Obavijesti

Show

Komentari 52

Nova runda: Milan Popović i Severina vode i 'špijunski' rat

Nova runda: Milan Popović i Severina vode i 'špijunski' rat
1

Severina je podnijela dvije disciplinske prijave Disciplinskom tužiteljstvu Hrvatske odvjetničke komore protiv sad već bivše odvjetnice Milana Popovića, Ljubice Matijević Vrsaljko

VIDEO

U prvoj prijavi Severina Kojić (44) navodi da je odvjetnica nju 2013. godine pravno savjetovala prije sudskog spora o skrbi za sina Aleksandra. Severina ju na kraju nije angažirala, no Matijević Vrsaljko postala je odvjetnica Milana Popovića (50), koji joj je 2015. potpisao punomoć.

U drugoj prijavi Splićanka tvrdi da je odvjetnica lani u studenom vrijeđala, omalovažavala i nezakonito snimala socijalne radnice u centru na zagrebačkom Črnomercu.

Navodno je odvjetnica pred njima pitala Popovića je li ju spreman uzdržavati cijeli život jer je svjesna da je neovlašteno snimanje socijalnih djelatnica kazneno djelo.

- Ni zbog Harrisona Forda ne bih bila u sukobu interesa. Prijava je podnesena, komora će svoje odlučiti i mi ćemo u skladu s odlukom postupiti. Zašto me prijavila, ne znam - kaže Ljubica Matijević Vrsaljko (55).

Ističe da ne želi biti dio medijskog prepucavanja pjevačice i srpskog poduzetnika, s kojim je prestala surađivati početkom godine zbog doktorata koji priprema. Severinin menadžer Tomica Petrović ističe da su Odvjetničkoj komori poslani nepobitni dokazi.

- Postavlja se pitanje u čijem interesu Ljubica Matijević Vrsaljko radi kao savjetnica ministrice socijalne politike i mladih i kao koordinatorica novog Obiteljskog zakona? Da li polaže račune ministrici ili Milanu Popoviću? Očekujem i da ministarstvo poduzme odgovarajuće korake - kaže Petrović, na što je Vrsaljko Matijević izgubila živce.

- Nakon što sam prijetila, tukla i snimala djelatnice Centra za socijalnu skrb u nazočnosti Milana Popovića i njegove odvjetnice Nataše Pečarević, on me zaprosio u centru u nazočnosti zaštitara. Nismo se još oženili, ali hoćemo - našalila se odvjetnica Matijević Vrsaljko.

Petrović ističe i da se odvjetnica našla u sukobu interesa.

- Ja sam bio kraj Severine jednom prilikom kad je telefonom više sat vremena razgovarala s Ljubicom Matijević Vrsaljko, kojoj je tad pričala o problemima sa skrbništvom.

Njene izjave da nije imala ništa sa Severinom nisu istinite - kaže Petrović. Matijević Vrsaljko to pak opovrgava.

- Ne znam tko je gospodin Petrović. Ja nemam ni menadžera ni čuvara. To mi sve izgleda kao bezukusna kauguma. Neka govori tko što hoće. Uskoro će se vidjeti što je u svim tim optužbama istina. Pribavila sam sve dokaze i pripremila spise za raspravu na Disciplinskom tužiteljstvu Odvjetničke komore. Uvjerena sam da će sve navode gospođe Kojić odbaciti i mene osloboditi bilo kakve krivnje - zaključila je Matijević Vrsaljko.

Milan Popović tvrdi da Matijević Vrsaljko nikada nije zastupala Severinu. Kaže da je postala njegovom odvjetnicom sredinom 2015., nakon što je prvi proces na Općinskom sudu završen u lipnju 2014. godine. Na tom prvom procesu njega je, dodaje, zastupao odvjetnički tim Roman Bihar, Nataša Pečarević i Ljubo Pavasović Visković

- Gospođa Vrsaljko je vrhunski stručnjak specijaliziran za Obiteljski zakon i zaštite prava djeteta. Nije bez razloga bila prva hrvatska pravobraniteljica za djecu. Izabrao sam je zato jer sam bio siguran da bi ona sa svojim iskustvom i znanjem napokon mogla okrenuti cijeli proces u pravilnom smjeru jer su prve odluke suda bile više nego diskriminirajuće. Ignorirale su realno stanje stvari i postojanje principa zajedničke roditeljske skrbi u hrvatskom obiteljskom zakonu - obrazlaže Popović.

Dodaje da je njegova suradnja s Matijević Vrsaljko završila u veljači ove godine. Zamijenila ju je Eleonora Katić. Popović demantira da je došlo do incidenta u Centru za socijalnu skrb. 

- Neka Centar Črnomerec pokaže službeni zapisnik s tog sastanka. Odgovorno tvrdim da se takav incident nije dogodio već da je to još jedna izmišljotina Severine Kojić, a sve u cilju diskreditiranja mojih odvjetnika i prikrivanja stalnih kršenja zakona. Stručne radnice Centra Črnomerec pišu mišljenja bez da su vidjele interakciju mog sina sa mnom. Savjetuju me da objasnim mom trogodišnjem sinu da postoji papir zbog kojeg on mora ostati s dadiljom kada mu je majka zauzeta, a on želi ostati s ocem. Uporno tvrde da ako se majka striktno pridržava presude što se tiče termina susreta i druženja ne krši načela zajedničke roditeljske skrbi. Uostalom, zar gospođe iz Centra nisu mogle same prijaviti incident Odvjetničkoj komori, policiji ili zaštitaru koji sjedi u hodniku? Tko je Severina Kojić da zastupa djelatnice Centra? To samo govori o njihovoj bliskoj vezi koju mi pokušavamo zakonski raskrinkati. Mislim da je došlo vrijeme da se stalne gnjusne laži Severine Kojić sankcioniraju. Gospođa ne bira više ni mjesto gdje laže, nedavno je tijekom svjedočenja na sudu u Beogradu, gdje je bila pozvana kao svjedok, od dvadeset rečenica koje je izgovorila, devetnaest bilo čista laž - tvrdi Milan.

Ako se Severinine prijave pokažu točnima, Vrsaljko će biti sankcionirana po Zakonu o odvjetništvu. U njemu su propisane disciplinske mjere koje se mogu kretatki od ukora, novčane kazne pa sve od privremene pa do trajne zabrane obavljanja odvjetništva.

Popović je pak prije tri godine prijavio svoju odvjetnicu Sanju Turlakov srpskoj Odvjetničkoj komori tvrdeći da je izvještavala pjevačicu o njegovom imovinskom stanju, savjetujući je kako da u sporu s njiom što bolje prođe po pitanju alimentacije i viđanja djeteta. Navodno joj je poručila 'moraš znati što ćeš konkretno tražiti'.

Prema pisanju Blica, savjetovala je Severini da na sina Aleksandra prepiše kuću u Zagrebu i stan u Beogradu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...