Obavijesti

Show

Komentari 42

Misteriozna ikona stila koja se dvaput fotografirala za Playboy

Misteriozna ikona stila  koja se dvaput fotografirala za Playboy
1

Oličenje elegancije i bezvremenska ljepota samo su neki od epiteta koji se vežu uz legendarnu glumicu Catherine Deneuve koja danas slavi 73. rođendan

VIDEO

Francuska glumica u svojoj je bogatoj karijeri snimila stotinu filmova, ali uspjesi na velikom platnu samo su mali dio onoga što je ova uistinu jedinstvena žena postigla u sedam i sitno desetljeća svog života. Naime, legendarna glumica, između ostalog, i danas reklamira kozmetiku te je UNESCO-va ambasadorica za očuvanje svjetske filmske baštine,  Isto tako, bila je UN-ova ambasadorica dobre volje od 1994. do 2003. godine.

Ipak, ono što je razlikuje od mnogih holivudskih kraljica glamura je to da nikada nije postala predmetom medijskih naklapanja, a privatni život skrivala je 'kao zmija noge'.

U sjeni slavne sestre

Catherine Deneuve rođena je 22. listopada 1943. godine u glumačkoj obitelji. Iako su je mnogi u početku doživljavali tek kao mlađu sestru omiljene i tragično preminule glumice Françoise Dorléac, borila se za svoje mjesto pod filmskim nebom. Promijenila je boju kose u plavu i uzela majčino prezime te igrala nekoliko manjih uloga.

Na velikom platnu debitirala je 1957,. a prvu zapaženiju ulogu imala je u mjuziklu ' The Umbrellas of Cherbourg' Jacquesa Demyja. Ubrzo nakon toga pojavljuje se u filmu 'Repulsion' Romana Polanskog, a kasnije slijede uloge u 'Belle de Jour' (1967.) za koju je nominirana za nagradu BAFTA te u 'Tristani' (1970.) koja joj je donijela nominaciju za Oskara. Tokom karijere nagrađivana je na festivalima u Berlinu, Cannesu i Veneciji.

Pixsell

Isto tako, pojavila se u filmovima kao što su 'Scene of the Crime' (1986), 'My Favourite Season' (1993), '8 Women' (2002), and 'Potiche' (2010), Što se tiče ostvarenja s engleskog govornog područja, glumila je u 'The April Fools' (1969), 'Hustle' (1975), 'The Hunger' (1983) and 'Dancer in the Dark' (2000), a prije godinu dana pojavile su u filmovima 'The Brand New Testament' i 'Standing Tall'.

Lijepa Francuskinja udavala se samo jednom. S fotografom Davidom Baileyjem u braku je bila sedam godina (od 1965. do 1972.). Glumica je, između ostalih, ljubovala s redateljem Rogerom Vadimom, glumcem Marcellom Mastroiannijem s kojim ima po jedno dijete -  Christiana Vadima i Chiarai Mastroianni.

Miljenica modne industrije

Deneuve se dva puta skinula  za Playboy (1963 i 1965.), njezin lik korišten je kao inspiracija za izradu biste francuskog nacionalnog simbola  Marianne, a bila je i zaštitno lice kultnog parfema  Chanel No. 5.

Američki mediji više su je puta proglašavali najelegantnijom ženom na svijetu, a bila je muza i velika prijateljica 
velikog dizajnera Yves Saint Laurenta koji ju je odjenuo u nekoliko njezinih filmova.

Industrija ljepote posebno je bila očarana njezino ljepotom pa tako 2001. postaje zaštitno lice L'Oréala Snimala je reklame za Louis Vuitton, a više puta je proglašena jednom od pedeset najboljih odjevenih žena na svijetu. 

Vruća scena sa Susan Sarandon

Jedna od najpoznatijih seksi scena svakako je ona u vampirskom filmu 'Glad' , a u kojoj su glavne akterice upravo Deneuve i njezina kolegica Susan Sarandon (70).

Nikad kraja priznanjima

Na 26. dodjeli Europskih filmskih nagrada u Berlinu 2013. dobila je nagradu za životno djelo, a dobitnica iste postala je i krajem prošle godine na filmskom festivalu u Antalyji u Turskoj.

Reuters

Gostovanje u seriji 'Reži me'

Glumica se prije nekoliko godina pojavila u ordinaciji doktora McNamare i Troya u popularnoj seriji 'Reži me'.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden

Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'
VIDEO Evo kako je Dragana Mirković prokomentirala svoj razvod: 'Ovo mi je jako teško'
SVLADALE JE EMOCIJE

VIDEO Evo kako je Dragana Mirković prokomentirala svoj razvod: 'Ovo mi je jako teško'

U trenutku kada je jedna od najvećih folk zvijezda Dragana Mirković (56) objavila da se rastaje nakon 24 godine braka sa suprugom Tonijem Bijelićem, sjedili smo s njom na kauču u njezinom dvorcu nadomak Beča. Poručila je da prolazi kroz jako teško razdoblje...