Obavijesti

Show

Komentari 6

Cory i Lea bili su nerazdvojni, ali je ovisnost na kraju bila jača

Cory i Lea bili su nerazdvojni, ali je ovisnost na kraju bila jača
8

Lei i Coryju trebalo je gotovo četiri godine da njihovo blisko prijateljstvo iza kulisa serije 'Glee' preraste u ljubav. Nakon samo godinu dana veze, par je počeo razmišljati o osnivanju obitelji

VIDEO

Cory Monteith dobio je ulogu u seriji 'Glee' 2009. godine. Rođeni Kanađanin pred kolegama i javnosti nije skrivao da se od ranih tinejdžerskih godina borio sa ovisnošću o drogama i alkoholu. Coryja i njegovog starijeg brata sama je odgajala majka Ann, koja se od njihovog oca rastala kada je Coryju bilo sedam godina. 

Počeo je već s 13 godina

Braća oca gotovo uopće nisu viđala nakon razvoda jer je on često putovao zbog svoje karijere u vojsci. Monteith se s 13 godina počeo opijati i drogirati, zbog čega je izbačen iz nekoliko škola. Od školovanja je odustao sa 16 godina te je počeo raditi razne poslove kako bi mogao financirati svoju sve težu ovisnost o drogama, a katkad je i krao novac od vlastite obitelji. S 19 godina prvi put se prijavio u centar za liječenje od ovisnosti, na nagovor majke i bliskih prijatelja. 

- Imao sam sreće što sam bio okružen dobrim ljudima. Imam sreće što danas dišem - rekao je glumac i glazbenik 2011. godine. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kada je dobio ulogu u TV mjuziklu Glee, bio je nervozan jer će blisko surađivati s pjevačicom i glumicom Leom Michele (30). Bila je toliko talentirana, rekao je jednom prilikom, da ga je plašilo glumiti uz nju. 

via GIPHY

Lea, rođena Njujorčanka, odmah je ostvarila blizak odnos sa svojim kolegom koji joj je u seriji glumio ljubavni interes. 

Nakon gotovo četiri godine prijateljstva, Lea i Cory su se, na radost svih obožavatelja serije, stvarno zaljubili. Njihovo romansa, pretpostavlja se, prvo se nekoliko mjeseci 'odigravala' u tajnosti. Igrom slučaja, otkrila ih je kolegica Jenna Ushkowitz, objavivši fotografiju sa seta. Lea i Cory viđeni su u pozadini u prisnoj pozi, a nakon što su fanovi primijetili novopečeni par, fotografija je brzinski nestala s njenog profila. 

No nekoliko mjeseci nakon toga, odnosno u veljači 2011., par se prestao skrivati te su na Valentinovo viđeni na romantičnoj večeri u Los Angelesu.

TV series Glee filming in Central Park - New York

Sljedećeg mjeseca, glumački par provodio je vrijeme uživajući u putovanjima i odmorima. Na blagdane su odlazili u Kanadu zbog Coryjeve obitelji, ili New York, zbog Leine. Monteith je počeo dolaziti na set 'Gleea' i kada nije radio, samo kako bi bio uz Michele. 

- Uopće se ne sjećam vremena kada mi Cory nije bio dečko. Nitko me ne poznaje bolje od njega. Zajedno smo već prošli toliko toga. Imam osjećaj da je ispod mene sigurnosna mreža i sada se usudim skakati sve više i više. Nikada nisam bila smirenija i sretnija u svom životu - ispričala je Lea krajem 2012. godine. 

Svi su navijali za njihovu ljubav

- Bili su nerazdvojni. Svima nam je bilo drago jer se toliko vole. Bili ih je prekrasno vidjeti, jedan drugog su upotpunjavali i činili su jedan drugog boljim ljudima, to je bilo očito - ispričala je njihova kolegica Ushkowitz, koja je s cijelom ekipom serije sudjelovala i u presudnoj intervenciji.

Naime, Lea i gotovo cijela glumačka i autorska ekipa okupili su se na parkiralištu studija u kojem snimaju seriju kako bi Coryja potaknuli na liječenje. Glumac je i dalje imao problema s drogom i alkoholom, iako ga to nije ometalo u poslu jer nije ništa konzumirao za vrijeme snimanja. No htjeli su mu pomoći da jednom zauvijek pobijedi ovisnost. 

Cory je poslušao svoje prijatelje i suradnike te se prijavio u kliniku za odvikavanje u ožujku 2013. godine. Lea ga je podržavala u svakom koraku te ga je dočekala kada je završio program u centru početkom travnja. 

Njihova veza, kasnije je otkrila Lea, tada je bila čvršća no ikad. Coryju je najveća motivacija za liječenje bila misao da s Leom jednog dana osnuje obitelj. 

- Pričali smo o svemu, pa i o obitelji. Šalili smo se koliko djece ćemo imati i radili planove koji bi nam omogućili da nastavimo karijere, ali i budemo roditelji - priznala je Michele. 

via GIPHY

Par je posljednji put zajedno viđen u javnosti u lipnju 2013. godine.

Lea je u srpnju otputovala s prijateljicama u Meksiko na odmor. U to vrijeme, Cory se vratio u Vancouver u kojem je odrastao te se prijavio u hotelsku sobu koju je platio za tjedan dana. U četvrtak 11. srpnja, večerao je sa svojim menadžerom u restoranu.  Menadžer je rekao da je glumac izgledao sretno i zdravo. 

Plakanje nisu glumili

U petak popodne, Monteith je iz svoje hotelske sobe izašao s tri nepoznate osobe, a vratio se sam u 2 sata ujutro. Cory se trebao odjaviti iz sobe u subotu u podne. Kada to nije učinio, osoblje hotela upalo mu je u sobu. Pronašli su ga mrtvog. Kraj njega su bile dvije prazne boce šampanjca, kutijice za tablete te pribor za ubrizgavanje heroina. 

Prema policijskom izvješću, Cory je umro od mješavine heroina i alkohola. Prije toga je bio čist tri mjeseca. Imao je samo 31 godinu. 

Leu je vijest slomila. Shrvana smrću dečka, tugovala je zajedno s njegovom obitelji, kojoj je pomagala u pripremi sahrane. 

- Lea je najjača osoba koju poznajem. Kasnije je došla na snimanje i otpjevala pjesmu posvećenu njemu. Plakala je, svi smo plakali ispred kamera. Tugovala je, bila je slomljena, ali je došla to napraviti - ispričala je jedna od glumica sa seta. 

U trećoj epizodi pete sezone, Coryjev lik Finn Hudson umire u seriji. Lea Michele, koja je igrala njegovu zaručnicu, otpjevala je pjesmu 'Make You Feel My Love' njemu u čast. To je bila najgledanije epizoda Gleea u povijesti te serije. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije