Obavijesti

Show

Komentari 58

Bud je trebao doći u Hrvatsku snimiti film prije sedam godina

Bud je trebao doći u Hrvatsku snimiti film prije sedam godina
2

Htio je posjetiti Hrvatsku, no nije stigao. Bio je divan, uvijek je sam otvarao vrata svoje vile u Rimu i družio se s obožavateljima koji su dolazili iz cijelog svijeta

VIDEO

Tako je Buda Spencera opisao hrvatski producent Vjekoslav Katušin. On je legendarnog talijanskoga glumca iz špageti vesterna upoznao 2006. nakon što je dva dana lutao Rimom kako bi došao do svog idola.

- Tražio sam ga u uredu. Prvo su mi rekli da ga nema, no onda me njegova tajnica, signorina Nelli, poslala u Spencerovu vilu u Ulici Cortina D’Ampezzo. I odande su me htjeli otpraviti jer je selio namještaj, no odjednom se Bud stvorio iza mene i pozvao me unutra. Tako je rođeno prijateljstvo - kaže Katušin, koji je sa Spencerom film trebao snimati još 2009., no taj je projekt propao.

Producent Vjekoslav Katušin s Budom Spencerom

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na samrti rekao 'hvala'

Tad je pokojni glumac trebao doći snimati u Hrvatsku. Katušin i Spencer su, tvrdi producent, i sad planirali snimanje kratkometražnog ljubavnog filma u Švicarskoj. Spencer je trebao glumiti oca profesionalnog ubojice koji sina nagovara da odustane od zločinačkog života. Neke su scene trebale biti snimljene u Spencerovu domu u Rimu kako se ostarjeli glumac ne bi trebao naprezati.

U toj je vili glumac prije nekoliko tjedana pao i ozlijedio se.

- Tata je preminuo u miru, bez bolova. Posljednje što je rekao obitelji je ‘hvala’ - rekao je njegov sin Giuseppe Pedersoli (55). Uz njega su bili supruga Maria Amato, s kojom se vjenčao još 1960. godine, i dvije kćeri, Christiana (54) i Diamante (44).

Glumac, koji je preminuo u 87. godini, rođen je u Napulju kao Carlo Pedersoli.

Obitelj uvijek najvažnija: Spencer ima dvije kćeri i sina

Volio je pilotirati

Poznat je po ulogama u komedijama i špageti vesternima. Uz glumačku karijeru Spencer je bio i uspješan profesionalni plivač, koji je na Mediteranskim igrama 1952. osvojio srebro, a bio je uspješan i na Olimpijskim igrama u Helsinkiju i Melbourneu.

Dvije je godine radio u ambasadi u brazilskom Recifeu, gdje je tečno naučio govoriti portugalski. Položio je i za pilota privatnog aviona i za helikopter, diplomirao je pravo i patentirao više svojih ideja, među kojima je četkica za zube s pastom iznutra. Prvi film snimio je 1949. godine.

Kad je odlučio posvetiti se filmskoj karijeri, kombinirao je nazive svojeg najdražeg piva, Budweisera, i najdražega glumca, Spencera Tracyja, pa se prozvao Bud Spencer. Dvadeset filmova snimio je s talijanskim kolegom Terenceom Hillom, koji je Buda uvijek nazivao bratom. Devedesetih je u seriji 'Detektiv XXl' glumio s Amerikancem Michaelom Winslowom (57).

 

Bud se više od 10 godina bavio plivanjem

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...