Obavijesti

Show

Komentari 224

Nema mirovine: Kralj Mišo se vraća na scenu nakon 6 godina

Nema mirovine: Kralj Mišo se vraća na scenu nakon 6 godina
1

Pjesme za novi album Miše Kovača (74) napisao je Branimir Mihaljević (40). On će mu biti i producent. Dosad su u zagrebačkom studiju snimili četiri pjesme

VIDEO

Sve su, doznajemo, u Mišinu stilu, govore o Dalmaciji, moru i ljubavi, koje su mu vječna inspiracija. Postoji ideja da se objave i na singlici, kao sjećanje na vremena kad je pjevač prodavao stotine tisuća ploča. Album planiraju završiti do ljeta. Mišo je, doznajemo, unatoč slabijoj kondiciji na snimanjima izuzetno profesionalan.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:08

Pjevač pazi na zdravlje otkad su mu 2011. godine ugradili dvije premosnice. Mišo redovito uzima lijekove i nastoji hraniti se zdravo. Šibenčanin se ne predaje. Na snimanja, doznajemo, uvijek dođe ranije, kolege ga hvale da rijetko treba ponavljati otpjevane stihove, a njim su u studiju supruga Lidija (43) i njihova dva psa. Pjevač se za snimanja odjene ležerno kako ga ništa ne bi sputavalo. Snimaju od dva do tri dana u tjednu. Ekipa je oduševljena novim pjesmama, tvrde da će biti hitovi poput onih koje mu je pisao Đorđe Novković. I sam Kovač se često hvali da je jedina zvijezda bivše države.

- Meni je Jugoslavija bila mala. Ja sam prodao više od 20 milijuna ploča - isticao je pjevač. Prvi je pjevao i rasprodao zagrebačku Arenu, a zadnji njegov koncert, koji je bio prebačen, posvađao je fanove. Jedni su smatrali da je to zato što bi u dvorani moglo doći do okršaja Bad Blue Boysa i Torcide, a drugi su okrivili ISIL. Tvrdili su da se policija prestrašila mogućnosti terorističkog napada. Treći su se uplašili da se Miši opet pogoršalo sa zdravljem.

Vozi auto kao i papa

- Uvjeravali su me da mi ne treba reklama jer sam kralj estrade, na što sam im odgovorio da je kralj abdicirao. Reklama je bila loša i zato smo odgodili nastup - odgovorio im je Kovač. Njegova publika je sad sretna jer se Mišo vraća na scenu. Kad je 2010. snimao album 'Ne tražim istinu', pjevač se, naime, zakleo da više neće snimati albume.

Danas uživa kultni status baš kao i 70-ih te 80-ih. Supruga mu je bila Miss Jugoslavije, vozio je prestižan Citroenov Maserati, koji su u to vrijeme vozili Papa, Brigitte Bardot i François Mitterrand, bio na 'ti' s političarima, a na nogometnim utakmicama uvijek bi sjedio u VIP ložama.

Radio je i s Arsenom

Apsolutni trijumf doživio je krajem 80-ih kad je na koncertu u beogradskom Sava centru izašao na deset biseva, poklonila mu se cijela momčad Crvene zvezde, a Oliver Mandić (62) kleknuo je pred njega i poljubio mu ruku. Devedesete su za obitelj Kovač bile kobne - 1992. ostao je bez 17-godišnjeg sina Edija. Mir mu je vratila treća supruga Lidija Pintarić koju je u kafiću upoznao nakon što je 1999. pokušao samoubojstvo.

Nakon toga je rijetko nastupao. S klapom Rišpet Ive Amulića (56) snimio je pjesmu i spot 'Sunce mi od tebe dolazi', koja je u ožujku 2012. bila prva na top ljestvicama. Potom je s Arsenom Dedićem snimio duet 'Mi smo lišće s iste grane'. Njih dvojica odrasli su u istoj ulici, a samo su tu pjesmu izveli zajedno. I s kćeri Ivanom Kovač (38) snimao je pjesme.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 224
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište
Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama