Obavijesti

Show

Komentari 0

'Haze': Irena Žilić predstavlja svoje novo studijsko izdanje

'Haze': Irena Žilić predstavlja svoje novo studijsko izdanje
1

Službena koncertna promocija albuma biti će u zagrebačkoj Tvornici kulture 22. travnja, a vikend ranije, 15. travnja, Irena će nastupati u splitskom klubu Quasimodo

VIDEO

Jedna od najcjenjenijih domaćih kantautorica Irena Žilić nakon izvrsnog EP-a 'Days of Innocence' i LP-ja  'Travelling' publici predstavlja svoj novi studijski uradak – album 'Haze'.  Irenin drugi album najavljen je odlično prihvaćenim singlovima 'The Moon' i 'X', a obje pjesme otkrivaju novi, drugačiji zvuk ove glazbenice.

Kako je već i najavila, album 'Haze' ima popriličan zvučni i vizualni odmak od prvijenca, a kako je bilo snimati album i što se sve događalo u tom periodu objasnila je sama Irena.

- Proces snimanja albuma bio je jednostavan iz razloga što sam već ranije surađivala s Markom i po pitanju kreativnog stvaranja mi jako odgovara raditi s njim. To je dodatno olakšalo izvođenje ideje o tome kakav album želim snimiti. Htjela sam puniji zvuk koji će biti potpora intimnim tekstovima i priči oko albuma, i bilo mi je jako bitno da ovaj put dam potpunu slobodu sebi i Marku da u studiju eksperimentiramo sa zvukom albuma - rekla je pjevačica.

Osim suradnje s Markom Mrakovčićem, koji je producirao album, Irena je dodatno proširila krug ljudi s kojima surađuje pa će je tako na nastupima pratiti bend koji čine Ivana Žabkar (violina i synth), Lucija Potočnik (bas) te Davor Marinac (bubnjevi). 

Album 'Haze' dostupan je putem digitalnih servisa i Irenine službene stranice, a kao nadopuna digitalnom izdanju uskoro će biti dostupno limitirano izdanje knjižice s tekstovima pjesama i fizičko izdanje albuma. Cover art albuma izradila je Nika Dželalija.

Tijekom proteklih godina Irena je nastupala diljem Hrvatske i regije, gdje uz rasprodane koncerte u Tvornici Kulture i Lisinskom, te nastup na festivalu Waves Vienna svakako treba istaknuti i otvaranje zagrebačkog koncerta Skye i Rossa iz Morcheebe u studenom prošle godine.

Službena koncertna promocija albuma 'Haze' bit će u zagrebačkoj Tvornici kulture 22. travnja, a vikend ranije, 15. travnja, Irena će nastupati u splitskom klubu Quasimodo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac