Obavijesti

Show

Komentari 41

Dok joj se kći borila za život, Anita nije smjela biti uz nju

Dok joj se kći borila za život, Anita nije smjela biti uz nju
4

Anitina deložacija samo je još jedna u nizu nedaća koje su je zadesile u životu. Njezina kći Ivana provela je dvije godine u komuni kako bi pobijedila ovisnost o heroinu

VIDEO

Nakon smrti sina Edija 1992. godine, Aniti (63) i Miši (75) raspala se obitelj. Oboje su bili slomljeni, a nakon nekog vremena pjevač se zaljubio u astrologinju. Iako se činilo da je nesrećama u obitelji kraj, njihova kći Ivana (39) počela je koketirati s narkoticima.

Nakon razvoda braka Mišo i Anita odselili su iz zajedničkog stana, a tamo je ostala Ivana koja je tada bila srednjoškolka. Zaljubila se u liječenog narkomana uz kojeg je i ona počela uzimati droge.

'Sutra ideš u komunu i to je moja zadnja'

Anita je primijetila da se nešto događa s njezinom kćerkom, ali Mišo nije mogao vjerovati u to. Nakon nekog vremena, shvatio je da to nije bila lažna uzbuna i da njegova ljubimica ima problema s heroinom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Tomislav Miletić/Pixsell

Od predoziranja velikom količinom tableta za smirenje spasila ju je sadašnja Mišina supruga Lidija koja je pronašla njezino beživotno tijelo. Provela je mjesec dana u zagrebačkoj bolnici Sestara Milosrdnica na odjelu kod doktora Sakomana, a nakon toga otišla je u komunu Bernardice Juretić na Čiovu.

- Otac mi je jednog dana samo rekao: 'Sutra ideš u komunu i to je moja zadnja!'. Bila je to jedna od njegovih, vjerujem, najtežih odluka u životu, ali i najispravnija - pričala je Ivana.

Željela sam pobjeći

Nakon dva tjedna u komuni htjela je pobjeći. Teško se privikavala na ranojutarnja ustajanja, stotine pravila te neprestani rad i nadzor. Prvih šest mjeseci inzistirala je na izlasku, ali Mišo to nije dopuštao. Počela je izrađivati keramičke predmete jer ju je to smirivalo.

- Nakon deset mjeseci u meni je došlo do loma. Jedno jutro sam se probudila i shvatila da želim živjeti i da je komuna za mene bila jedini izlaz. Shvatila sam kakva sam nekoć bila - razmažena i nesigurna. Odlučila sam da je došao trenutak da promijenim život iz korijena - zaključila je i pristala na dvogodišnju terapiju.

Anita i Mišo mogli su je viđati samo triput godišnje, a komunicirali su jedino putem pisama. Pjevač je znao da ne smije razgovarati s kćerkom pa je dvije godine svakodnevno zvao operatera u komuni i raspitivao se kako je Ivana.

Uspjela se izvući i započela karijeru

- Izvukla sam se, ali nije bilo nimalo lako. Rekla bih da je zapravo strah od povratka u komunu bio presudan - rekla je jednom prilikom. Osim toga, bila je sretna što su roditelji imali povjerenja u nju i nisu pomislili da bi se vratila drogi.

Ivana Ivanović/Pixsell

Nakon izlaska, odmah se zaposlila kao prodavačica u butiku. Bila je jako ponosna na sebe jer je zaradila svoje prve novce, a ubrzo se zaposlila u trgovačkoj tvrtki u kojoj je radila kao administratorica.

No, Ivana je ipak 'propjevala' i 2007. godine postala prva tamnokosa pjevačica Magazina. Tri godine kasnije nastavila je samostalnu karijeru i 2014. godine objavila prvi solo album.

Njezin oslonac već deset godina je inženjer radiologije Elvir Hasanhodžić (31). Unatoč razlici u godinama, par se izvrsno slaže, a pjevačica je rekla da funkcioniraju kao 'dva goluba'.

Anitu je zadesila još jedna nevolja

Bivša Miss Jugoslavije deložirana je iz svoje kuće u Tribunju zajedno sa suprugom Vinkom Gulinom. Oni su prije četrnaest godina podigli kredit u iznosu od 92.000 eura i imali su 9.000 eura duga prema jednoj talijanskoj tvrtki.

Njihova kuća, procijenjena je na 3,8 milijuna kuna i prodana na dražbi za 1,14 milijuna, a nakon što budu izbačeni dugovat će još dva milijuna.

- A što da vam kažem. Sinoć sam se vratila iz bolnice gdje sam bila odvezena zbog tlaka koji mi je bio 220 - rekla je Anita i objasnila kako je pokupila nužne stvari u jednu torbu i otišla majci u Split.

Anita već duže vrijeme ne izlazi. Kako je kazao Gulin, nepokretna je i prikovana za krevet zbog bolesti srca i nedavno preboljene upale pluća. Zbog bolesti jučer nije izlazila upravo zbog njenog zdravstvenog stanja, u utorak je je deložiran samo restoran San Antonio u prizemlju ovršene kuće. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden
Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'