Obavijesti

Show

Komentari 32

Od kiča do slave: I oni su svoju karijeru započeli na Eurosongu

Od kiča do slave: I oni su svoju karijeru započeli na Eurosongu
1

Mnogi kritičari Eurosonga tvrde da pobjeda na na tom natjecanju ne donosi priliku za izgradnju internacionalne karijere. Ipak, postoje izvođači koji dokazuju suprotno

VIDEO

Ovo su neki od najpoznatijih glazbenika koji su nastupali na Eurosongu i postali velike zvijezde

ABBA

Najuspješnija grupa koju je Eurovizija iznjedrila svakako je ABBA. Predstavljali su Švedsku 1974. godine pjesmom "Waterloo" i pobijedili, a ostalo je povijest.

Celine Dion

Danas svjetski poznata pjevačica 1988. godine na Eurosongu je predstavljala Švicarsku. Celine je pobijedila s pjesmom 'Ne Partez Pas Sans Moi' i postala svjetska senzacija.

Olivia Newton John

Prije nego što je postala holivudska zvijezda, Olivia je predstavljala Veliku Britaniju na Eurosongu 1974. Te godine je pobijedila ABBA, a Olivia je završila na četvrtom mjestu. Nekoliko godina kasnije dobila je ulogu u filmu 'Briljantin' s Johnom Travoltom.

t.A.T.u.

Kontroverzni duo predstavljao je Rusiju 2003. godine i zauzele su treće mjesto. Tvrdile su da su u gay vezi, ali su kasnije priznale da su cijelo vrijeme obmanjivale javnost.

Las Ketchup

Sjećate se zarazne pjesme 'Ketchup Song' koja je iz nepoznatog razloga postala svjetski hit i uz koju su svi plesali? Godine 2006. članice ove grupe pokušale su da obnoviti uspjeh nastupom na Eurosongu, ali su osvojile tek 21. mjesto.

Conchita Wurst 

Austrijska predstavnica privukla je pažnju svojim neobičnim izgledom na Eurosongu 2014. i donijela pobjedu svojoj zemlji. Svijet je ubrzo shvatio da je ona više od 'žene s bradom' te da ima i moćan vokal pa je nakon Eurosonga dobila priliku nastupati diljem svijeta.

Julio Iglesias

Samo rijetki znaju da danas legendarni pjevač nastupao na Eurosongu 1970. godine. Tada je još uvijek bio nepoznat i predstavljao je rodnu Španjolsku. Zauzeo je tek deveto mjesto od 12 mjesto, ali u desetljećima koje koja su uslijedila postigao svjetski uspjeh i postao jedan od najpopularnijih pjevača svih vremena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda
UŽIVALA SA SUPRUGOM

Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda

Glumicu Joan Collins često hvale zbog vitke linije koju održava s 90 godina. Sve je to rezultat, rekla je svojedobno, ustrajnosti u redovitom vježbanju i pravilne prehrane