Obavijesti

Show

Komentari 1

Kaštela imaju najbolje roštilj-majstore u Dalmaciji!

Kaštela imaju najbolje roštilj-majstore u Dalmaciji!
19

Uz šum mora u subotu prije podne okupilo se pet ekipa iz Dalmacije s nadom da će upravo oni izboriti putovanje u Zagreb na finale jubilarnog 5. Prvenstva Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec

VIDEO

Prošle subote se u Zadru roštiljalo s najljepšim pogledom na svijetu, a miomirisi pečenog mesa na rivu su privlačili kako Zadrane i Zadranke tako i turiste koji su šetali uz more između rimskog Foruma i Morskih orgulja. Okupljene koji su na ugodnih 26 stupnjeva pijuckali hladno pivo ili gemišt te papali sočno meso s roštilja i ukusne priloge, zabavljala je zadarska funky grupa Synthetica band.

Uz šum mora nešto prije podne okupilo se pet ekipa iz Dalmacije s nadom da će upravo oni izboriti putovanje u Zagreb na finale jubilarnog 5. Prvenstva Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec, a neki od njih su već više puta iskusili borbu u finalu: - Priprema je jako važna jer marinada određuje okus. Mora se paziti na omjer papra i domaćeg luka, vatra mora biti dobra, a mi tradicionalno ložimo lozu, maslinu i nešto bukve. Drveni ugljen dodamo samo radi održavanja žara. Vatra mora biti jaka, ali meso se prži sa strane, na laganom žaru. Vrlo je važna i kvaliteta mesa, a Pikovo je najbolje. Kako u našem timu  imamo izvrsnog kuhara Branka Šegića te smo vježbali svakog vikenda, mi smo spremni. - kazao nam je Mladen Šare (64). On zna o čemu govori budući da  je njegova ekipa Berekini iz Zadra već tri puta pobijedila na zadarskom dijelu Prvenstva Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec, a ove godine su nastupili u pomlađenom sastavu. Na njihovu žalost, apsolutna pobjeda za ulazak u finale jubilarnog petog prvenstva Zlatnog ćevapa u Zadru ove subote im je izmakla te su se morali zadovoljiti s trećim mjestom na koje ih je dovelo 138 osvojenih bodova.

Pobjedu su odnijeli "Gušti Zagore" Ivice Šege-Leke iz Kaštela s osvojena 164 boda. Gastro sud u sastavu Dario Lide iz Kulinarskog studia Majstor kuhar, Marko Lučić iz Pik Vrbovca i Tea Habazin iz Kotanyia složili su se da je za pripremu roštilja jako važno doziranje začina, a upravo je to i ovaj put najviše presudilo kod ocjenjivanja. Da li će im prezentirana vještina u Zadru biti dovoljna da budu najbolji i na nacionalnoj razini pokazat će finale u Zagrebu 18. lipnja, na kojem će "Gušti Zagore" odmjeriti svoje kulinarske vještine s pobjednicima osječkog natjecanja, Valpovačkim kotlićem te ostalim pobjednicima regionalnih natjecanja koja slijede 28.5. u Umagu, 4.6. u Jastrebarskom te 5.6. u Zagrebu. Drugo mjesto zauzela je zadarska ekipa "Tim Pajdo" Jakova Gospića sa 143 boda, a na četvrtom mjestu sa 134 boda su "Četiri duje u briškuli" Dražena Botice iz Gornjeg Karina. "Pajdaši" Ivice Vuralije iz Benkovca su posljednji sa 113 osvojenih bodova.

Osim što su mogli promatrati napeto natjecanje, uživati u hladnom Karlovačkom pivu ili gemištu Jamnice i graševine Vina Belje, sočnim Volim roštilj grill delicijama PIK Vrbovca uz ukusne priloge kao što su svježe salate s Kiskom, President mladi kajmak, Zvijezda ketchup i ajvar, Kotanyi umaci i grilane Fridrih gljive, posjetitelji su imali priliku izbliza pogledati popularni SUV Dacia Duster, postati Iskonovac, sami se okušati u roštiljanju ili u nagradnim igrama u kojima su mogli osvojiti vrijedne nagrade partnera roštiljade. Veliku pozornost privukla je popularno zvana OlimPIKijada vrsta triatlona na kojem su timovi morali pokazati vještine u pikadu, odnijeti prazne kašete i sastaviti slagalicu. Slijedile su utrka s gajbama Jamnice, Karlovačko slalom s tacnama, Dacia kviz, Iskon tombula te Kisko gastro-pogađalica u kojoj su se trebale prepoznati četiri vrste octa. Bila je tu i Roštilj-akademija u kojoj je Dario Lide iz kulinarskog studia Majstor kuhar podijelio korisne savjete za roštiljanje pripremajući na Delimano roštiljima ukusne roštilj-delicije prethodno marinirane u Karlovačkom pivu. Osim što oplemenjuje okus hrane kada se koristi kao marinada, pivo može imati i povoljan učinak na zdravlje budući da sastojci piva štite od nastanka štetnih spojeva koji nastaju tijekom pečenja mesa na roštilju. Program koji je vodio neumorni Frano Ridjan završio je natjecanjem predstavnika timova u pranju roštilja Permetalom.

5. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec održava se u organizaciji 24sata uz podršku partnera: Dacia, Karlovačko, Permetal, Kisko, Jamnica, Vina Belje, Zvijezda, President, Kotanyi, Fridrih, Iskon, Delimano, Grilloza i Kulinarski studio Majstor kuhar stoga su ti sve namirnice, cjelodnevna okrjepa, kao i sva oprema osigurani.

Nakon Zadra borba za Zlatni ćevap nastavlja se 28.5. u Umagu gdje nas očekuje sraz Istre i Primorja.

Prijave za Jastrebarsko još uvijek su u tijeku zato posjeti specijalnu rubriku Zlatni ćevap u kojoj donosimo više informacija i prijavi se na natjecanje za najbolje roštilj-majstore Hrvatske!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a
Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama