Obavijesti

Show

Komentari 24

Hrvati očarani nadahnjujućom pričom o izdržljivosti duha

Hrvati očarani nadahnjujućom pričom o izdržljivosti duha
5

U pokušaju da nađe mir i odgovor o smrti kćeri, jedan otac ide u divljinu Oregona suočiti se s ubojicom ili Bogom, ili pak s obojicom. Ono što će tamo naći zauvijek će ga promijeniti

VIDEO

Prvi dan prikazivanja dugoiščekivanog filma 'Koliba' privukao je 2275 ljudi, koji su osupnuti i puni emocija izlazili iz kino dvorana. Ujedno je bio i najgledaniji film jučer u kinima. To je duboka inspirativna priča o otpornosti ljudskog duha u trenucima nezamislive boli i gubitka, kada se tugujući otac suočava s najtežom odlukom svog života - oprostiti neoprostivo.

Film je temeljen na vrlo uspješnom romanu 'The Shack' (Koliba), autora Williama P.Younga koji je debitirao i ostao prvi na New York Timesovoj listi najprodavanijih romana preko 70 tjedana. Zahvaljujući usmenoj predaji i strastvenim preporukama, knjiga je proglašena velikom uspješnicom te je tiskana u preko 22 milijuna primjeraka i trenutno je prevedena na čak 40 stranih jezika.

Nakon obiteljske tragedije - njegova najmlađa kćer Missy oteta je iz njihovog kampa i njezino tijelo nikad nije nađeno, Mack Philips (Sam Worthington) pada u duboku depresiju zbog koje počinje preispitivati svoja najdublja uvjerenja. U trenutku najveće tuge Mack nalazi misteriozno pismo u sandučiću s pozivnicom u kojoj ga Bog poziva da dođe u kolibu - na isto ono mjesto gdje je nađena krvava haljina njegove kćeri Missy. U očajničkom pokušaju da nađe mir i odgovore o smrti kćeri, Mack odlazi u duboku divljinu Oregona suočiti se s ubojicom ili Bogom - ili pak obojicom.

Glavni korak u snimanju ovog istinskog holivudskog filma bio je naći glumačku postavu koja razumije i cijeni tu priču te koja je spremna otvoriti se istraživanju tih temeljnih i dirljivih emocija. Tako se oformila ekipa izuzetnih glumaca koja uključuje Sama Worthingtona, Octaviu Spencer (dobitnicu nagrade Oscar®), Radhu Mitchell, Alice Bragu i Tima McGrawa (dobitnik Grammyja) te dvoje novih glumaca Sumire i Avrahama Aviva Alusha.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pisac knjige William Paul Young objašnjava metaforu 'kolibe' i zašto djeluje tako zagušujuće i devastirajuće na Macka.

- Koliba je mjesto koje uništava iznutra, kuća koju svi mi izgradimo unutar sebe ako ne dobijemo potrebnu pomoć. To je mjesto gdje čuvamo sve naše ovisnosti i skrivamo sve tajne, i ne želimo da to itko drugi vidi jer se bojimo da će nas taj netko mrziti toliko koliko već sami sebe mrzimo. Da bi se oporavio i zacijelio, moraš se vratiti na mjesto gdje si stradao - ne možeš ga izbjegavati, ne smiješ ga ignorirati - rekao je autor.

Dugoiščekivani i dirljiv film 'Koliba', u distribuciji Blitza, pogledajte već danas u CineStaru, kinu Kaptol Boutique Cinema i ostalim kinima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode