Obavijesti

Show

Komentari 47

Dvanaest godina kasnije: Gdje su prve Big Brother zvijezde?

Dvanaest godina kasnije: Gdje su prve Big Brother zvijezde?
6

Iako je prošlo skoro dvanaest godina od prvog Big Brothera u Hrvatskoj, javnost se više sjeća stanara iz prve sezone, nego onih iz zadnje. Evo gdje su oni danas i što rade

VIDEO

Prva sezona reality showa Big Brother u Hrvatskoj je prikazana 2004. godine. Prvog dana u kuću je ušlo dvanaest stanara da bi im se kasnije pridružila još dva. Ovaj projekt bio je jedan od uspješnijih RTL televizije, a kod gledatelja je imao sjajan odjek.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:09

Stanari Big Brother kuće bili su prave zvijezde tijekom trajanja showa, a zanimanje za njih trajalo je i nakon izlaska iz kuće. No većina njih je, kao što to uvijek biva, stekla slavu kratkog vijeka. Neki su ipak uspjeli pozitivno i dugoročno iskoristiti svoj boravak pred kamerama.

Pobjednik Saša Tkalčević, koji se nametnuo kao najveći pozitivac i vođa cijele ekipe, pobrao je velike simpatije kod gledatelja. Lako su ga prepoznavali na ulici, no stečena slava nije ga promijenila. Nakon izlaska iz Big Brother kuće u medijima se uglavnom pisalo o detaljima iz njegova privatnog života. Saša je postao i djed nakon što je njegov, tada 16-godišnji sin, postao otac.

Godinu i pol dana od rođenja unuka, Saša se rastao od supruge Nataše s kojom je u braku bio 19 godina. Kao razlog okončanja braka par je tada naveo da je između njih nestalo kemije i strasti, no da će svejedno ostati u dobrim odnosima.

- Već kad sam došao u Big Brother kuću, bio sam izgrađena osoba i psihički jak. Nije mi žao što sam sudjelovao u takvom realityju jer volim probati nove stvari - rekao nam je Saša. S većinom bivših sustanara se i danas čuje. Danas ima novu obitelj i osobu koju voli, a ulogu djeda obožava. Medicinska sestra iz Cerne, Mirela, i Saša oženili su se devet dana prije rođenja sina kojeg su nazvali Neo.

Danas živi i radi u Stockholmu sa suprugom Mirelom i sinovima. Aktivan je na društvenim mrežama, gdje je otkrio da se bavi tetoviranjem, baš kao i u Bjelovaru, gdje je imao vlastiti salon. Osim novog života u Švedskoj, Saša ima i novi imidž. Pobjednik prvog Big Brothera pustio je dugu bradu te sada, kažu mu pratitelji na Facebooku, izgleda poput Vikinga. 

Najveću korist od sudjelovanja u showu imala je Šibenčanka Antonija Blaće koja je nakon kraja realitya postala uspješna voditeljica.

Kao glavna voditeljica pojavila se već u drugoj sezoni spomenutog showa, a iza nje su projekti kao 'Fear Factor', 'Večera za 5', 'Celebrity Big Brother', 'Hrvatska traži zvijezdu', 'Survivor', 'Tri dva jedan peci', a pamtimo je i kao voditeljicu regionalnog 'Big Brothera'.

 

Uvijek se bolje slikati prije partija 😂✔️

A post shared by Antonija Blaće (@antonijablace) on

Kao radijska voditeljica okušala se na Narodnom radiju, a onda je prešla na 'Prvi radio Zagreb'.

 

Gledam-a-spavam state of mind 😑

A post shared by Antonija Blaće (@antonijablace) on

Antoniju na malim ekranima tako gledamo preko deset godina. Publiku je osvojila svojim neopterećenim i spontanim karakterom. Kako nam je rekla, nikad nije požalila što se prijavila za sudjelovanje u ovom realityju.

