Obavijesti

Show

Komentari 297

Proglasio je krivog pobjednika: Beatty Oscara dao La La Landu

Proglasio je krivog pobjednika: Beatty Oscara dao La La Landu
6

Nagradu u kategoriji glavne muške uloge odnio je Casey Affleck dok je najbolja ženska uloga pripala Emmi Stone. Oscara za najbolju režiju dobio je Damien Chazelle za film 'La La Land'

VIDEO

Prestižna nagrada Oscar je dodijeljena po 89. put, a ceremoniju je vodio Jimmy Kimmel. Trenutak koji će svi pamtiti bio je kada je Warren Beatty nagradu dodijelio pogrešnom filmu.

Naime, glumac je prvo pročitao da je najbolji film 'La La Land', što bi značilo da je film osvojio i svoj sedmi kipić. Na kraju se pokazalo da je pravi dobitnik zapravo film 'Mjesečina'.

89th Academy Awards - Oscars Awards Show

Filmska ekipa 'La La Landa' stigla je na pozornicu nakon što ih je Beatty proglasio pobjednicima i zamalo započela pobjednički govor. Kada su otvorili kuvertu shvatili su da je Akademija odabrala 'Mjesečinu' i da se radi o greški.

89th Academy Awards - Oscars Awards Show

- Nešto je pošlo po krivu. 'Mjesečina' je pobijedila - rekao je producent 'La La Landa' i svima pokazao papir koji je bio u kuverti kako bi dokazao da se ne šali.

Beatty je na kraju objasnio kako je otvorio pogrešnu kuvertu, pročitao ime Emme Stone i greškom zaključio da je dobitnik Oscara za najbolji film 'La La Land'.

- Ja krivim Stevea Harveya za ovo - našalio se Kimmel i prisjetio trenutka kada je Harvey proglasio krivu Miss Universe.

89th Academy Awards - Oscars Awards Show

Nakon toga je na pozornicu stigao redatelj 'Mjesečine' koji je u svom govoru zahvalio Akademiji i čestitao ekipi 'La La Landa'.

89th Academy Awards - Oscars Awards Show

- Mrzim vidjeti razočarane ljude. Jedino što je dobro u svemu ovome je to da smo imali više govora nego inače. Znao sam da ću zeznuti, stvarno jesam. Hvala nam što ste nas gledali, sutra me gledajte u mom showu. Obećavam da se ovdje nikad neću vratiti - rekao je Kimmel.

89th Academy Awards - Oscars Awards Show

Tvrtka Pricewaterhouse Coopers koja se već 83 godine brine o kuvertama na dodjeli izdala je priopćenje u vezi incidenta.

- Ispričavamo se ekipi filma 'Mjesečina' i 'La La Landa', Warrenu Beattyju, Faye Dunaway i gledateljima za grešku koja se dogodila. Beatty je dobio krivu kuvertu. Trenutno istražujemo kako je došlo do zamjene i duboko se ispričavamo. Zahvalni smo što su se nominirani, Akademija, ABC i Jimmy Kimmel odlično snašli u ovoj situaciji - stoji u priopćenju.

Nagradu u kategoriji glavne muške uloge odnio je Casey Affleck dok je najbolja ženska uloga pripala Emmi Stone. Oscara za najbolju režiju dobio je  Damien Chazelle za film 'La La Land' koji je tako postao najmlađi redatelj koji je osvojio Oscara.

Tijekom večeri Kimmelu su pomagali prošlogodišnji dobitnici nagrade: Leonardo DiCaprio, Brie Larson, Mark Rylance i Alicia Vikander. Kroz večer su mu se pridružili Kate McKinnon, Charlize Theron, Amy Adams, pa i Samuel L. Jackson, a glazbene izvedbe imali su Sting, Lin-Manuel Miranda, Justin Timberlake i John Legend te mnogi drugi.

Značajan dio večeri bila je izvedba muzičarke Sare Bareilles, koja je izvela skladbu 'In Memoriam', u počast svima onima koje smo izgubili tijekom 2016. godine.

Kao i prethodne godine, dodjela je održana u Dolby Theatre-u u centru 'Hollywood & Highland' u Hollywoodu.

Glumica Ruth Negga, nominirana za najbolju glumicu u filmu 'Loving', jedna je prvih koji su zakoračili na crveni tepih. Glumica, u svojoj Valentino haljini s čipkom, nosi i nakit Irene Neuwirth te naušnice s Gemfields rubinima.

 

#oscars

A post shared by The Academy (@theacademy) on

Od glumica koje se natječu za nagradu, Ruth Negga ima po predviđanjima najmanje šanse, gdje joj se uglavnom daje manje od deset posto vjerojatnosti za pobjedu.

A poslije serije glumaca i glumica, gostima se pridružio i jedan od muzičara koji će izvesti svoju skladbu večeras.

U pitanju je Sting, sa svojom suprugom. Slavni pjevač će izvesti noćas pjesmu 'The Empty Chair' iz filma 'Jim: The James Foley Story'. Ta pjesma je nominirana i za Oscara, što je četvrta Stingova nominacija za tu nagradu. Na žalost, ne daju mu se dobre šanse za pobjedu te ga se uglavnom smješta na začelje među nominiranima.

Jedan od nominiranih za sporednog glumca, Dev Patel, odabrao je bijelo odijelo, za koje se može reći da mu stoji kao saliveno. Glumac je ove godine nominiran za svoju ulogu u filmu 'Lion', za koju je primio mnogo hvale.

Premda u toj kategoriji on nije na vodećem mjestu, već je na drugom mjestu, ali vrlo blizu glavnom nominiranom, Mahershala Aliju. Kako nam se čini i sami znate da se sreća mijenja te na što liče prognoze dobitnika, onda sigurno razumijete da ćemo se suzdržati od predviđanja pobjednika za tu kategoriju.

Otkako smo glumca prvi put vidjeli na filmu, u klasiku 'Milijunaš s ulice', značajne su se promjene dogodile u njegovom životu pa je očigledno da je postao zrelija osoba.

A kako se bliži početak dodjele, tako su se pojavili i oni značajno bitniji glumci od prvotnih pa smo dobili i uvid u to što nose oni najbogatiji.

Kako se čini, Scarlett Johansson (ove godine ju gledamo u filmu 'Duh u oklopu') je odlučila odjenuti haljinu koja nimalo ne ističe njenu figuru, što je istinski čudan potez. No njena kolegica Emma Stone, koja po svim predviđanjima impresivno vodi u utrci za najbolju glumicu, nije otišla tim putem.

Koja glumica je bolje odabrala, ostavljamo vama da odlučite.

Samo pola sata prije početka pojavio se i jedan od glavnih kandidata za najboljeg glumca, Ryan Gosling.

Gosling je prošle godine nastupio u filmovima 'Dobri momci' te 'La La Land'. Premda su oba filma izvrsna, potonji je taj koji mu je omogućio da se natječe za prestižnu nagradu. Hoće li ju dobiti vidjet ćemo nešto kasnije, kada otpočne dodjela.

Među posljednjim pristiglima je i Dwayne Johnson, kojeg ove godine možemo gledati u filmu 'Spasilačka služba'.

 

Our parents are here 💪 | #Oscars

A post shared by MTV (@mtv) on

Dwayne se pojavio u plavom baršunastom odijelu, no da budemo iskreni, 'The Rock' je mogao odjenuti i platnenu vreću, a mi ne bismo prigovorili.

Samo otvorenje popratio je Justin Timberlake izvedbom svoje pjesme 'Can't Stop The Feeling!' iz filma 'Trolovi', za koju je i nominiran ove godine. Od Timberlakea je palicu preuzeo Jimmy Kimmel, koji vodi ovogodišnju dodjelu.

Premda je voditeljev posao da zabavlja publiku te da najavljuje razne dijelove programa, čini nam se kako je Kimmel svojim govorom također i pripremio publiku za izglednu pobjedu 'La La Landa'.

Najbolja muška sporedna uloga

Glumica Alicia Vikander, koja je prošle godine ovjenčana zlatnim kipom za svoju ulogu u filmu 'Dankinja', predstavila nam je kandidate za nagradu za najbolju sporednu mušku ulogu. Od svih kandidiranih, jedino Jeff Bridges već u posjedu ima jednog Oscara, i to za glumu u filmu 'Ludo srce'.

Nagradu je odnio, kako se i očekivalo, Mahershala Ali, za svoju glumu u filmu 'Moonlight' i time postao prvi Musliman koji je osvojio Oscara.

Glumac je vrlo emotivno zahvalio svima okupljenima i posebice je istaknuo svoju suprugu koja je netom rodila.

Najbolja šminka i frizura

Kategoriju su najavili i predstavili komičari Kate McKinnon i Jason Bateman. U kategoriji su se natjecali 'Čovjek zvan Uve', 'Zvjezdane staze: S one strane' te 'Odred otpisanih'. Premda je većina prognoza naginjala pobjedi 'Zvjezdanih staza', podosta neočekivano je nagradu odnio film 'Odred otpisanih', za što su nagradu primili Alessandro Bertolazzi, Giorgio Gregorini i Christopher Nelson.

Najbolja kostimografija

Isti su se najavljivači zadržali na pozornici te su najavili i kandidate za ovu kategoriju. Premda su najveće nade polagane na film 'Jackie', kao i u prethodnoj kategoriji, došlo je posve neočekivane dodjele te je nagradu odnio film iz svijeta Harryja Pottera, 'Čudesne zvijeri i kako ih naći'.

Coleen Attwood, koja je primila nagradu, se ovako okitila već četvrtim Oscarom u svojoj karijeri.

Kako je krenulo, bit će iznenađujuće ako se dodjela nastavi na ovaj način, s favoritima koji ne dobivaju nagrade.

No to na stranu, istinski je bilo divno vidjeti cijelo kazalište kako ustaje da bi odali počast matematičarki Katherine Johnson, o kojoj je film 'Hidden Figures'. Takvo zajedništvo bogatih ljudi nam daje nadu da ima šanse za sve nas.

Najbolji dugometražni film

U kategoriji su bili 'Fire At Sea', 'I Am Not Your Negro', 'Life, Animated', 'OJ: Made in America' i film '13th', o ropstvu u SAD. Kako se i očekivalo, pobijedio je 'OJ: Made in America'.

S trajanjem od 467 minuta to je najdulji film ikad kandidiran za Oscara, a od svojeg izlaska u distribuciju je film cijelo vrijeme sakupljao nagrade. Ne samo to, već je u pitanju djelo koje na stranici Rotten Tomatoes drži podosta zavidnih 100%, čime se može pohvaliti malo koji film.

Najbolji zvuk

Nakon muzičke točke Lin-Manuel Mirande i Auli'i Cravalho, Jimmy Kimmel najavio je posve moguće jednu od najbitnijih osoba u filmskoj industriji, Cheryl Boone Isaacs. Gospođa Boone Isaacs već godinama je predsjednica organizacije AMPAS, koja je i odgovorna za nagradu Oscar. Njen govor doveo nas je do kategorije najboljeg zvuka, koju je predstavila glumica iz filma 'Zvjezdane staze: S one strane', Sophia Boutela.

Premda se činilo kao da će možda 'La La Land' osvojiti svoj prvi Oscar u ovoj kategoriji, donekle nenadano je nagradu uzeo kanadski majstor zvuka, Sylvain Bellemare.

Najbolja montaža zvuka

Naredni je Oscar je Oscar iz kategorije najbolje montaže zvuka kojeg je posve opravdano, nakon što je bio za nagradu nominiran čak 21 put, osvojio Kevin O'Connell, uz Andyja Wrighta, Roberta Mackenzieja i Petera Gracea.

Njegov dirljiv govor graničio je sa suzama, jer kao što i možete zaključiti, nakon toliko nominacija, istinski je uzbudljivo napokon dobiti i nagradu. Kevin O'Connell je nagradu dobio za rad na filmu 'Greben spašenih'.

Nagrada za životno djelo

Glumac Vince Vaugh, koji je na pozornici više izgledao kao stup, nego kao prava osoba, no to ga nije spriječilo da najavi Oscara za životno djelo, koji je dodijeljen velikom Jackie Chanu. Uz nekoliko dobronamjernih šala na račun Jackiea Chana, Vaugh je čestitao Chanu, što je popraćeno gromoglasnim aplauzom.

Najbolja sporedna glumica

Kako je to već donekle tradicionalno, glumac koji je prethodne godine osvojio Oscara za najboljeg sporednog glumca, Mark Rylance, najavio je ove godine najbolju sporednu žensku ulogu.

U kategoriji su se natjecale Viola Davis za film 'Fences', Naomie Harris u filmu 'Moonlight', Nicole Kidman (nominirana po četvrti put) za djelo 'Lion', Octavia Spencer za svoju glumu u filmu 'Hidden Figures' te Michelle Williams za dramu 'Manchester By The Sea', kojoj je to također četvrta nominacija.

Posve očekivano, nagradu je odnijela Viola Davis, time uskrativši i Kidman i Williams za njihove Oscare. No, Davis je ipak glumica koja je donekle srasla s ovom ulogom. Naime, glumica ju već godinama glumi na kazališnim daskama pa joj je prijelaz na kino platno vjerojatno bio podosta lagan.

Govor glumice će se, kao i njena gluma u film 'Fences', pamtiti još dosta dugo.

Najbolji strani film

Pet se filmova natjecalo u kategoriji 'Najbolji strani film', koju su najavile Charlize Theron i Shirley MacLaine, nakon nevjerojatno dirljive ispovjedi Theron, u kojoj je objasnila kako su ju MacLaine i njen film 'The Apartment' nadahnuli da postane glumica.

Theron i MacLaine najavile su najbolji strani film. U kategoriji su se natjecali: 'Land of Mine' iz Danske, 'A Man Called Ove' iz Švedske, 'The Salesman' iz Irana, 'Tanna' iz Australije (što je bila prva nominacija za neki australski film u ovoj kategoriji) te 'Toni Erdmann' iz Njemačke.

Donekle neočekivano je nagradu dobio film 'The Salesman' iz Irana, što će mnogi zasigurno pripisati političkom utjecaju. Sam redatelj nije mogao primiti nagradu jer ga je u tome spriječila Trumpova zloglasna zabrana ulaska u SAD ljudima iz Irana.

Poslije dodjele nagrade za najbolji film, veliki glazbenik Sting otpjevao je svoju pjesmu 'The Empty Chair' iz filma 'Jim: The James Foley Story'. Kako se vjerojatno sjećate, u pitanju je novinar kojeg su ubili džihadisti u tzv. Islamskoj državi.

Kratkometražni igrani film

Jedna kategorija za koju je istinski lako bilo tko bi mogao dobiti nagradu. Premda je nekoliko simpatičnih filmova bilo u kategoriji, u istoj je bio i Pixarov film 'Piper', koji je i odnio nagradu.

Pjevačica Haile Steinfeld i meksički glumac Gael Garcia Bernal dodijelili su ovu nagradu, a Bernal je iskoristio priliku za kritiku američkog predsjednika Trumpa i njegove ideje o zidu.

Dugometražni igrani film

Kako i prethodnu nagradu, tako su i ovu najavili Steinfeld i Bernal. Slična se situacija odvila, mada nije bilo političkog govora, pa je nagradu odnijela 'Zootropola', što je bilo i za očekivati.

Najbolja scenografija

Jamie Dornan i njegova partnerica iz filmova 'Pedeset nijansi...', Dakota Johnson, su u ovoj večeri dodijelili prvog Oscara favoritu večeri, filmu 'La La Land'.

Premda je u pitanju jedan od manje bitnih Oscara, kada se bude zbrajalo, i taj će se uzimati u obzir. Doduše, moguće je da će se više pamtiti zlatna haljina koju je odjenula Johnson, od zahvale koju je izgovorio dobitnik nagrade, David Wasco.

Najbolji vizualni efekti

U još jednoj, tzv. tehničkoj kategoriji natječu se 'Pakao na horizontu', 'Doktor Strange', 'Knjiga o džungli', 'Kubo i čarobni mač' te film 'Rogue One: Priča iz Ratova zvijezda'. Očekivalo se da bi nagradu mogao odnijeti film 'Knjiga o džungli', a tako se i dogodilo u najavi Daisy Ridley i Riza Ahmeda, dvoje glumaca prošlogodišnjeg hita 'Rogue One: Priča iz Ratova zvijezda'.

Iako su glumci glumili u jednom od kandidiranih filmova, na njihovim se licima nije vidjelo razočaranje što taj film nije odnio nagradu. No kada se pogleda s kojom je umješnošću 'Knjiga o džungli' napravljena, posve je jasno zašto je ova nagrada dodijeljena tom filmu.

Najbolja montaža

U tu su nas kategoriju, koristeći auto iz 'Povratka u budućnost', uveli Michael J. Fox i Seth Rogen. Gromoglasan je aplauz popratio dolazak Foxa na pozornicu, no glumac se nije dao smesti te je najavio naredne filmove iz te kategorije.

Za najbolju su montažu bili nominirani 'Dolazak', 'Greben spašenih', 'Sve ili ništa', 'La La Land' i 'Moonlight'. Zvijezda 'Povratka u budućnost' dodala je omotnicu Sethu Rogenu koji je pročitao dobitnika - 'Greben spašenih'. Time je film o istinitoj priči iz Drugog svjetskog rata postao prvi film ove večeri s osvojena dva zlatna kipa.

John GIlber primio je nagradu, zahvalivši se pritom i Melu Gibsonu, koji je režirao taj film.

Kratkometražni dokumentarni film

Iako se možda činilo kao da je ovo kategorija u kojoj je donekle teško bilo razlučiti tko bi mogao pobijediti, dokumentarac 'The White Helmets' bez problema je pobijedio svoju konkurenciju.

Film o strahotama rata u sukobom obuhvaćenoj Siriji taknuo je glasače Akademije i ponukao ih da barem glas daju za taj film, ako već ne mogu pomoći na druge načine.

Kratkometražni igrani film

Salma Hayek najavila je ovu kategoriju u kojoj su nagradu odnijeli naši susjedi Madžari, za svoj film 'Sing'. Redatelj Kristof Deák primio je nagradu iz glumičinih ruku, zahvalivši se na dirljiv način.

Sci-Tech

Putem kratkog skeča, glumac John Cho i glumica Leslie Mann najavili su ovu nagradu, kojom se odaje počast onima koji su doprinijeli filmu svojim tehnološkim i inovativnim rješenjima.

Najbolji snimateljski rad

Jedna od najvećih glumica svih vremena, Merryl Streep i izvrstan glumac Javier Bardem najavili su ovu kategoriju u kojoj je, prema očekivanjima nagradu odnio 'La La Land'.

Dodjelu ove nagrade popratio je jedan od klasičnih skečeva Jimmyja Kimmela, tzv. 'Mean tweets', u kojem glumci čitaju 'zlobne tviteve', koje im šalju korisnici društvene mreže Twitter.

Nakon pjesme Johna Legenda, stiglo je i vrijeme da saznamo koji film je osvojio nagradu za najbolju pjesmu odnosno najbolju izvornu glazbu, a kako stvari stoje, to bi trebao biti 'La La Land'. No sudeći prema dosad viđenom, moguće je da se filmu i ne piše toliko dobro jer je do sad samo dva Oscara uzeo.

Najbolja izvorna glazba

Kategoriju je, u sebi primjerenom stilu, najavio Samuel L. Jackson, kojeg ćemo uskoro vidjeti u film 'Kong: Otok lubanja'. Jackson je naredne filmove najavio: 'Jackie', 'La La Land', 'Lion', 'Moonlight', 'Putnici', a nagradu je posve očekivano dobio mjuzikl 'La La Land' i skladatelj glazbe, Justin Hurwitz.

Premda je bilo onih koji s mislili da bi neki drugi film mogao dobiti nagradu, sjetimo se samo koliko Hollywood voli mjuzikle, pa bi nam odmah trebalo biti jasno da drugi filmovi uistinu nisu imali šanse.

Najbolja pjesma

Kao i u prethodnoj kategoriji, tako i u ovoj stvarno nije moglo biti drugog pobjednika doli 'La La Landa'. Nagradu je još jednom preuzeo Justin Hurwitz, bez govora te je najavio Jennifer Aniston.

Iako je na pozornicu došla u haljini koja tjera baš svakoga da malo pocrveni, Aniston je najavila točku koja praktički svima donosi suze na oči. Naime, glumica je bila zadužena za najavu pjesme 'In Memoriam', Sare Bareilles, posvećenu svim preminulim ljudima iz show businessa u 2016. godini. Teška uloga koja joj je dana izmamila je suze na oči te joj je osušila grlo, a svima nama koji uživamo u filmu pjesma te video koji je pušten učinili su isto.

Najbolji izvorni scenarij

Pjesma 'In Memoriam' uvela nas je u kategoriju najboljeg izvornog scenarija, koju su predstavili dobri prijatelji i oskarovci, Ben Affleck i Mat Damon. U kategoriji su se natjecali 'Sve ili ništa', 'La La Land', 'The Lobster', 'Manchester By the Sea', '20th Century Women', a nagradu je odnio Kenneth Lonergan s filmom 'Manchester By the Sea'.

Ovime je 'La La Land' uskraćen za još jedan Oscar, pa utrka za one 'najbitnije' Oscare postaje istinski zanimljiva jer ako taj mjuzikl ne uspije osvojiti nagrade u tim kategorijama, moglo bi se reći da je istinski impresivan gubitnik.

Najbolji scenarij po predlošku

Kategorija u kojoj rijetko ima nekih iznenađenja niti ove godine nije bila šokantna. U podosta mlakoj konkurenciji ('Arrival', 'Fences', 'Hidden Figures', 'Lion' te 'Moonlight') pobijedio je film 'Moonlight', tj. njegovi scenaristi Barry Jenkins i Tarell Alvin McCraney, koji su zahvalili na dirljiv način.

Film, koji se odvija u siromašnim četvrtima Miamija, zasigurno je taknuo žicu mnogim Afro Amerikancima.

Najbolja režija

Halle Berry, u Versaceovoj haljini te s istinski nevjerojatnom afro frizurom, najavila je ove godine kategoriju najbolje režije. U istoj su se natjecali Denis Villeneuve s filmom 'Dolazak', Mel Gibson i film 'Greben spašenih', Damien Chazelle sa svojim favoritom 'La La Landom', Kenneth Lonergan i 'Manchester By the Sea' te Barry Jenkins i 'Moonlight'.

Posve očekivano, no po nekima u potpunosti neopravdano jer je po njima Villeneuve 'trebao' osvojiti statuu, nagradu je odnio Damien Chazelle za film 'La La Land' koji je tako postao najmlađi redatelj (32 godine) koji je ikad osvojio Oscara.

Najbolja glavna muška uloga

Prošlogodišnja osvajačica nagrade, Brie Larson, najavila je ovogodišnje nominirane za nagradu u kategoriji najboljeg glumca. Casey Affleck u filmu 'Manchester By the Sea' ovogodišnji je favorit, dok ga u stopu slijede Andrew Garfield za svoju izvedbu u filmu 'Greben spašenih' te Ryan Gosling za 'La La Land'. Osim njih trojice, u igri su i Viggo Mortensen za 'Captain Fantastic' te osmi put nominirani Denzel Washington za film 'Fences'.

Oscara je osvojio Casey Affleck te se tako pridružio svojem bratu koji već posjeduje jednog Oscara. Koji će do narednog Oscara je ipak nešto što ćemo saznati u dogledno vrijeme.

Najbolja ženska uloga

Osvajač prošlogodišnjeg Oscara za najbolju glavnu mušku ulogu, Leonardo DiCaprio, najavio je glumice koje su se natjecale za zlatni kip. Premda su apsolutno sve glumice svoje poslove odradile toliko dobro da su nas oduševile, nek su od njih značajno bolje to učinile.

La La Land Gala Screening - London

Merryl Streep, kojoj je ovo dvadeseta nominacija, ipak nije dobila još jednog Oscara jer je kip vrlo zasluženo osvojila Emma Stone za film 'La La Land', tako povećavši ukupan broj osvojenih nagrada za 'La La Land' na šest.

Najbolji film

Najbitniju kategoriju večeri, onu najboljeg filma, najavili su Faye Dunaway i Warren Beatty, legende filmske umjetnosti.

U toj su se kategoriji takmičili: 'Dolazak' Denisa Villeneuvea, 'Fences' Denzela Washingtona, 'Greben spašenih' Mela Gibsona, 'Hell or High Water' Davida Mackenzieja, 'Hidden Figures' Theodorea Melfija, 'La La Land' Damiena Chazellea, 'Lion' Gartha Davisa, 'Manchester By the Sea' Kennetha Lonergana te 'Moonlight' redatelja Barryja Jenkinsa.

Warren Beatty, po njegovim riječima pretvarajući se da je to šala, krivo je pročitao ime filma koji je stvarno dobio nagradu Oscar. Ostarjeli glumac prvo je pročitao ime 'La La Land', što bi značilo da je film osvojio i svoj sedmi Oscar da bi se na to pokazalo da je PRAVI dobitnik nagrade u stvari film 'Moonlight'.

Šok u sali bio je istinski nevjerojatan, kao što je šokiran bio i redatelj 'La La Landa', Damien Chazelle. Rasplet je bio dramatičan do krajnjih granica, pa premda možda nećemo pamtiti pobjednika ovogodišnjeg Oscara, ipak će nam u sjećanju ostati ovakav gaf.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 297
VIDEO

Za sve je kriv Leo: DiCaprio se osvetio i zamijenio kuverte?
'VRATIO' IM JE

Za sve je kriv Leo: DiCaprio se osvetio i zamijenio kuverte?

DiCaprio je bio posljednji koji je imao omotnicu u rukama nakon što je Emmu Stone proglasio najboljom glumicom. Korisnici Twittera tvrde da je zamijenio kuverte kako bi se osvetio Akademiji

Trump je komentirao Oscare: 'Kad se previše bave politikom'
'Bilo je pomalo tužno'

Trump je komentirao Oscare: 'Kad se previše bave politikom'

Toliko su se usredotočili na politiku da su na kraju izgubili kontrol, rekao je u ponedjeljak američki predsjednik Donald Trump za krajnje desni portal Breibart News
Autor najvećeg gafa na Oscaru zaveo je više od 13.000 žena
U KREVETU NE GRIJEŠI

Autor najvećeg gafa na Oscaru zaveo je više od 13.000 žena

Legendarni zavodnik, glumac, redatelj i producent našao se u središtu skandala kada je nagradu Oscar na pozornici pred milijunima predao krivoj filmskoj ekipi