Obavijesti

Show

Komentari 12

Otišao sam iz Hrvatske i svirao s najvećim svjetskim facama

Otišao sam iz Hrvatske i svirao s najvećim svjetskim facama
16

Nakon godina turneja i snimanja Nikola je poželio proširiti svoje znanje kako bi postao još kvalitetniji glazbenik, a Amerika mu se učinila kao pravo mjesto za to

VIDEO

Bubnjar Nikola Bashota profesionalno se bavi glazbom 20 godina. Odrastao je u Zagrebu, gdje je s prijateljima osnovao bend Živa Legenda koji je s vremenom postao prava klupska atrakcija i prateći bend brojnim domaćim glazbenicima. Bend je izdao nekoliko uspješnih albuma, a dugi niz godina surađivali su s Tonyjem Cetinskim kao njegov prateći bend s kojim su snimili nekoliko uspješnih i Porinom nagrađivanih albuma.

Lijep životni period

Kao studijski i live izvođač Bashota je surađivao s brojnim estradnim imenima kao što su Dino Dvornik, Toše Proeski, Massimo, Songkillers, Nina Badrić, Željko Bebek, a pozornicu je dijelio i sa svjetskim mega zvijezdama kao što su Shakira i Beyonce. Ipak, period u Živoj legendi i suradnju s Tonyjem smatra jednim od najljepših perioda u životu.

- Imali smo sjajnu kemiju, puno smijeha i kreativnih momenata, koncerata u najvećim dvoranama diljem Hrvatske i regije. Zahvalan sam Tonyju i mojim prijateljima iz benda na jednom predivnom i bogatom iskustvu koje se pamti cijeli život - rekao je.

Nakon godina turneja i snimanja poželio je proširiti svoje znanje kako bi postao još kvalitetniji glazbenik, a daleka Amerika činila mu se kao pravo mjesto za to.

-  Odlučio sam 2011. otići na ljetnu školu Berklee College of Music u Bostonu. Iskustvo i znanje koje sam tamo dobio je bilo neprocjenjivo i upravo je to bio okidač i poticaj da donesem odluku i odem studirati glazbu - kaže Bashota.

Usavršavanje u Americi

Prijavio se na Los Angeles College of Music gdje je dobio stipendiju i ostvario svoje snove. Tamo je kroz dvije godine imao priliku učiti i svirati s najboljim glazbenicima od kojih ponosno izdvaja Ralpha Humphreya i Joea Porcara koji su u svojim karijerama surađivali sa zvijezdama kao što su Madonna, Toto i Frank Zappa.

- Samo studiranje je bio pravi drill, doslovno se radilo, učilo i vježbalo od jutra do mraka 7 dana u tjednu, Završio sam sa odličnim uspjehom i nakon toga se posvetio sviranju i stvaranju kontakata - otkriva Nikola i dodaje da je Los Angeles san za svakog glazbenika.

Tamo je imao priliku upoznati svoje idole kao što su Chad Smith iz Red Hot Chilli Peppersa, Steven Adler i Matt Sorum iz Guns and Rosesa, Robbie Krieger gitarist grupe The Doors, Robert Trujillo basist Metallice i mnoge druge.

Mnoštvo prilika u 'gradu anđela

- U početku ti bude sve to čudno, pogotovo kad moraš pred nekima od njih svirati, ali s vremenom se navikneš jer je L.A.  jednostavno takav, grad anđela - kaže.

- Imao sam priliku nastupiti s bendom i izvesti svoje autorske pjesme. U žiriju su bili vrhunski glazbenici - prepričava Nikola jedno od svojih losanđeleških iskustava. Tamo je surađivao s talentiranim glazbenicima kao što su Yogi Lonich, James Delisco i Zach Jones. 

U međuvremenu se vratio u domovinu  i priprema nove projekte.

- Planova je mnogo i samo je potrebno i dalje vjerovati u sebe i uživati u svakom momentu muziciranja - zaključuje Bashota.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac