Obavijesti

Show

Komentari 10

Rajko: Nagovorit ću Stevu da opet pobijedimo na Eurosongu

Kad je Riva odlazila u Švicarsku Rajko Dujmić mi je rekao ‘Stari, sigurno pobjeđujemo’, prisjeća se Stevo Cvikić. “Rock me” je bila favorit od početka

VIDEO

Stevo Cvikić (60) i Rajko Dujmić (60) tri godine za redom išli su na Eurosong.  Godine 1987. bili su četvrti, 1988. šesti, a 1989. prvi. Pobijedili su s “Rock me” koju je pjevala grupa Riva. 

- Imali smo dvije demo snimke. Prvu je otpjevala Vlatka Pokos, ali je bila maloljetna pa nije mogla na Eurosong. Rivu sam čuo u Zatonu, bili su bend s terase i zvali se Pasage -­ kaže Dujmić. Od benda koji svira po veselicama trebali su odmah napraviti zvijezde. 

- Prvo smo im svima popravili zube, potom osmislili scenski nastup pa birali odjeću - kaže Dujmić. Autor teksta “Rock me” Stevo Cvikić kaže kako je Dujmić njušio pobjedu. 

- Ja nisam, ali kad je Riva odlazila u Švicarsku rekao mi je ‘Stari, sigurno pobjeđujemo’, prisjeća se Cvikić. “Rock me” je bila favorit od početka. Na prvom glasanju bila je prva, na drugom druga i od tada do kraja prva. No pobjeda je dvojici autora ostavila gorak okus. Stevi Cvikiću otuđili su veliki zidni sat kojeg dobiju svi pobjednici. 

- Za prvo mjesto trebali smo dobiti 40 cm visoku kristalnu piramidu i 12 kg težak tanjur od čistog srebra s ugraviranim “Eurovision Winner”. Stevo je svoj sat ganjao preko medija, a ja piramidu i tanjur nikad nisam dobio - kaže Dujmić. Skladatelj dodaje da su njihove nagrade još u nekom uredu HRT­a. Cvikić je, kad ga je napokon dobio, svoj sat razbio. 

 - Tek da vide koliko mi znači. Ali bio je moj, a ne prisavski - kaže. Jedini su autori koji se u povijesti Eurosonga nisu pojavili na pobjedničkom slavlju. Dujmić je bio na gaži s Fosilima, a Cvikić doma. Rajkova svirka tada je bila prekinuta da publika prati glasovanje. Jedna je prijateljica Rajku donijela televizor i tablice “Dujmić 89”. Žao im je što Hrvatska nema više uspjeha na tom natjecanju niti će 23. svibnja prenositi manifestaciju. 

- Nagovorit ću ga da još jednom 'zviznemo' pobjedu na Eurosongu  - kaže Rajko. 

- I što kad napravimo pjesmu? Kome ćemo je dati? Ne bojimo se Eurosonga, ova naša gomila idiota ne bi nam dala proći - ­ dodaje Cvikić. 

U povijesti Eurosonga, Cvikić je 16., a Rajko 13. po uspješnosti. Njihovim uspjehom hvale se sve zemlje u regiji. Ne i mi. HRT ove godine čak ni ne prenosi Eurosong. 

- Puno je gluposti na koje se troši novac i ne vjerujem da se za to nema - kaže Ksenija Urličić (75). U njezino su vrijeme visoka mjesta naših izvođača na Eurosongu bila normalna stvar. Čelična Lady dodaje kako bi to bila predaja, za što nema razloga. Imamo i pjevače, Ninu Kraljić, primjerice, genijalnog Nikšu Bratoša, Rajka Dujmića, Stevu Cvikića.

HRT je i službeno objavio da nema namjeru prenositi 60. jubilarni Eurosong jer, kažu, Hrvatska nema svoje predstavnike na toj manifestaciji. Ipak, to baš nije točno jer jedan će Hrvat biti u Beču. Kujica francuskog buldoga Tea (pravim imenom Hrafna Wonderful Life For Totegnac), bit će jedini hrvatski predstavnik na jubilarnom Eurosongu. Uskoro stiže u Zagreb, dobit će i hrvatsku putovnicu, a u međuvremenu ju je produkcijski tim islandske pjesme za Eurosong odabrao da nastupa u njihovom promotivnom spotu. Autor islandske pjesme Ásgeir Orri Ásgeirsson u spotu uvjerava svoje kolege da i kujicu povedu u Beč, jer će tako imati veće šanse za pobjedu. Ovo nije prvi put da stranci traže našu pomoć. Kad je Eurosong bio u Zagrebu njemački producent i tekstopisac Ralph Siegel bio je uvjeren u pobjedu njegove pjesme “Frei zu leben” i tražio je Stevu Cvikića da mu je napiše na hrvatskom, kako bi je na kraju otpjevao na našem jeziku. Potom ga je zvao u München, a Stevo nije mogao jer je od sina dobio vodene kozice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...