Obavijesti

Show

Komentari 86

Dilber: 'Ne znam tko će me u filmu glumiti, ja sigurno neću'

Dilber: 'Ne znam tko će me u filmu glumiti, ja sigurno neću'
3

Statisti će 'ratovati' u Vrdoljakovu filmu 'General' o životu Ante Gotovine za honorar od 100 do 500 kn na dan. Na audiciju su došli i brojni zadarski branitelji

VIDEO

Statisti će 'ratovati' u Vrdoljakovu filmu 'General' o životu Ante Gotovine za honorar od 100 do 500 kn na dan. 

- Prve ćemo kadrove snimati noću, kad će se stotine statista zamaskiranih u ratnike šuljati obroncima Velebita - najavio je producent Marko Vrdoljak.

Već prvoga dana audicije u zadarskoj OŠ Šime Budinića Zadrani su se došli prijaviti za statiranje. Većina je bez ikakva iskustva, ali ne i Miroslav Žmirić (60), koji je u doba snimanja Zadarskoga mementa bio 20-godišnjak. 

– Bilo je to odlično iskustvo, a nisam se u filmu pojavio samo u jednoj sceni. U jednoj sam se šetao s djevojkama, u drugoj vozio u njemačkoj trokolici, a u trećoj sam bio na rivi u skupini koja je nešto uzvikivala - prisjeća se Miroslav.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dobar dio mlađih Zadrana koji je došao na casting ne sjeća se ni vremena o kojemu je radnja filma. Mnogi su rođeni pretkraj ili poslije Domovinskoga rata. 

– Dijete sam hrvatskoga branitelja i baš bih u filmu volio biti u ulozi hrvatskoga vojnika - kaže Ivan. Jelena, inače medicinska sestra, ne bi imala ništa protiv da u filmu bude upravo u ulozi za koju se u stvarnom životu i školovala. 

Neki od kandidata nemaju problema s tim da 'glume' i neprijateljske vojnike, dok bi drugi o tome razmislili. 

Na audiciji je bio i velik broj zadarskih branitelja, ljudi bliskih generalu Gotovini. Smatraju kako je dobro da se snimi takav film, kao još jedan dokaz koji ide u prilog činjenici da je Gotovina nedužan robijao u Haagu. 

duga mracna noc

Filmskoj će se ekipi na snimanju glavni glumac Goran Višnjić (44) pridružiti tek naknadno. On će zaigrati Antu Gotovinu, a tko će glumiti njegova bliskog prijatelja i bivšeg saborskog zastupnika Željka Dilbera još nije poznato.

- Ako i bude moga lika, nemam pojma tko bi glumio. Ja sigurno ne - rekao je generalov kum.

Redatelj Antun Vrdoljak odustao je od ideje da Penelope Cruz (42) igra prvu Gotovininu suprugu, fatalnu Kolumbijku Ximenu Dalel Soler. Španjolska glumica svoj bi angažman na filmu naplatila najmanje 15 milijuna kuna. 
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

Bosa i u rozoj haljinici: Prijović je u Rijeci zaplesala sa sviračem
MA KAKVE ŠTIKLE!

Bosa i u rozoj haljinici: Prijović je u Rijeci zaplesala sa sviračem

Mlada regionalna zvijezda Aleksandra Prijovć izula je štikle i bosa zaplesala s trubačem, a publiku je iznenadila i posebnom pjesmom

Prijović u Rijeku dovela i svoju obitelj: Samo za luksuzni hotel dnevno plaća 12.000 eura?
NAJMILIJE VODI NA KONCERTE

Prijović u Rijeku dovela i svoju obitelj: Samo za luksuzni hotel dnevno plaća 12.000 eura?

Aleksandra Prijović u Rijeci nastupa tri večeri zaredom, a zajedno s obitelji i timom boravi u jednom od luksuznijih hotela
Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…