roditelji umirovljenici koji nikad nisu prihvatili njezinu promjenu. Uložila je tužbu na presudu od šest mjeseci zatvora.

Muči me hoću li ići u muški ili ženski zatvor. Među muškarce ne mogu, ja sam ipak žena - zaključila je Andrea.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište
Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama