Obavijesti

Show

Komentari 39

Povratak Srebrnih krila: Više svoje albume ne snimamo goli

Povratak Srebrnih krila: Više svoje albume ne snimamo goli
1

Dok pripremaju novi album, članovi Srebrnih krila prisjetili su se vremena u kojem su stasom i glasom osvajali žene i ludo se provodili snimajući u intimi tonskih studija...

VIDEO

Najgore je kad ti fotograf kaže da uvučeš trbuh a ti si ga već uvukao. Vremena kad smo albume snimali goli su prošlost, kaže Vlado Kalember (63).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:12

Srebrna krila ovih dana snimaju dvije nove pjesme, no za razliku od ‘80-ih, kad su svojim izgledom dovodili žensku publiku do delirija, s godinama su postali konzervativniji, pa su danas zakopčani do grla. A faza skidanja počela je već tijekom snimanja prvog albuma, i to kao zafrkancija. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

S Queenovcima i Stonesima

U studiju su tad rekli: “Tko svira s Krilima mora biti skroz gol”. Tako su se dečki dobro zabavljali dok su snimali svoje ploče u Jugotonu, a kasnije ih “glancali” u Njemačkoj.

- Snimali smo u ondašnjem Jugotonovu studiju, a miksali u Berlinu. Radili smo i u Frankfurtu i u Münchenu, u studijima u kojima su snimale i grupe Queen i Rolling Stonesi. U Ljubljani je također bio odličan studio, ali posljednjih 20 godina snimamo u Zagrebu kod Trulog. Tu nam je najljepše jer smo kao doma - kaže Kalember.

U Münchenu su snimali u podrumu luksuznog hotela, u koji su se liftom spuštali iz soba. Njihova skidanja pokojni Đorđe Novković pravdao je tamošnjim producentima govoreći kako su “dečki mladi, uspješni i zaigrani”.

Bubnjar Slavko Pintarić Pišta (60) kaže da su sad odjeveni jer se ovog ljeta nisu sunčali.

- Bijeli smo, a takva tijela nisu za pokazivanje - kaže Pišta.

On je u bendu zadužen za dobru atmosferu. Na snimanju je prijetio da će ih sve poprskati talent-sprejem da naprave hit. Za blagdane sebi želi da pjesme “Još da mi je jednom ljubiti te” i “Srest ćemo se opet” budu hitovi. Obje govore o nesretnim ljubavima.

- Druge teme ne obrađujemo. Sretne ljubavi nisu u našim pjesmama - kaže Kalember.

Nakon izlaska iz studija snimit će i spotove. Kažu da su u trendu retrospotovi, da svjetski bendovi opet snimaju u garaži, no Kalember neće snimiti spot u kojem jaše konja kao 1989. kad je snimao video za pjesmu “Vino na usnama”.

Nije zaboravio jahati

- Dugo nisam jahao, ali vjerujem da se to ne može zaboraviti. Jahanje je kao vožnja bicikla. Kad jednom naučiš, onda to znaš i ne zaboraviš nikad - rekao je.

Tad je imao svoga konja. Želio je osnovati i konjički klub, ali je počeo rat pa je odustao od svega. Vlado je jednom rekao da se Srebrna krila zapravo nikad nisu ni raspala i da je njihovo ponovno okupljanje bilo pitanje vremena:

- Čekali smo da se trendovi u glazbi vrate popu i rocku - kaže frontmen benda čiji su hitovi “Ana”, “Lili”, “Zakuni se, ljubavi”...

Najprije se rastali pa su se opet sastali

Devet su godina bili najpopularniji boy bend, omiljeni i u bivšim zemljama tzv. Istočnog bloka - Bugarskoj i Rusiji. Na vrhuncu slave održali su 10 uzastopnih koncerata u Moskvi u dvorani s 25.000 ljudi. Godišnje su svirali oko 200 koncerata. Kalember je 1986. izašao iz benda i obnovio ga 2012. godine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom
EMOTIVNA OBJAVA

Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom

Mlada pjevačica pokazala je fotku svojih roditelja s njihova vjenčanja, a onda i svoju. Brojne obožavatelje je raznježila objavom

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…
Mama Aleksandre Prijović je na njen koncert povela svog dečka
NISU KRILI SREĆU

Mama Aleksandre Prijović je na njen koncert povela svog dečka

Aleksandra Prijović sinoć je uživala s nekoliko tisuća fanova u Rijeci, a tik do bine bili su njezini baka i djed te mama Borka koja je došla s dečkom