RTL

- To bi naprosto bilo nenormalno s obzirom na cijeli slijed događaja. Ostala sam super s Anom Gotovac. To je već odavno nadišlo Big Brother. U kontaktu sam s Alenom, ne idemo na kave svaki tjedan, ali smo si nekako tu. Također, svaki put kad sam u Puli obavezno odem do Marine Bajlo. Super se provedemo - ispričala nam je Antonija. Preko Facebooka s vremena na vrijeme komunicira s Valentinom Tasić i Egle Brožić, a kako kaže, s Krešom Jengićem i Sanjom Kvastek se već pet godina dogovara za kavu.

Robert Anić/PIXSELL

- Teško je to sve pospajati. Dobra je bila naša generacija. Dobro smo se zabavljali, veseli smo bili - zaključila je Antonija koja se udala za Hrvoja Brlečića.

Slično kao ona, danas razmišlja i njezina bivša sustanarka, a danas dobra prijateljica, Ana Gotovac.

- Nikad nisam požalila što sam se prijavila u Big Brother show. To je iskustvo i prilika koji se ne propuštaju i događaju se, ako se uopće dogode, jednom u životu. Ne mogu reći da me to iskustvo nešto drastično promijenilo, ali mogu reći da me nadogradilo - započela je Ana svoju priču. 

Prisjetila se kako se još godinu, dvije nakon završetka sve vrtjelo oko njezinog sudjelovanja u showu. Još se pratilo gdje su bivši natjecatelji i što rade. 

- To je jako utjecalo na moj stil života. Na moje zadovoljstvo, taj interes je pomalo jenjavao i mogla sam se vratiti nekom 'normalnom' načinu života - rekla nam je Ana. No priznala je i da njezino sudjelovanje u showu nije utjecalo pozitivno na njezinu poslovnu karijeru.

- Osobe koje su sudjelovale u ovakvom tipu showa ne shvaćaju se ozbiljno i smatra se da nisu dovoljno dobre za obavljanje 'odgovornih' poslova - rekla je Ana. Nakon što se show završio položila je zaostale ispite na Ekonomskom fakultetu i diplomirala. Danas radi u struci i u sretnoj je vezi. Psa Biggyja, koji je s njima bio u Big Brother kući, nakon završetka showa uzela je pod svoje okrilje.

- Živio je pet godina kao moj najdraži ljubimac ikad sve dok mu nije dijagnosticiran tumor pa smo ga morali uspavati - prisjetila se Ana. Od bivših ukućana intenzivno se čuje samo s Antonijom. Kaže da je u njoj pronašla jednu pravu, dobru prijateljicu. 

- S Egle i Valentinom znam razmijeniti pokoju poruku na Facebooku, Alena sretnem jednom u godinu-dvije, Ozrena i Sanju sam vidjela nakon pet, šest godina - rekla nam je Ana. Kroz show i zbog showa upoznala je mnoge divne ali i, kako kaže, mnoge ne tako divne ljude.

Marko Lukunić/Pixsell

- Proživjela sam prekrasna, ali i ne tako lijepa iskustva. U Big Brother kući više razmišljaš o sebi i o drugima, preispituješ se, ispravljaš pogreške - rekla nam je Ana.

Zdravko Lamot također je sudjelovao u prvoj sezoni ovog reality showa. Rado se prisjetio tog razdoblja.

- Kad se sjetim da je prošlo preko deset godina od mog sudjelovanja u Big Brotheru, prođu me vrlo pozitivne emocije. Žao mi je što smo svi toliko lijeni pa nismo organizirali nekakvu zajedničku 'maturalnu BB večeru' - započeo je Zdravko koji se danas bavi web marketingom. Suvlasnik je dva portala, a voli istaknuti i da je jedan od začetnika projekta 'Fantasy Land Pool Party' - Ljeto na kontinentu počinje u Samoboru. 

Na svoje sudjelovanje u showu gleda samo pozitivno.

- Mogu reći da je to odlično i drugačije iskustvo za mlade ljude koje vrijedi proživjeti. Eh, nostalgija. Tko to nije proživio, ne zna u biti što je to - kaže Zdravko. Priznaje da mu se život nakon završetka showa promijenio. 

- Pogotovo te prve godine. Za 180 stupnjeva. Slava kako dođe tako i prođe, no mi smo se tada zaista odlično zabavili. U tom smislu vjerujem da smo sudjelovanje u showu itekako iskoristili i profitirali. To je avantura koja se pamti cijeli život - zaključio je Zdravko. Što se tiče bivših sustanara, kaže da su svi koje je upoznao tijekom boravka u kući bili super. Čuje se sa Sašom, Filipom Voloderom, dok Alena Macinića sretne vani, a našalio se kako mu Antonija 'iskače iz paštete' pa ju ne može izbjeći. 

Rijetki od ostalih stanara poslije su se pojavljivali u javnosti, a karijeru sličnu onoj Antoniji Blaće nisu uspjeli ostvariti. Još neko vrijeme nakon kraja showa pisalo se o njihovim privatnim životima. Krešo Jengić, koji je ostao zapamćen po bijegu iz kuće skokom preko ograde, u Španjolskoj se pokušavao izliječiti od dugogodišnje ovisnosti o opijatima.

Kaže da se na sudjelovanje u showu nije odlučio zbog slave ili novca nego zbog jednog novog iskustva. Smiješno mu je kad mu netko spomene slavu jer, kako kaže, ni mjesec dana nije proveo u kući. No nikad nije požalio zbog te avanture.

- Upoznao sam neke dobre ljude i naučio dosta o životu. Kad si popularan svi te vole, a kada posrneš malo je ljudi koji će biti uz tebe. No drago mi je i zbog toga jer onda vidiš tko ti je prijatelj, a tko ne - rekao nam je Krešo. Smatra da je ostao isti, samo da je danas puno pametniji. Od bivših stanara čuje se s Antonijom. Drago mu je što je uspjela u životu i smatra da se nije nimalo promijenila od dana kad ju je upoznao. Zdravka, Ozrena, Alena i Sašu znao je sresti proteklih godina.

Alen Macinić, kojeg je publika upamtila po nadmiku Svizac, nije mogao odoljeti zovu realityja pa se lani opet pojavio u Big Brother kući.

Nakon izlaska iz showa u Istri je oženio svoju ljubav Liviju Filipčić, a nedugo nakon vjenčanja, u showu 'Mijenjam ženu' 'posudio' je suprugu kolegi po reality showu, Radi Vasiću, a on je na nekolio dana udomio njegovu Radu.

Marina Bajlo u kući je izdržala čak sto dana i bila je jedna od četiri stanara koji su bili u finalu. Poslije završetka showa iz Pule se preselila u Zagreb gdje je na lokalnoj televiziji vodila 45-minutnu emisiju. Kad se emisija ukinula, vratila se u rodni grad i radila u obiteljskom kafiću.

- Big Brother mi je pomogao jer sam upoznala svijet estrade koji inače ne bih imala priliku upoznati. Nosila sam neke revije i završila školu za radijskog i tv-voditelja - rekla je u jednom intervjuu.

U međuvremenu je diplomirala te uplovila u bračnu luku.

Ostatak ekipe činili su Valentina Tasić, Željko Mađarić, Sanja Kvastek, Filip Voloder i Ozren Petrić.

Brojne stanarke Big Brother kuće često su isticale kako bi voljele biti voditeljice, glumice, pa čak i pjevačice. Njihova želja ipak je ostala samo želja.

Kontroverzni reality kroz pet sezona pratilo je u prosjeku oko milijun i pol ljudi. Prvi Big Brother prikazan je 1999., a njegov idejni začetnik bio je Jon de Mol. Komercijalni uspjeh Big Brothera u njegovim počecima bio je neosporan. O fenomenu Big Brothera dosad se mnogo pisalo. Više negativno, nego pozitivno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao