Obavijesti

Show

Komentari 2

Mala dvorana Doma sportova An Evening With SIGUR ROS

Mala dvorana Doma sportova  An Evening With SIGUR ROS
1

Glazbenici čiji hrvatski nastup čekaju sada već generacije fanova progresivne glazbe, konačno dolazi u Zagreb na svojoj možda i najposebnijoj turneji karijere

VIDEO

Sigur Ros, islandski post rock prvaci i jedan od najznačajnijih bandova ambijentalne i eksperimentalne glazbe svih vremena premijerno dolaze u Hrvatsku na koncert u Maloj dvorani zagrebačkog Doma sportova u petak 20. listopada.

Glazbenici čiji hrvatski nastup čekaju sada već generacije fanova progresivne glazbe, konačno dolazi u Zagreb na svojoj možda i najposebnijoj turneji karijere. Nakon više od 10 godina bend ide na tour bez predgrupe, izvodeći poseban An Evening With Sigur Ros program. Koncert se sastoji od 2 dijela, koji su podijeljeni kratkom pauzom. Riječ je o spektakularnom nastupu na kojem izvode najznačajnije skladbe svoje karijere, ali i premijerno do sada neobjavljene pjesme koje bi se trebale naći na idućem studijskom albumu.

Sigur Ros na jesensku turneju kreću s kompletnom produkcijom - ozvučenjem, rasvjetom i video ekranima. Turneju će scenski još jednom dizajnirati stari suradnici benda, Sarah Hopper, Damian Halle i Bruno Poet koji su za prošli rad dobili prestižnu nagradu 'Knights of Illumination'.

Sigur Ros su uz Bjork najuspješniji islandski glazbeni proizvod i band čiji je svjetski uspjeh teško usporediti s nekom drugom glazbenom karijerom. Band je do kraja ostao vjeran svojim artističkim uvjerenjima, pa nikada nisu odustali od izvođenja skladbi na islandskom ili Hopelandic jeziku (izmišljen jezik kojim neke skladbe pjeva Jonsi, vokal grupe). Upravo zbog toga bend je postao jedna od najvećih svjetskih live atrakcija koja zatvara najprestižnije svjetske festivale, a i sami pune najveće arene i koncertne dvorane diljem planete.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Premijerni hrvatski nastup Sigur Ros već sada se slobodno može prozvati jednim od najvažnijih glazbenih I kulturnih događaja 2017. kod nas. Zagreb je jedini grad regije koji će posjetiti i ujedno posljednja stanica njihove europske turneje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac