Obavijesti

Show

Komentari 0

Tko su bili pobjednici prošle godine na Žuja guitar stars...

Tko su bili pobjednici prošle godine na Žuja guitar stars...
8

S ciljem afirmiranja mladih talentiranih zaljubljenika u gitaru, prošle godine pokrenuto je prvo nacionalno natjecanje u sklopu međunarodnog Fender natjecanja

VIDEO

S ciljem afirmiranja mladih talentiranih zaljubljenika u gitaru, prošle godine pokrenuto je prvo nacionalno natjecanje u sklopu međunarodnog Fender natjecanja, koje je pružilo priliku svim gitaristima amaterima, starosti iznad 18 godina, da pokažu svoje umijeće u sviranju električne gitare. 

Od stotinjak gitarističkih uradaka koji su 2011. stigli na internetsku stranicu www.ozujsko.com/zujaguitarstar , žiri je, na temelju 5 kriterija: muzikalnost, originalnost tona, originalnost solo izvedbe, tehnička vještina i groove-u,  odabrao 19 najboljih koji su se u polufinalu održanom u Zagrebu u Hard placeu, 08.11.2011. natjecali za ulazak među 9 najboljih i nastup u finalu u Osijeku. 

Finale u Osijeku održano je 19. studenoga 2011., a 9 finalista je pratio Žuja All Stars band koji je bio posebno oformljen za ovu priliku, a činili su ga vrhunski glazbenici kultnih rock bandova,  na klavijaturama Jurica Leikauf iz Prljavog kazališta, na bubnjevima Dražen Šolc iz Parnog valjka, Vedran Božić solo gitara iz benda Time, na bas gitari Tomas Krkač iz Telefon Blues Banda i prepoznatljivi vokal Toni Jankovića iz Divljih Jagoda.

Devetero perspektivnih gitarista oduševilo je brojnu publiku zanimljivim gitarističkim izvedbama a nije nedostajalo ni pravih akrobacija i koreografija u pravoj rock maniri. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Program su vodili Ida Prester i Gordan Penava Pišta, a publika je imala priliku uživati u nastupima bandova "Tvrdo Srce", "Lavine", "Psihomodo Pop", Tonija Jankovića i Zele Lipovače (ex i trenutne Divlje Jagode) te u solo nastupu Branka Bogunovića - Pifa.

Pobjednik natjecanja bio je Marko Matijević, koji je za prvo mjesto na dar od "Žuje" i "Mega Muzike" dobio gitaru "Fender Stratocaster Eric Clapton" i gitarski multi-efekt "Boss GT-10". Drugo mjesto osvojio je Osječanin Ivan Zečić (git. efekt Boss ME-70 i Fender Mustang II pojačalo), a treće je pripalo Sanjinu Baniću iz Rovinja koji je osvojio Boss eBand JS-8 audio player s gitarističkim efektima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Besplatni teen magazin Cool! Dolazi li nam One Direction?
NOVI BROJ

Besplatni teen magazin Cool! Dolazi li nam One Direction?

U srijedu uz 24sata potraži novi broj magazina Cool jer donosimo sve o svjetskoj teen senzaciji One Direction, cool postere, kvizove, igre i hrpu drugih sadržaja

Rock živi! Završne večeri Hypo teen music stars u Osijeku...
HYPO TEEN MUSIC

Rock živi! Završne večeri Hypo teen music stars u Osijeku...

Završne večeri nacionalnog natjecanja za teen bandove i pojedince održat će se ovog petka i subote u Avenue Mallu Osijek od 20 sati. Dođite bodriti natjecatelje!
Budi dio glazbenog spektakla Hypo Teens Music Stars 2012
PRIJAVI SE

Budi dio glazbenog spektakla Hypo Teens Music Stars 2012

PRIJAVI SE! Hypo Alpe Adria Bank, 24sata i Megamuzika pozivaju sve teen glazbenike i teen bandove: Izađite iz garaža i predstavite svoje umijeće sviranja!