Obavijesti

Show

Komentari 47

Marko: Nisam kradljivac; Psihijatar: On živi od pažnje

Marko: Nisam kradljivac; Psihijatar: On živi od pažnje
7

Putovnica i dobar džeparac više nisu potrebni da bi se proputovao svijet. Ako se pita studenta Marka Grubnića (33), dovoljan je Photoshop i jako puno mašte

VIDEO

Bivši Modni Mačak je u nekoliko mjeseci posjetio svjetske metropole. I to samo s nekoliko tisuća klikova mišem. Ako je suditi prema njegovoj stranici na društvenoj mreži, Marko je proživio zimu diljem planeta. Bio je u Dubaiju, Parizu, Beču, a na kraju se 'počastio' i New Yorkom.

Ne samo da se Grubnić photoshopira u razne gradove, nego i krade radove poznatih fotografa, blogera i kuhara. Jedna od fotografija koju je Grubnić uklonio s profila je i slavlje Nove godine u luksuznom njujorškom hotelu s pet zvjezdica The Peninsula, gdje noćenje stoji oko 5000 kuna.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata Video 00:25

Unakazio mi je 'fotku'

Osim što se 'dodao' na fotografiju, Marko ju je malo začinio dodavši okićeni bor.

- Ljudi ne razumiju da se ja nikad ne slikam mobitelima, nego profi aparatima, zatim sliku nabrijavam u filterima jer volim i želim da mi profil izgleda kao slikovnica - opravdavao se Grubnić.

Prije nekoliko tjedana objavio je i panoramsku “fotku” Dubaija rekavši kako je zaljubljen u taj grad. No javio se i vlasnik fotografije, Miroslav Petrasko iz Bratislave:

- Wannabe celebrity iz Hrvatske je svima rekao da je on autor fotografije i još ju je digitalno unakazio. Neću ga tužiti, ali sam ga prijavio za kršenje autorskih prava.

Iako je očito da je ukrao fotografije, prijatelji kažu kako on tvrdi da nije kradljivac.

Želi biti popularan

Na Grubnićev neobični hobi osvrnuo se i psihijatar Vladimir Gruden .

- Time što se kiti tuđim perjem Marko se bori protiv depresije. On to ne radi samo da bi se zabavljao, nego se bori protiv vlastite ispraznosti - zaključio je Gruden.

Dodao je da Marku mnogo znači aplauz drugih i da je razočaran kad nije popularan. Ispod Markovih fotki često se nalaze komentari: 'Ljubice, blago ti se'. Sudeći prema Grudenu, sve mu to 'pumpa' ego. Marko je, kaže, naviknuo na Hrvate.

- Nasreću, ne moram tu biti puno i često - napisao je obožavateljima.

Dok 'putuje' svijetom, Marku se javljaju prijatelji koji se nalaze u gradu u kojem je, kako tvrdi, i on. Traže ga da popiju kavu. No Grubnić te pozive ignorira i briše.

Marka Grubnića 'provalio' je i zagrebački fotograf Vedran Tolić . Na njegovu Instagramu vidio je svoju fotografiju Tomislavca, ali ju je Grubnić fotošopirao uklonivši ljude.

- Nije mi to vrijedno spomena. Mislim glupo je to što radi, ali to je za nasmijati se - rekao je Tolić. Dodaje da ga neće tužiti:

- Drugačije bi bilo da je riječ o nečem komercijalnom, ovako su samo društvene mreže u pitanju. Grubnić ovakve optužbe nije htio komentirati, a sve koji ga prozivaju na društvenim mrežama odmah blokira.

- Slab je i prazan muškarac koji se upotpunjuje na taj način. No on to radi na jedan dječji, da ne kažem primitivan način - smatra psihijatar Gruden. Dodaje da očito živi od pažnje okoline i to ga čini sretnim.

- Nema samopoštovanja i kad bi ga okolina prestala doživljavati, upao bi u depresiju – zaključio je Gruden.

Markov hobi traje već dulje te je prije tri godine od turske fotografkinje Çiler Geçic ukrao i panoramu Istanbula. Nije stao na tome pa je 'posudio' i skupocjene Louboutinke od modnog blogera Lucasa Hagera . Na svojem profilu Marko je nahvalio i majku Branku napisavši da je napravila najbolju tortu od sira s borovnicama. No 'fotku' je ipak skinuo s profila nagrađivanog švedskog kuhara Roya Faresa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Bosa i u rozoj haljinici: Prijović je u Rijeci zaplesala sa sviračem
MA KAKVE ŠTIKLE!

Bosa i u rozoj haljinici: Prijović je u Rijeci zaplesala sa sviračem

Mlada regionalna zvijezda Aleksandra Prijovć izula je štikle i bosa zaplesala s trubačem, a publiku je iznenadila i posebnom pjesmom

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…
Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom
EMOTIVNA OBJAVA

Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom

Mlada pjevačica pokazala je fotku svojih roditelja s njihova vjenčanja, a onda i svoju. Brojne obožavatelje je raznježila objavom