Obavijesti

Show

Komentari 3

Ivona i Kristina isprobale su 'tri-ski' i južno-tirolske sanjke

Ivona i Kristina isprobale su 'tri-ski' i južno-tirolske sanjke
19

Naizgled jednostavne južno-tirolske sanjke predstavile su im pravi izazov. Uz južno-tirolske sanjke uzele su i 'tri-ski' koji je izgledao poput sprave za mučenje...

VIDEO

Dragi naši,

iza nas su četiri dana nezaboravnih iskustava. Sve je počelo kad nas je posjetio Artur, simpatičan dečko zadužen za marketing Kronplatza. Pričao je o aktivnostima koje Kronplatz nudi, a na prvu su nas privukle tradicionalne južno-tirolske sanjke kojima nismo mogle odoljeti. Za razliku od sanjki uobičajenih u našim krajevima, ove sanjke su u biti jedna skija sa sjedalicom. 

Nakon razgovora s Arturom krenule smo u snježni pohod. Prva postaja nam je bilo podnožje Kronplatza gdje smo potražile sanjke. Naizgled jednostavna sprava predstavila nam je pravi izazov. 

Uz južno-tirolske sanjke smo uzele i ''tri-ski'' koji je izgledao poput sprave za mučenje. Tri ski su nešto poput sanjki, skija i bicikla zajedno. Teško nam je objasniti, ali sve će vam biti jasno kada vidite emisiju. Srećom, naš nepokolebljivi duh nam nije dozvolio da olako odustanemo. Bacile smo opremu na leđa i krenule. Bilo je puno padanja, ali smo uspjele savladati tehniku upravljanja te uživale u tirolskoj tradiciji cijeli dan. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iako je bilo zabavno na sanjkama, nismo mogle odoljeti skijaškoj stazi koja nas je zvala da je isprobamo. Pune pozitivnih doživljaja, sjele smo u nasu Mokku i krenule prema hotelu Olympia gdje nas je ponovno doćekalo ugodno iznenađenje. Famozna tirolska bakljada. Naime, riječ je o noćnoj šetnji s bakljama do obližnje tratine gdje se okupljaju domaći ljudi i gosti uz tradicionalni ples i pjesmu ispijajući kuhano vino ili topli čaj. Domaćini su nas počastili predivnom svirkom na tradicionalnim instrumentima domaće izrade koja se prenosi s koljena na koljeno. 

Drugo jutro smo odlučile otići na cijelodnevno skijanje. Na vrhu planine nas je dočekalo megalomansko zvono koje je sve skijaše upozoravalo na vrijeme. Moram priznati da smo Ivona i ja bile oduševljene atmosferom na vrhu. Osmijeh na svakom licu ukazivao je da nas čeka prava zabava. 

Zbog velikog broja staza jedva smo izabrale kojom ćemo krenuti. Razgledavajući i orijentirajući se po planini, spazile smo dva tipa koji zabrinuto i zamišljeno gledaju u daljinu s punim vrećama. Zanimalo nas je čime se bave pa smo ih pitale što rade te su nam objasnili da su paraglajderi i da čekaju povoljan vjetar. Oduvijek mi je bila želja vinuti se u zrak poput ptice, te sam krenula s dogovaranjem. Dečki su odmah počeli surađivati te smo krenuli do uzletišta gdje su me kroz desetak  minuta spremili za polijetanje. Bila sam vrlo smirena iako mi je to bio prvi doticaj s tandem paraglajdingom. Imali smo malih turbulencija pri samom startu, no kada smo uzletjeli, samo nebo nam je bila granica. Pogled na staze, bijele zastrašujuće planine i Brunico svakako je jedno od nezaboravnih iskustava koje ću pamtiti cijeli život. Zahvaljujući našoj odličnoj snimateljskoj ekipi i dečkima s tandem paraglajdinga uspjet ćete u epizodama vidjeti Brunico s ptičje perspektive. 

Ivonina strast je skijanje stoga je odlučila preskočiti tandem paraglajding, te testirati adrenalin na najopasnijoj stazi Kronplatza. Na njezinu veliku radost, spustila se niz padinu poput vrhunske skijašice i odradila stazu profesionalno, što ne možemo reći za naseg snimatelja koji ju je morao pratiti do kraja staze. Ivona je do cilja stigla s osmijehom od uha do uha, dok je naš jadni snimatelj bio blijeđi od snježne podloge na Kronplatzu i obliven hladnim znojem od muke. Srećom, do cilja su nam ga živog i zdravog vratili ljubazni Hrvati s kojima smo nastavili druženje u ciljnoj areni uz pjesmu, ples i odlično kuhano vino. Šaljemo vam puno snježnih pozdrava iz predivnog Kronplatza. Vaše Ivona i Kristina.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju