Obavijesti

Show

Komentari 71

Nećak Ante Gotovine: Nadam se da ću ipak glumiti branitelja

Nećak Ante Gotovine: Nadam se da ću ipak glumiti branitelja
4

Filip Gotovina bi volio glumiti branitelja, a ne neprijateljskog vojnika. Ako će ipak morati glumiti četnika, ulogu neće odbiti jer misli da glumac mora biti profesionalan

VIDEO

Javio sam se na kasting za film ‘General’ o mojem stricu Anti Gotovini. Popunjavali smo upitnik, a to što mi je glavni junak filma stric, nije mi uopće pomoglo. Na upitniku je pisalo pitanje biste li glumili neprijateljskog vojnika, a ja sam zaokružio da. Nadam se da ću ipak statirati kao branitelj, a ne četnik.

Rekao nam je to 16-godišnji Filip Gotovina iz Zadra, nećak Ante Gotovine (61), o kojemu se upravo snima film i serija u osam nastavaka.
 

RAZGOVOR POGLEDAJTE OVDJE OVDJE:

Nećak Ante Gotovine o filmu u kojem će statirati. Reporter: Duje Štokić

Posted by 24sata on 23. veljače 2017

- Ovo mi je prvo pojavljivanje pred kamerama za film i seriju, ali već sam glumio u školskom kazalištu. Volim glumu i uživam u tome - kazao nam je Filip.

Na setu filma, čije su se prve scene u utorak odigravale na Velebitu, redatelj Antun Vrdoljak (85) rekao nam je da je imao problema sa statistima koji su trebali glumiti neprijateljske vojnike jer se nikome nije omililo staviti šubaru na glavu te da je problem ipak riješio novcem, što znači da su četnici bolje plaćeni od hrvatskih branitelja u filmu.

- Običan statist s nekoliko sekundi pojavljivanja u filmu dobiva sto kuna po danu, a ako imaš kakav zadatak ili rečenicu, to je 250 kuna. Nisam čuo da bi se uloga četnika plaćala više nego uloga hrvatskih branitelja - smije se Filip. On je učenik drugog razreda Strukovne škole “Vice Vlatkovića” u Zadru te će jednog dana biti dizajner za drvo.

- Htio bih studirati građevinu, a do tada se nadam nastupati ljeti kao DJ. Taman ću imati vremena nakon što odradim smjenu na iznajmljivanju pedalina ovoga ljeta s bratićem, a sljedeće sezone pokušat ću ostvariti posao s prodajom palačinki i sladoleda na plaži. Prije nekoliko godina glumio sam sv. Josipa u živim jaslicama - kaže Filip. Do devete godine s obitelji je živio u Njemačkoj, a nakon djedove smrti doselili su se u Pakoštane. Sad žive u Zadru.

- Kad smo došli u Hrvatsku, on je već bio uhićen, pa sam ga se jedva sjećao, ali sam bio sretan kad bi nazvao iz Haaga kod babe i ja mu čuo glas. Znao sam ga s fotografija, pa mi je bilo čudno povezati glas i sliku. Iako sam bio dijete, boljela me nepravda prema stricu i bio sam tužan, a nakon oslobađajuće presude 2012. čekali smo ga u dvorištu mojeg strica Bore s obitelji i klapom Intrade, koja je pjevala samo za nas - sjeća se Filip, čiji je otac Frane generalov polubrat.
 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje