Obavijesti

Show

Komentari 4

Probajte nešto uzbudljivo: Na jedrenju ne postoji tipičan dan

Probajte nešto uzbudljivo: Na jedrenju ne postoji tipičan dan
6

24sata, Beck's Green Lemon i Sailing.hr vam omogućuju da se upustite u avanturu života. Provedite sedam nezaboravnih dana na jedrilici s ljudima iz cijelog svijeta

VIDEO

U Hrvata navike teško umiru i to se najbolje vidi prilikom odabira godišnjeg odmora. Iz nekog neobjašnjivog razloga oni sjedaju u svoje automobile i kao da im je naređeno voze niz autocestu, plaćaju skupe cestarine i preskupi benzin. Zatim se cvrče kao ražnjići na užarenom asfaltu trajektnih luka gdje u beskonačnim kolonama čekaju da ih se prebaci na obližnji otok prije nego dehidriraju i dožive živčani slom. Krasan uvod u godišnji odmor.

Paradoksalno je da ono što znaju stranci, Hrvati ne znaju. Samo trošak prvoga dana odlaska automobilom na more i povratka kući košta skoro kao čitav sedmodnevni smještaja u SAILING.HR Party flotili. Dakle, sasvim opipljiv argument da promjenite svoje utabane ljetne navike i probate nešto novo i uzbudljivo. 

Jedrenje kao zdrava i povoljna alternativa

Za jedrenje je znanstveno dokazno da je najbolji način odmora za dušu i tijelo. Jedrenje pruža nešto više. Osjećaj slobode koji kad jednom okusite postaje vaš stil života, doživljaj kojeg se uvijek sjećate. Spoznaja  da ste uvijek na korak do urona u najčišće more, kada sidrite u uvali koja je nedostupna automobilima i pješacima, a čija vas ljepota baca u trans.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jedrilice lagano klize od otoka do otoka i vama je na rasporedu sedam destinacija, sedam uvala i sedam gradova, nešto što se nikada ne može doživjeti putujući automobilom ili pješice. Osim ako nemate vremena i novaca na bacanje. Sam pogled s jedrilice je neusporediv s bilo kojim smještajem na kopnu, bilo da ste usidreni u nekoj zabačenoj uvali ili usred Hvarske luke vaši zalasci sunca su maleni spektakli. Čitavo vrijeme vas lagano mazi povjetarac koji u kombinaciji s refleksijama sunčevih zraka od površine mora garantira brončanu boju iz reklama.

Lagano zavaljeni na brodu, turističke gužve i bitke na plaži ostavljate drugima, sada se morate posvetiti drugim bitnim stvarima. Sebi.

Koliko je teško opustiti se do kraja

Za taj povratak sebi ekipa iz SAILING.HR, kao dugogodišnji skiperi koji besprijekorno poznaju našu obalu uzduž i poprijeko, imaju do u detalja isplaniranu rutu i plan događanja. Oni se koriste kao savjeti  kako da provedete dan ugodnog tempa, a ukoliko imate drugačiju viziju, budi volja vaša.

Tipičan dan na jedrenju ne postoji, a ovdje vam donosimo okvire koje slobodno možete ispuniti svojom pričom. Ipak je ovo putovanje koje gost može prilagoditi sebi i svojem društvu.Tako se do jedanest sati budite i složite si doručak sa namirnicama iz vašeg brodskog frižidera. U njega  stane sasvim dovoljno hrane i pića za sedam dana jedrenja. Hrana se kupuje  u supermarketu po povoljnim cijenama i to vam je dovoljno za sedam dana ako ste odlučili štedjeti.  Lagano pijuckate jutarnju kavu sa najboljim pogledom u mjestu, direktno u rivu. Do podneva se napušta luka i kreće u neku od prekrasnih uvala gdje organizatori vežu brodove zajedno u jedan veliki ponton, DJ pušta laganu prozračnu glazbu, a vama slijedi kupanje, plesanje, sunčanje i uživanje.

U SAILING.HR floti nalazi se i licencirani ronioc s bocama pa se možete upustiti u avanturu otkrivanja čari našeg podmorja. U svakoj uvali postoji opcija organiziranog ručka. U poslijepodevnim satima dižu se sidra i plovi se prema novoj destinaciji (Hvar, Vis, Komiža...). Tamo stižemo u kasno poslijepodne, što svakom gostu ostavlja dovoljno vremena da isplanira ostatak dana prema svojim željama.

Bilo da želi ići na avanturu okrivanja unutrašnjosti otoka sa nekim od partnera SAILING.HR-a, pridružiti nam se na organiziranoj večeri  po povoljnim cijenama ili otići svojim putem.  Naše partije organiziramo u nekom od obližnjih klubova i svi su dobrodošli pridružiti nam se u zabavi do kasnih jutarnjih sati. Prema svom tempu i svojim željama. To je jedino pravilo.

Pravila nagradnog natječaja pogledajte OVDJE

Prijave su trajale do 26.07.2012. u ponoć, a imena dvije sretne dobitnice objavit ćemo 01.08.2012.  

Ako ste i vi spremni na avanturu života, 24sata i SAILING.HR vam omogućuju popust od 15%, a djevojkama do 20% za rezervaciju kabine ili čitavog broda u Party Yachting floti. Na adresu info@sailing.hr pošaljite mail s naslovom ''24sata me doveo ovdje'' i napišite koliko vas je spremno na jedan skroz drugačiji ljetni odmor. Požurite, ostala su samo tri slobodna termina i brodova je sve manje. Uvjerite se sami kako je to izgledalo prošle godine na https://www.youtube.com/user/sailingdothr ili lajkajte naše partnere na https://www.facebook.com/Yachting.Party

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Šesta epizoda: Britanci zaveli Brazilke pa rekli da 'nisu loše'
PARTY JEDRENJE

Šesta epizoda: Britanci zaveli Brazilke pa rekli da 'nisu loše'

Dvije Brazilke jako su se naljutile na Britance kojima su bile u zagrljaju. Iako su cijelu večer uživali u zajedničkom društvu dečki su za djevojke rekli kako 'nisu loše'

Peta epizoda: Ispod površine sakrilo se 'izgubljeno blago'...
PARTY JEDRENJE

Peta epizoda: Ispod površine sakrilo se 'izgubljeno blago'...

Da na brodu ne vlada samo neprestano tulumarenje pokazalo se nakon odlaska s otoka Visa. Neki su ronili, a većina je pokušala naučiti kako upravljati jedrilicom
Četvrta epizoda: Otkrivali smo strogo čuvane tajne otoka Visa
PARTY JEDRENJE

Četvrta epizoda: Otkrivali smo strogo čuvane tajne otoka Visa

Cijela ekipa oduševila se Visom i njegovim tajnama. Veseli jedriličari istraživali su otok i stara vojna skloništa na njemu, a zavirili su i u sklonište za podmornice