Obavijesti

Show

Komentari 15

'Davali su mi za kruh': Najteži trenutak u karijeri Elija Piska

'Davali su mi za kruh': Najteži trenutak u karijeri Elija Piska
1

ODMETNUTI BRK Glazbenik ne želi sudjelovati u klanovima na estradi. Prijatelji su mu oni koji čvrsto stoje na zemlji. Teško mu se družiti s kolegama koji misle da su Bogom dani

VIDEO

Najteži trenutak u karijeri bio mi je kad me je kolegica pitala kako sam, ja odgovorio ‘tako-tako’, a ona izvadila šest kuna, stavila ih pred mene na stol i rekla: ‘Elio, evo ti za štrucu kruha’, rekao nam je Elio Pisak (64). Istarski pjevač je dva sata bio u šoku, a kad se pribrao pomislio je: 'Što se njoj dogodilo da je toliko jadna?'. S estrade, kaže, nije nestao, nego radi laganijim tempom, snima jedan singl na godinu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:10

Osvaja Češku i Sloveniju

- Milijun je tu raznih klanova u kojima ne želim sudjelovati. Nastupam uglavnom vani, otvorile su mi se Češka i Slovačka te Crna Gora. Bio sam u Bratislavi, na njihovoj televiziji predstavili su projekt ‘Najljepši hrvatski hitovi’, a tu su bile i moje pjesme po njihovu izboru. Ne tumačim to kao novi uzlet jer sam predugo na estradi da bih vjerovao u nove polete - kaže Elio.

Nekad se družio s Vladimirom Savčićem Čobijem, Vinkom Cocom, Davorinom Popovićem, a danas su mu prijatelji samo oni koji čvrsto stoje na zemlji. Kaže da mu je teško družiti se s kolegama koji misle da su Bogom dani. Za današnju estradu nema ni hvale ni pokude. Ne sviđa mu se što se sve dogovara, namješta i nije zagovornik ničega što se radi na silu. Razumije da to rade klinci koji tek ulaze na estradu, ali za starije kolege misli da bi se trebali držati kodeksa profesije.

  Simbol muževnosti: Nikad se nije svađao s kolegama oko toga čiji su brkovi ljepši     

- U ovoj krizi društvo tjera ljude da trče za novcem, ali nema te količine novca koja bi takvima ispunila njihove šupljine u glavama - smatra Elio. 

Iza sebe ima 22 albuma, a bio je prvi pjevač koji je 1994. godine napunio pulsku Arenu. Poznat je kao prvi brk Istre. Najbrkovi bivše Jugoslavije, uz Elija, bili su Mišo Kovač (75), Tomislav Ivčić i Milo Hrnić (66). Na njima, kaže, nisu zavidjeli jedan drugome.

- Svi smo ostvareni ljudi, a veliki ljudi, kao Mišo, nikad nisu ljubomorni. Sa svima sam prijatelj, a Mišin sam i fan. Uvijek mi je bio idol - kaže Elio. 

Gljivarstvo mu je ljubav

Gljivarstvo mu je velika ljubav, zna provesti i nekoliko sati u šumama. Isključi mobitel i puni se pozitivnom energijom. Prije 15 godina položio je ispit za spremanje hrane, voli kuhati, ali ne želi restoran. Mir nalazi u obitelji, ponajviše u supruzi Mileni (60). Ima sina Elia (32) i kćer Suzi (40) te unuke Leana (4) i Elu (12). 

Odbio slovenski ‘Big Brother’

Ne želim ići nigdje gdje se ne radi. Ne želim besposličariti, kaže Elio, koji je bio u ‘Farmi’

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao