Obavijesti

Show

Komentari 37

Najstrašniji od najstrašnijih: Najboljih 15 horor filmova ikad

Najstrašniji od najstrašnijih: Najboljih 15 horor filmova ikad
1

Svatko od nas se ponekad voli pošteno uplašiti, a ponajbolji način za to su naravno horor filmovi. U nastavku donosimo pregled 15 apsolutno najboljih horora u povijesti filma

VIDEO

S vremena na vrijeme svatko se od nas voli pošteno uplašiti, a ponajbolji način za to su naravno - horor filmovi. Ljudi su naučili bojati se vlastite sjene otkako je filmske industrije, što su mnogi redatelji izuzetno dobro prepoznali i unovčili. U nastavku donosimo pregled 15 apsolutno najboljih horora u povijesti filma, a vi ste naravno u svakom trenutku pozvani dati nam vlastite prijedloge svojih omiljenih horor filmova.

Alien: Osmi putnik

Ridley Scott je pristupom radnji 'manje je više' malobrojnu, ali izvrsnu glumačku postavu ubacio u klaustrofobični svemirski brod, koju kroz čitav film na tih i podmukao način progoni i ubija zastrašujuće (slinavo) biće.

Kad jaganjci utihnu

Želite li osvojiti Oscara, treba vam recept u kojemu ćete upotrijebiti serijskog ubojicu kanibala koji će vam pomoći uhvatiti drugog serijskog ubojicu. Anthony Hopkins i njegovo uprizorenje poremećenog psihijatra Hannibala Lectera jednostavno su van konkurencije.

Projekt: Vještica iz Blaira

Začetnik čitavog horor podžanra 'found footage', i film koji je direktno inspirirao film 'Paranormalno' ni manje ni više je 'Projekt: Vještica iz Blaira'. Svoju ogromnu popularnost može zahvaliti vrlo inteligentnom režijom koja generalno ne otkriva apsolutno ništa, ali vas čitavo vrijeme drži na rubu fotelje, ali i činjenici da je film izašao 1999. godine, kada Internet još ni izbliza nije bio na razini kao što je danas. Stoga je ljude bilo relativno jednostavno 'uvjeriti' da je radnja u filmu možda ipak prava stvar.

Neka uđe onaj pravi

Ljubav ne poznaje granice, zar ne? Naravno, ovaj švedski film ne mora biti ljubavna priča, no redatelj Thomas Anderson je savršeno pogodio u prikazu odnosa dvanaestogodišnjaka i njegove prijateljice... nekoliko stotina godina stare vampirice koja izgleda kao dvanaestogodišnjakinja. Radnja je čudna, na trenutke pomalo i morbidna. Ali toliko dobra da ovaj film moramo uvrstiti u naš popis.

Krug

Kada su američki horor filmovi počeli stagnirati tijekom '90-ih godina (uz nekoliko izuzetaka iz tog perioda), Hollywood se dao u remakeove azijskih horor uradaka, a 'Ringu' je iz 1998. godine uvjerljivo jedan od najboljih i najstrašnijih japanskih horora ikada. Stoga je bilo logično da Ameri naprave remake, 'Krug', koji je čak i vrlo dobro ispao. Koncept filma je jednostavan. Naiđete na naizgled bezazlenu video kasetu na kojoj se nalazi kompilacija jezivih kadrova i - bam, sedam dana kasnije ste mrtvi. Ah, da, tu je i ono jezivo čeljade. Malena Samara opet će iskakati iz televizora jer stiže treći dio!

Kompletnu listu na kojoj se nalaze i domaći filmovi pogledajte klikom na link OVDJE.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode