Obavijesti

Show

Komentari 36

Odlazak splitske legende: U 97. godini umrla Lepa Smoje

Odlazak splitske legende: U 97. godini umrla Lepa Smoje
5

Lepa Smoje, plesna koreografkinja, supruga Miljenka Smoje i jedan od zaštitnih znakova Splita umrla je jutros u 97. godini u svom stanu na splitskom Dražancu

VIDEO

Lepa Smoje, plesna koreografkinja, supruga Miljenka Smoje i jedan od zaštitnih znakova Splita umrla je jutros u 97. godini u svom stanu na splitskom Dražancu, javlja Slobodna Dalmacija.

Rođena je 20. veljače 1920. u Zadru kao Leposava Čatipović, a ostat će zapamćena kao energična, dinamična i agilna voditeljica splitskog Mozaika, kroz kojeg su tijekom desetljeća duge karijere proplesala brojna poznata splitska lica, kao što su Severina i Jelena Rozga.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:17

Mnogi će je pamtiti i kao najveću ljubav i muzu dalmatinskog novinarstva, Miljenka Smoje, s kojim je provela pola stoljeća.

Kada je 1944. u splitskoj Lenjingradskoj ulici, nedaleko od svoje kuće, srela dvije godine mlađeg Smoju, Lepa je iza sebe imala propali brak sa židovskim trgovcem Karlom Gleicherom, u kojem se 1942. rodila kći Renata.

 – Upoznao nas je zajednički prijatelj Frane Lentić. Zavoljeli smo se istog momenta, to je bila kemija, nešto jače i od ljubavi. Otkako smo se sreli, uporno me nagovarao, ali nisam se htjela udavati. Šta nam je falilo, živjeli smo zajedno, slagali se beskrajno, nismo gnjavili jedno drugo. Pa mi smo se vjenčali kad smo se sreli, to je bilo gotovo - rekla je svojedobno. Ona i Smoje ozakonili svoju ljubav u matičnom uredu u Žrnovnici.

Žrnovnica će biti i njihovo posljednje zajedničko počivalište, na tamošnjem groblju sahranjen je i Miljenko Smoje, kao i majka i kći Lepe Smoje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...