Obavijesti

Show

Komentari 4

Cruise objasnio kako su snimali scene u bestežinskom stanju

Cruise objasnio kako su snimali scene u bestežinskom stanju
7

Već desetljećima je poznato da je Tom Cruise jedan od rijetkih glumaca koji i u svojim starijim godinama inzistira na tome da svoje kaskaderske scene sam izvodi

VIDEO

U filmu 'Mumija' Tom Cruise glumi pustolova i arheologa koji počini najveću grešku koju je mogao počiniti - oslobodi tisućljećima zarobljenu ukletu princezu iz njene grobnice. Princeza-mumija, koja osjeća da joj je bila uskraćena njena sudbina, odluči svoj bijes iskazati na modernom svijetu jer više nema onih koji su cilj njene osvete.

A zlo koje se u njoj razvilo, polagano rastući kroz sve to vrijeme, bit će neshvatljivo modernom čovjeku. Priča nas vodi kroz moderni London i preko pješčanih krajolika Bliskog Istoka, da bi nam na kino ekrane donijela svježu vrstu uzbuđenja i začudnosti, prikladnu za novi svijet bogova i čudovišta.

No prije nego što vidimo koliko će epska bitka biti između Mumije i Toma Cruisea, pogledajmo kako je u stvari izgledalo snimanje jedne od impresivnijih akcijskih scena današnjice. Naime, Tom Cruise je jedan od rijetkih glumaca koji i u svojim starijim godinama inzistira na tome da svoje kaskaderske scene sam izvodi. Stoga je glumac sve sam odradio i u sceni u kojoj avion u kojem leti naglo izgubi motore te se sunovrati prema zemlji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Universal nam je dao ovaj kratki video, koji pokazuje kako točno je snimljeno sve, a što je najbolje, scena je doslovno snimljena unutar pravog aviona koji simulira bestežinsko stanje. I Tom Cruise, kao i glumica Annabelle Wallis te redatelj Alex Kurtzman imali su što za reći o sceni.

Pogledajte video

Universalov plan, da vrati u kino dvorane epska čudovišta iz klasične ere Hollywooda, otpočinje upravo filmom o Mumiji. Nakon 'Mumije' će u kina stići i Nevidljivi čovjek, Frankensteinovo čudovište, Wolf Man te dr. Jekyll i mr. Hyde. Uz njih, bit će tu i Dracula, lovac na vampire Van Helsing, a i čudovište iz Crne Lagune. Premda će svi oni imati svoje filmove, 'Mumija' će poslužiti kao uvod u tu veliku franšizu i kao poveznica među filmovima.

U glavnim ulogama tih filmova već sad se nalaze legendarni glumci, pa ćemo tako vidjeti Toma Cruisea u filmu o 'Mumiji', dok će Russell Crowe (koji se također pojavljuje u 'Mumiji') preuzeti uloge dr. Jekylla i mr. Hydea. Johnny Depp najavio da namjerava odglumiti Nevidljivog čovjeka, a sveprisutni Dwayne Johnson u pregovorima je oko nastupa u ulozi Wolf Mana (nadajmo se da se taj film neće kositi s njegovim namjerama o snimanju Doc Savagea). Uz sve te legende, čini se da će i Javier Bardem postati monstruozan, i to kao Frankensteinovo čudovište.

'Mumiju' ćemo u kinima moći vidjeti na ljeto 2017. godine, 8. lipnja, u distribuciji Blitza.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode