Obavijesti

Show

Komentari 0

Bijelo dugme Box set deluxe - Ekskluzivni uvid u knjigu

Bijelo dugme Box set deluxe - Ekskluzivni uvid u knjigu
4

U knjizi će se ekskluzivno naći veliki broj nikad objavljenih fotografija i dokumenata iz karijere Bijelog dugmeta priznatih regionalnih fotografa, ali i iz privatne arhive

VIDEO

U limitiranom luksuznom izdanju "Bijelo dugme - Box set deluxe" koje će biti u prodaji od 14.11.2014. godine uz 10 vinila (devet studijskih albuma i prva singlica ("Top / Ove ću noći naći blues") i memorabilije, naći će se i luksuzna knjiga.

Izdanje je obogaćeno knjigom o Bijelom dugmetu, koju potpisuju dobri poznavatelji benda, suradnici i prijatelji, neprijeporni poznavatelji pop kulture i rocka posebno, Siniša Škarica i Dušan Vesić. Urednik izdanja je Hrvoje Markulj, a za dizajn knjige pobrinuo se Ivica Propadalo. Svoj doprinos knjizi dali su i Nikola Borota, producent singlice "Top / Ove ću noći naći blues", Dubravko Majnarić, glavni i odgovorni urednik Jugotona od 1974. do 1985. godine te Želimir Babogredac, direktor diskografske kuće Croatia Records i autor ovog projekta.

Knjiga će se naći u tvrdom luksuznom uvezu i limitirana je u 1000 primjeraka. U knjizi će se ekskluzivno naći i veliki broj nikad objavljenih fotografija i dokumenata iz diskografske karijere Bijelog dugmeta priznatih regionalnih fotografa, ali i fotografija iz privatnih arhiva kolega, suradnika i prijatelja benda. Sadržaj knjige nudi jedinstven i detaljan pristup na povijest Bijelog dugmeta u vidu eseja koji će sasvim sigurno zainteresirati obožavatelje ovog legendarnog benda, ali i raskrinkati jedan trag u vremenu te ostaviti povijesni putokaz za buduće generacije. Ova knjiga će i najvećim fanovima otkriti neke nepoznate detalje iz diskografskog života benda.

Kao posebni, kao odabrani da mijenjaju postojeće i uspostavljaju nove standarde - štoviše da pišu povijest pop glazbe na ovim prostorima, jednako kao što su to činili Elvis Presley i The Beatles u globalnim razmjerima - sa svime time suočilo se neizbježno i Bijelo dugme na svom početku." – ulomak iz teksta Siniše Škarice - "Bijelo dugme/Jugotonove godine" 

"...Prvi su od naših snimali u Londonu. Prvi su napravili turneju po sportskim halama. Prvi su označili puteve muzičkoj industriji. Prvi su zaradili novac od svoje muzike. Imali su sve što krasi jednu rock biografiju: skandale, drogu, seks, alkohol, zatvor, na kraju jednu zagonetnu smrt. Prvi su imali potpunu euforiju publike na koncertima, ali i van njih. Oni su jedini dokaz da je takva karijera izvan engleskog jezika uopće bila moguća. ..." – ulomak iz teksta Dušana Vesića - "Bijelo dugme: Mit koji raste". 

Kolekcionari svoj numerirani primjerak Bijelo dugme Box set deluxa mogu naručiti još od 14. rujna 2014. na Webshopu Croatia Recordsa na adresi http://shop.crorec.hr.

Sve informacije o projektu Bijelo dugme Box set deluxe pronađite na novoj web stranici: www.bijelodugme.com.hr

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Marija Šerifović o sinu: 'Nisam ga nazvala kako sam htjela jer su mi rekli da je to ime za psa'
ISPRIČALA DETALJE O MAJČINSTVU

Marija Šerifović o sinu: 'Nisam ga nazvala kako sam htjela jer su mi rekli da je to ime za psa'

Marijin sin Mario će početkom svibnja napuniti pet mjeseci, a pjevačica je otkrila zašto se odlučila za to ime, tko joj je najveća podrška i zašto ne voli dijeliti sinove fotografije

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice
Vlatka Pokos otkrila nam je da opet ljubi, a sad pokazala kako uživa u 'najdražem društvu'...
ČAROBNI DAN

Vlatka Pokos otkrila nam je da opet ljubi, a sad pokazala kako uživa u 'najdražem društvu'...

Bivša pjevačica i voditeljica u vezi je s Većeslavom Holjevcem, bivšim ragbijašom i unukom istoimenog bivšeg gradonačelnika Zagreba