Obavijesti

Show

Komentari 61

Malijcu uzor Thompson: Pjeva kao Čavoglavac, voli ga i Seve

Malijcu uzor  Thompson: Pjeva kao Čavoglavac, voli ga i Seve
3

VOLE GA NEVJESTE Afrikanac je u Hrvatsku došao igrati košarku, a sad je glavna zvijezda na svadbama. Mara je omiljen među domaćim estradnjacima, a svidio se i Severini Kojić

VIDEO

Slavu je stekao osebujnom interpretacijom hitova glazbenih idola, Thompsona, Mate Bulića i Miroslava Škore. Ousmane Mara (30) iz afričke države Mali, umjetničkog imena Max Mara, visine 213 centimetara, bio je košarkaš KK Zagreb.

U posljednje vrijeme pjeva po vjenčanjima gdje izvodi repertoar hrvatskih zvijezda, a gosti mu se najviše vesele u dijaspori. U Zagreb je došao 2002. kao tinejdžer sa 16 godina jer je želio igrati košarku. U Maliju ju je trenirao samo godinu dana.

Pokretanje videa...

00:14

Prije nego što se doselio u Zagreb, u Europi je bio samo jednom, kao kadet Malija, a Hrvatska ga je oduševila. Roditelji su isprva strahovali za njega jer su mislili da u Jugoslaviji još traje rat, ali ubrzo ih je Ousmane smirio rekavši im da živi u Hrvatskoj u kojoj je rat završio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Srdačan Grdović: Afrikanca je oduševio Zadranin, koji uvijek rado pozira s obožavateljima

Prvi dani u novoj domovini bili su mu teški jer su mu prolaznici stalno nešto dobacivali, pa je Ousmane rijetko izlazio. Nije znao ni riječ hrvatskog, samo svoj materinji bambara jezik. Obitelj je ostavio u rodnome Maliju i nada se da će mu se uskoro pridružiti u Hrvatskoj. Svaki mjesec, kaže, šalje im novac.

- Više ne igram košarku, iako mi je san bio zaigrati za reprezentaciju što nikad nisam ostvario - kaže Mara, koji je košarkašku karijeru završio u klubu Križevci. Okušao se i kao glumac, pa je igrao epizodne uloge u humorističnim serijama “Bitange i princeze” i “Zakon”.

- Ako me neka pjesma pogodi u srce, onda je pjevam za svoju dušu i ljudi to znaju prepoznati. Obožavam i Matu Mišu Kovača. Često ga pjevam kod kuće, kao i na vjenčanjima - kaže Mara, koji se odlučio i politički aktivirati. Podržao je i prosvjede branitelja u Savskoj prošle godine.

- Kad sam bio mali u Africi, stalno sam gledao vijesti i slušao o Jugoslaviji. Bio sam presretan kad je Hrvatska dobila svojeg prvog predsjednika Franju Tuđmana. Gledao sam ratne strahote u Vukovaru i jako sam ponosan što sam postao Hrvat jer obožavam ovu zemlju - kaže Mara.

thompson

Neostvaren san: Perkovića još nije upoznao, ali čim pjevač nađe vremena, s Ousmanom će popiti kavu

Najviše voli, kako kaže, poput pravog Zagrepčanina, negdje na suncu, piti kavu i pojesti palačinke ili kolače. Pohvalio se da je upoznao Severinu i Mladena Grdovića, koji su ga oduševili, a neostvarena želja mu je upoznati Thompsona.

- Svakom pjevaču je drago kad netko izvodi njegove pjesme. Posebno kad to čini Afrikanac koji uopće nije znao riječi hrvatskog. Čim bude imao slobodnog vremena, Marko će rado popiti kavu s Ousmanom - kaže Thompsonov menadžer Zdravko Barišić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden
Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'