Obavijesti

Show

Komentari 0

EKO povelja za mališane dječjeg vrtića Malešnica

EKO povelja za mališane dječjeg vrtića Malešnica
7

Mališani su svojim radom i usmjerenošću ka podizanju ekološke svijesti zaslužili dobivanje EKO povelje koja se dodjeljuje u sklopu projekta Velika EKO akcija

VIDEO

Dječji vrtić Malešnica specifičan je po tome što odgajatelji djecu od malih nogu uče podizanju ekološke svijesti, važnosti brige za okoliš i održavanju kulturne baštine, odnosno svim izrazito važnim stvarima koje uvijek moramo imati na umu, a koje prečesto sami zanemarujemo. Dječji vrtić Malešnica, kroz svoje različite odgojne programe, sudjeluje u akcijama čiji je glavni cilj djecu naučiti važnosti brige za okoliš i naučiti ih kako se pravilno ponašati u skladu s prirodom.

EKO povelju, dodijeljenu u prostorijama Dječjeg vrtića Malešnica, ravnateljici vrtića, gospođi Jadranki Filipović, i mališanima, kojima pripada najveća zasluga za dobivanje ovog priznanja, uručio je gospodin Maro Majstorović, direktor prodaje za projektna medijska rješenja, osoba koja stoji iza projekata Velika EKO akcija i EKO povelja.

Gospođa Filipović istaknula je zbog čega je dječji vrtić Malešnica poseban: "Kroz program za okoliš i održivi razvoj, tzv. Eko program, s djecom radimo na više razina. Radimo na očuvanju okoline, odnosno djeci podižemo svijest o važnosti očuvanja okoline, kako kroz razne eko akcije tako i kroz same akcije u našem vrtiću, primjerice eko patrole gdje djeca svakodnevno kontroliraju, u timovima kroz cijeli vrtić, štedimo li energiju, vodu, struju, pišu pluseve i minuseve za one koji paze i koji štede, a bude i minusa za one koji ne štede i ne čuvaju okolinu. Također, ovdje spada i čuvanje hrvatske kulturne tradicije, znači njegujemo folklor, njegujemo naše običaje, pismo, istražujemo našu povijest, sve, naravno, primjereno djeci predškolske dobi i zapravo  taj odgoj za okoliš i održivi razvoj je jedno podizanje svijesti djece o kvaliteti življenja, od kvalitetne prehrane do kvalitetnog suživota sa prirodom i sa životinjama - Isto tako, uključujemo se u sve eko akcije koje su na razini šire društvene zajednice, znači oko našeg vrtića, pa zajedno s roditeljima i stanarima Malešnice organiziramo eko akcije čišćenja. Već četiri godine zaredom uključeni smo u Zelenu čistku koja se provodi na državnoj razini".

Koliko je važna briga za okoliš za mališane dječjeg vrtića Malešnica pokazuje i činjenica da se vrtić uključio u Litter Less kampanju. "To je jedna međunarodna kampanja koja se provodi u svijetu. Vrtići i škole, znači odgojno-obrazovne ustanove koje su uključene u međunarodni program eko škola, pa tako i naš vrtić, imaju pravo, ukoliko ih nacionalni koordinator odabere, tijekom godine provoditi jednu kampanju koja se zove Litter Less: Za manje otpada. Svake godine, kada ta kampanja počinje, jednom promotivnom akcijom, eko akcijom čišćenja našeg okoliša i vrtića, moramo javnost upoznati s tim da mi počinjemo s tom akcijom i da ćemo ju provoditi tijekom godine. Ona je započela ove godine u studenom ove godine i trajat će do svinja iduće godine", istaknula je odgajateljica Inga Hafizadić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Za kraj, ravnateljica je istaknula kako ja u odgojnom programu vrtića naglasak na prihvaćanje kvalitetnog načina života, od kvalitetne prehrane do brige za vlastito tijelo, vlastiti duhovni razvoj i čuvanje hrvatske kulturne tradicije. Također, u programe vrtića aktivno su uključeni i roditelji: "postoji povratna informacija od roditelja da djeca njih ispravljaju i poučavaju kod kuće, u svakodnevnim aktivnostima i životu djeca ih poučavaju i ispravljaju njihove greške vezane uz očuvanje okoliša, štednju energije, zdrave prehrane i mnogih drugih stvari", naglasila je ravnateljica.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'
Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'