Obavijesti

Show

Komentari 25

Dodjela nagrada Emmy: 'Igra prijestolja' srušila sve rekorde

Dodjela nagrada Emmy: 'Igra prijestolja' srušila sve rekorde
15

Fantastična serija 'Igra prijestolja' na dodjeli Emmyja u nedjelju je ušla u televizijsku povijest obaranjem rekorda u broju dobivenih nagrada za neku seriju

VIDEO

Serija 'Igra prijestolja' kuće HBO prošli je vikend osvojila devet Emmyja u tehničkim kategorijama, za koje se dodjela organizira posebno, pa ih sada ukupno ima 38. 

Ekipa iz 'Prijestolja' sinoć je uspjela osvojiti tri glavne nagrade večeri. Serija je nagrađena za najbolju režiju, najbolji scenarij i najbolju dramsku seriju. 'Igra prijestolja' do sada je bila nominirana za najbolju dramsku seriju šest puta uzastopce, odnosno jednom po sezoni. Autori serije zahvalili su HBO-u na sredstvima koja su im omogućila da gotovo svaku zamisao prenesu na ekran. Budžet jedne epizode je, naime, 10 milijuna dolara. 

Cast of "Game of Thrones" pose backstage with their awards at the 68th Primetime Emmy Awards in Los Angeles, California

Iako je i glumačka postava imala dobar broj nominacija, ove godine Peter Dinklage, Kit Harington, Maisie Williams, Lena Headey i Emilia Clarke ostali su praznih ruku. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iako je 'Igra prijestolja' srušila rekord kao serija s najviše nagrada u povijesti, najviše nominacija večeri imala je serija 'Narod protiv O.J. Simpsona' koja je u prvoj sezoni oduševila gledatelje i kritiku. Od 13 nominacija, serija o osuđivanom sportašu osvojila je pet nagrada. 

Producer Ryan Murphy poses with cast and crew backstage at the 68th Primetime Emmy Awards in Los Angeles

Kategorija najviše nabijena zvijezdama bila je za glavnu mušku ulogu u seriji ili televizijskom filmu u kojoj su konkurirali Bryan Cranston, Benedict Cumberbatch, Idris Elba, Cuba Gooding Jr., Tom Hiddleston i Courtney B. Vance. Pobjedu u kategoriji najboljeg glumca u seriji limitiranog trajanja/TV filmu je odnio Courtney B. Vance za ulogu u seriji 'Narod protiv O.J. Simpsona'. 

Najbolji glumac u dramskoj seriji je Remi Malek koji je utjelovio hakera u seriji 'Mr. Robot'. Najbolja glumica u istoj kategoriji je Tatiana Maslany iz serije 'Orphan Black'. Najbolja glumica u humorističnoj seriji je Julia Louis-Dreyfus za seriju 'Veep', a najboljim glumcem u humorističnoj seriji proglašen je Jeffrey Tambor za ulogu u seriji 'Transparent'. 

Dodjelu nagrada vodio je Jimmy Kimmel, a svečanost su otvorile mlade zvijezde popularne serije 'Stranger Things'. 

Popis svih pobjednika možete pogledati OVDJE

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje