Obavijesti

Show

Komentari 0

Felix (Basement Jaxx): Nastup na INmusicu će biti jako dobar

Felix (Basement Jaxx): Nastup na INmusicu će biti jako dobar
3

Basement Jaxx čine Felix Buxton i Simon Ratcliffe, a mjesec dana prije gostovanja u Zagrebu Felixa smo pitali općenito o njihovoj glazbi, što im je inspiracija...

VIDEO

Basement Jaxx, jedan od najpopularnijih britanskih izvođača elektronike, prvi puta dolaze u Hrvatsku ove godine, kada će nastupati na INmusic festivalu. Bend čine Felix Buxton i Simon Ratcliffe, a mjesec dana prije njihovog gostovanja u Zagrebu Felixa smo pitali općenito o glazbi benda, što im je inspiracija za glazbu te što očekuju od hrvatske publike ove godine.

1. Kako bi opisao glazbu Basement Jaxxa?

To je zapravo spoj uglavnom suvremene glazbe. Radimo u stilu klasične glazbe i jazza, ali da više zvuči kao glazba iz 2013. godine. 

2. Koji je bio najveći utjecaj na vašu glazbu kada ste snimali debitantski album i koliko se vaša glazba promijenila do danas?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kada smo počeli bili smo fokusirani uglavnom na house glazbu koja je bila karakteristična za New York i Chicago. Glazba nam se promijenila od kada smo cijelo vrijeme u Londonu. Ima tu i utjecaja karipske glazbe te britanskog punka.

3. Što je posebno oko vašeg novog albuma?

Vratili smo se zapravo ondje gdje smo bili kada smo snimali svoj prvi album. U Engleskoj se na sceni ponovno pojavila house glazba i deep house. U svijetu je popularna glazba postala bučna s naznakama dubstepa i elektra. Kao rezultat svega, mladi se sve više vraćaju houseu te sporijim pjesmama. 

4. Surađivali ste s dosta glazbenika. S kim je bilo najzanimljivije raditi?

Bilo je stvarno odlično raditi s Yoko Ono. Ona je jako zanimljiva osoba i jedinstvena.  Na trećem albumu smo surađivali s Michelle Ndgeocello i uvijek ću to pamtiti kao posebnu suradnju.

5. Nedavno ste objavili singl i spot za singl "Back 2 The Wild". Koliko ste singl spremali?

To je pjesma koju već neko vrijeme imamo "na lageru". Htjeli smo izdati nešto što nije glavna pjesma s albuma i ova nam se pjesma učinila zaista dobrom. Pjesma ima super ritam za klubove i govori o tome da se više povežemo s prirodom i Zemljom. Gradovi i urbani život nas uglavnom mogu potpuno izluditi i moramo se naučiti povezati s prirodom ponovno.

6. Što očekujete na INmusic festivalu i kakve su vam pretpostavke kakva će biti hrvatska publika?

Bili smo u Hrvatskoj prije puno godina kao DJ-evi, ali nismo tamo bili zaista dugo vremena. Ovo je prvi put da nastupamo uživo, a i na INmusic festivalu. Mislim da će nastup i publika biti jako dobri. Uvijek volim putovati na istok Europe, jer izgleda da tamo ljudi shvaćaju našu glazbu i super se znamo povezati. 

7. Svirate li na još nekim festivalima ovog ljeta?

Da, prije Zagreba nastupamo u Turskoj. Nedavno smo prvi put nastupali na festivalu pred 50.000 ljudi. Svirali smo prije Beyonce i bilo je zaista divno. Krajem ovog tjedan idemo u Japan, a nakon toga ćemo svirati na šest ili sedam festivala u Velikoj Britaniji.

8. Koja je tebi osobno najdraža pjesma koju ste snimili?

Najdraži mi je naš orkestralni album. Nedavno sam svirao naše starije stvari koje zapravo nitko nije nikada ni čuo, a one su mi najdraže.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje