Obavijesti

Show

Komentari 45

Bezvremenska ljepota: Monica Belluci otvorila filmski festival

Filmom Emira Kusturice 'Na mliječnom putu' u Beogradu je u petak navečer otvoren 45. međunarodni filmski festival FEST na kojem će do 5. ožuja premijerno biti prikazano 95 filmova

VIDEO

Dragi Beograde, festival je otvoren, pozdravila je publiku na otvorenju FEST-a u Sava centru zvijezda ovogodišnjeg festivala, talijanska glumica Monica Bellucci (52). Iako je glumica došla odjevena u jednostavnoj, crnoj kombinaciji, Monica je svojom ljepotom ostavljala bez daha. 

Među filmovima koji će biti prikazani u glavnom programu festivala posjetitelji će, izvan konkurencije, moći pogledati  i favorite za Oskara u svim kategorijama, poput filmova “Elle”, “Mjesečina”, “Jacky”, “La la land”, “Po cijenu života” i “Manchester na moru”.

U glavnom natjecateljskom programu sudjelovat će 15 filmova iz 12 zemalja: Francuske, Islanda, Rusije, Nizozemske, Češke, Italije, Grčke, Izraela, Iraka, Irana, Hrvatske i Slovenije, a  umjetnički direktor FEST-a Jugoslav Pantelić najavio je da međunarodni natjecateljski program predstavljaju tematski različita ostvarenja.

Peteročlani međunarodni žiri, u kojem je i hrvatski redatelj i scenarist Dalibor Matanić, odlučivat će o nagradama za najbolji film, scenarij, režiju, najbolju mušku i žensku ulogu,  te najbolji debitantski nastup, a bit će dodijeljena i nagrada žirija.

Uz glavni natjecateljski program predviđene su i nagrade u još dva programa – “Srpski film” i “Granice”, u kojem će biti prikazano osam filmova iz Južne Koreje, Austrije, Poljske, Francuske, Italije, Irana, Meksika i SAD-a.

Predsjednik žirija glavnog natjecateljskog programa je srpski redatelj Srđan Golubović, a žirijem nacionalnog programa “Srpski film” predsjeda hrvatska glumica Ksenija Marinković.

Hrvatska kinematogtrafija i filmska kritika bit će ove godine na FEST-u predstavljene filmovima "Goran" redatelja Nevia Matasovića, "Novine" i "Transmanija" Dalibora Matanića, koprodukcijom s Finskom i Makedonijom "Oslobođenje Skoplja", te sudionicima žirija u nekoliko kategorija.

Otvorenje FEST-a obilježila je i dodjela nagrada "Beogradski pobjednik" srpskom glumcu i redatelju Ljubiši Samardžiću za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti i španjolskom redatelju Carlosu Sauri za dosadašnje stvaralaštvo.

U ime Samardžića, spriječenog bolešću, nagradu je preuzela tajnica za kulturu u upravi Beograda Ivona Jeftrić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...