Obavijesti

Show

Komentari 136

Miss koju zemljaci nisu voljeli: Za njom je ludovao Broz Tito

Miss koju zemljaci nisu voljeli: Za njom je ludovao Broz Tito
1

Na današnji dan prije točno 85 godina rođena je Šveđanka Anita Ekberg. Ljepotica iz fontane Di Trevi u 'Slatkom životu' 'bila je žena oko koje su se muškarci doslovno tukli

VIDEO

Legendarna švedska glumica imala je 20 godina kad je 1950. godine ponijela laskavu titulu Miss Švedske. Nakon toga zaputila se u Ameriku te je u Hollywoodu ubrzo potpisala prvi ugovor. Nakon toga upoznaje slavnog talijanskog redatelja Frederica Fellinija koji joj je ponudio ulogu međunarodne filmske zvijezde Sylvie Rank u kultnom filmu 'Slatki život'.

Screenshot

Riječ je o filmu iz 1960. godine, a proglašen je jednim od najutjecajnijih filmova 1960-ih. Za ovaj trosatni crno - bijeli film zna se reći da je obilježio filmsku povijest. Izraz 'paparazzo' nastao je upravo prema prezimenu fotoreportera i glavnog junaka iz filma koji je snimao glamurozni svijet koji je pratio. Mnogima je u sjećanju najviše ostalo Anitino kupanje u dugoj crnoj haljini u rimskoj Fontani di Trevi. 

Šveđani ju nisu voljeli

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon velikog uspjeha ovog filma, Anita je punila medijske stupce brojnim vezama s velikim holivudskim imenima kao što su Errol Flynn, Yul Brynner i Frank Sinatra. Za ulogu u filmu 'Krvavi prolaz' dobila je Zlatni globus. 

Malu ulogu imala je u filmu 'Blood Alley' gdje je glumila uz Johna Waynea i Lauren Bacall. Pojavila se i u filmovima 'Artists and Models' te u 'Hollywood or Bust', 'Paris Holiday', 'Screaming Mimi' te u brojnim drugima. 

U švedskim filmovima nikad nije glumila, a sa švedskim novinarima imala je loš odnos. Kritizirali su je jer je napustila svoju zemlju i ismijavali zbog američkog naglaska. 

No upravo je prekrasna Šveđanka bila najdraža glumica Josipa Broza Tita, koju je imao prilike i upoznati krajem šezdesetih godina na filmskom festivalu u Veneciji.

Privatni život

Ekberg je rođena 29. rujna 1931. godine. Bila je šesto od osmero djece. Udavala se dva puta. U braku je bila s Anthonyjem Steelom od 1956. do 1959. godine, a s Rikom Van Nutterom vjenčala se 1963. godine. Rastali su se poslije 12 godina. Nije imala djece zbog čega je jako žalila. 

Pixsell

U Švedskoj nije živjela od ranih 50-ih. Njezin dom bio je u Rimu. Izjavila je da se u Švedsku neće vratiti prije nego što umre, gdje će biti i pokopana.

Legendarna švedska glumica, model i seks simbol pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća, preminula u siječnju prošle godine u klinici Rocca di Papa u blizini Rima gdje je bila hospitalizirana od Božića, Umrla je u 84. godini.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 136
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju