Obavijesti

Show

Komentari 0

Festival knjige i zabave u samom centru grada Zagreba

Festival knjige i zabave u samom centru grada Zagreba
1

Na Zagreb Book Festivalu, koji se od 18. do 24. svibnja održava u Muzeju 
za umjetnost i obrt, spojit će knjigu s glazbom, a pisce s čitateljima

VIDEO

Više od 3000 knjiga, rasprave o kriminalističkom žanru ovdje i u svijetu, pogotovo u Švedskoj, radionice za najmlađe, koncerti, upoznavanje omiljenih pisaca uz kavu i pivo. Zagreb Book Festival, po najavama organizatora, trebao bi biti biti takav - opušten, ležeran doživljaj knjige u samom srcu grada.

Kao inspiracija Petri Ljevak iz Naklade Ljevak, idejnoj začetnici novog književnog festivala, poslužio je Edinburgh International Book Festival.
- Postoje festivali namijenjeni ‘knjižnom poslovanju’, a i oni koji su posvećeni čitatelju i imaju romantičarski stav prema knjizi. Takav je edinburški sajam i takav bismo voljeli da je naš skori ZBF - objašnjava Petra Ljevak. Posebnost atmosfere festivala u Edinburghu, kaže, može se usporediti s energijom glazbenih ili filmskih događanja. Zato će ovaj festival, koji je premijerno posvećen švedskoj književnosti i krimi žanru, uključiti i glazbu u svoj program, a posebno se usmjerava na mlade.
- Predstavit ćemo dječju literaturu, domaću i stranu te potaknuti najmlađe na stvaranje, kroz, primjerice, radionicu ‘Kako biti književni detektiv’ - otkriva Ivana Simić-Bodrožić, koordinatorica projekta. Festival će ugostiti domaće autore krimića iz biblioteke Balkan Noir koji će, među ostalim, objasniti kako od crne kronike stvoriti vrhunsku literaturu. Na festivalu će jedan od njih osvojiti nagradu za krimić godine. Stižu i strani autori, primjerice, Ece Temelkuran, Jens Lapidus, ali i zasad neotkriveni švedski majstori krimića.

Kako izabrati hrvatski krimi roman godine?

Pobjednika nagrade za najbolji krimić biblioteke Balkan Noir biraju čitatelji putem stranice www.24sata.hr/toplista-knjiga/toplista-balkan-noir. Dovoljno je kliknuti na jedan od osam ponuđenih naslova. Glasovanje traje do 15. svibnja, a više o svih osam nominiranih književnih naslova, kao i o biblioteci Balkan Noir te o žanru krimića u Hrvatskoj i u svijetu, može se saznati na stranici www.24sata.hr/specijal/balkan-noir.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica