Obavijesti

Show

Komentari 76

Ecclestone u akciji: Pregovara s otmičarima za spas punice

Ecclestone u akciji: Pregovara s otmičarima za spas punice
1

ZAVJET ŠUTNJE Vlasnik Formule 1 odbija davati ikakve izjave medijima jer se boji da bi tako doveo u opasnost Aparecidu Schunck, majku svoje 47 godina mlađe supruge Fabiane Flosi

VIDEO

Nitko ne zna u kakvom je zdravstvenom stanju žrtva. Otmičari su, pišu brazilski mediji, stalno u kontaktu s Berniejem Ecclestoneom (85), ali nisu mu ponudili nikakav 'dokaz života', čak nisu dali ni da se Aparecida Schunck (67) ikome javi barem telefonom.

Vlasnik Formule 1, koji je s 22 milijarde kuna na bankovnom računu 4. najbogatiji čovjek u Velikoj Britaniji, navodno je u intenzivnim pregovorima sa skupinom otmičara kako bi što prije spasio punicu. Šuška se da je policija Bernieju savjetovala da ne daje izjave kako ne bi naljutio ljude koji Aparecidu još od petka poslijepodne drže zatočenu na nepoznatoj lokaciji.

U danu je bilo čak 27 otmica

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Schunck je nestala blizu obiteljske kuće u naselju Interlagos u São Paulu. S obzirom na to da nije riječ o bogataškoj četvrti, opravdano sumnjamo kako su je otmičari ugrabili jer su znali da je, nakon što joj se kći Fabiana Flosi 2012. udala za Bernieja, postala dio Ecclestonove obitelji - rekao je izvor blizak brazilskoj policiji. 

General view of the house where Aparecida Schunck, the mother of Ecclestone

Skupina nepoznatih ljudi za Aparecidino oslobađanje traži čak 250 milijuna kuna. To je najveća otkupnina koju su ikad zahtijevali u Brazilu. Otmice u São Paulu nisu rijetkost. Nekad ih je bilo čak 27 u danu, ali taj broj se donekle smanjio nakon policijskih akcija u favelama, najsiromašnijim zloglasnim brazilskim četvrtima.

Oni žele da se o njima piše

Zbog Aparecidina nestanka mnogi bogataši su već počeli otkazivati dolazak na Olimpijske igre, koje počinju 5. kolovoza. Strahuju za vlastite živote, a situacija se samo pogoršala nakon što je u javnost procurila informacija da brazilski policajci i vatrogasci zbog ekonomske krize ne dobivaju plaću pa se nikome od gostiju ni ne može garantirati sigurnost. Nedavno je u zračnoj luci u Rio De Jaineru osvanuo transparent s natpisom 'Dobrodošli u pakao', što je samo povećalo osjećaj straha.

Novozelandski i brazilski sportaši također su prije nekoliko dana prijavili da su ih oteli ni manje ni više nego brazilski policajci. Natjerali su ih da uđu u njihov civilni auto i odvezu se do prvog bankomata te im predaju sav novac koji imaju na računu.

- Vjerujemo da će se Aparecida vratiti kući živa i zdrava. Javnost inače ni ne zna za većinu otmica u Brazilu, ali kriminalcima je očito u interesu da mediji o ovoj pišu. Računaju na to da će im Bernie dati novac kako bi izbjegao pritisak javnosti - pišu brazilski mediji. 

Oteli su je u neposrednoj blizini njezine kuće

Aparecida je nestala u dobrostojećoj, ali ne bogataškoj četvrti u São Paulu. Stanovnici zbog straha od krađa i otmica kuće ograđuju žicama pod električnim naponom.

 

Obitelj mu je svetinja i štiti je pod svaku cijenu

Ecclestone je 2012. bio spreman platiti 200.000 funti (1,8 mil. kn) Martinu Peckhamu, koji je prijetio da će mu oteti kćer Tamaru. Policija ga je uhitila, a ispostavilo se da mu je trebao novac za financiranje vlastita vjenčanja.

Bernijeva starija kći Tamara (32) zna kako je biti na meti kriminalaca

“Kad su mi prije četiri godine prijetili otmicom, postala sam paranoična. bojala sam se izići iz kuće bez pratnje. i danas zbog toga imam traume”

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'
Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'