Obavijesti

Show

Komentari 28

Reality emisije s godinama su postale centar bluda i razvrata

Reality emisije s godinama su postale centar bluda i razvrata
9

Big Brother manija svijet je zaludjela još 16. siječnja 1999. godine. Bilo je potrebno samo nekoliko sezona prikazivanja da vijesti o golotinji i seksu preplave medije

VIDEO

Prva sezona reality showa Big Brother u Hrvatskoj je prikazana još 2004. godine. Stanari kuće bili su uglavnom 20-godišnjaci koji su studirali, a dolazili su iz dobrostojećih obitelji. Emisija je imala odličan uspjeh kod gledatelja iako natjecatelji nisu bili razvratni kao kandidati današnjih verzija showa.

Primjerice, srpski show 'Parovi' trenutačno je pred ukidanjem zbog ponašanja kandidata. Jedna od sudionica navodno se već prvu večer seksala sa svojim sustanarom, zbog čega je reagirao i Ivan Tasovac, srpski ministar kulture i informiranja.

VIDEO

Kad se prisjetimo prve sezone Big Brothera u Hrvatskoj, čudili smo se i smijali nekim potpuno banalnim stvarima koje nisu ni blizu ovima koje danas imamo prilike vidjeti na televiziji. Tadašnji kandidati, kao i oni iz druge sezone showa, bili su puno oprezniji i suzdržaniji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bjelovarčanin Saša Tkalčević, koji je i pobijedio u prvoj sezoni, nasmijavao nas je svojim nespretnim ponašanjem, a događaj iz kuće koji je tada predstavljen kao šokantan, iako zapravo simpatično smiješan, bio je kad se Antonija Blaće od smijeha pomokrila u gaće. Najatraktivnijim događajem smatrao se trenutak kad je Krešo Jengić izveo spektakularan bijeg iz BB kuće tako što je preskočio ogradu.

VIDEO

U drugoj sezoni kao vijest i najveći skandal ostali su zapamćeni šovinistički ispadi natjecatelja Matka Okmažića koji je nakon toga i izgubio na popularnosti. No nešto revolucionarno iz te sezone se također ne pamti.

No već u trećoj sezoni dolazi do preokreta u ponašanju natjecatelja. Kao prvo, najveće čuđenje izazivala je Tanja Jovanović zbog nepoznavanja opće kulture. Osim toga, medijske stupce je punila njezina ljubavna priča s Antom Seljakom Jakovčevim. Pisalo se i da su brojne trzavice i mirenja okončali seksom pred kamerama. Gledateljima su bile zanimljive i ljubavne priče Ane Vrdoljak i Zorana Stupe Ljubasa te Violete Halitaj i Nikše Kekezovića koji su danas u braku.

U kasnijim sezonama zapravo se samo iščekivao sličan potez nekih od parova koji su se zbližili tijekom trajanja showa.

Četvrtu sezonu obilježile su suze i smijeh, simpatije između Tesse Hapčo i Vedrana Lovrenčića  što je tada još bilo dovoljno da gledatelje prikuje za male ekrane.

Već u petoj sezoni, koja se snimala u Bangkoku, stanari su se poprilično razuzdali, a najviše pažnje privlačila je Rina Dehni koja se spetljala s Ivanom Mitrovićem. Njihove nekontrolirane strasti zabavljale su gledatelje. Ponašali su se kao da kamere ne postoje.

Zbog pada gledanosti pauza u prikazivanju Big Brothera u Hrvatskoj napravljena je između 2008. i 2011. godine. Tada je s prikazivanjem krenuo regionalni Big Brother iz kojeg je svima ostala poznata priča Marijane Čvrljak i Nikole Nemeševića Nemeša. Sad već bivši par svoju zaljubljenost pred kamerama nije skrivao što je dovelo do raspada njezinog braka. Riječ je bila o najvatrenijoj ljubavnoj priči zabilježenoj u domaćim reality showovima.

S godinama kandidati umjesto nekim svojim karakternim osobinama i vrijednostima, do slave i novca sve češće pokušavaju doći na spomenuti način.

Seks, batine i svađe u ruskom Big Brotheru

I u ruskom Big Brotheru situacija je slična kao i u realityju 'Parovi'. Natjecatelji njihovog showa, u sezoni koja je s prikazivanjem počela u veljači, zgrozili su svojim ponašanjem.

Seksaju se bez ustručavanja, a s vremena na vrijeme se i fizički obračunaju. Žene sa ženama, muškarci s muškarcima, nije bitno.

Bez granica i u Africi

Kontroverzno ponašanje stanara Big Brother kuće obilježilo je i sezonu iz 2013. godine u afričkoj verziji realityja. Dva para tada su svojim ponašanjem podigli popriličnu prašinu. Učiteljica Betty i njezin partner Bolt ljubav su po cijeloj kući vodili bez suzdržavanja, a drugi par njihovih sustanara, Beverly i Angelo, strastima su se tada prepustili u kadi.

Razuzdani Britanci

U zadnjoj sezoni britanske verzije 'Celebrity Big Brothera', koja se prikazivala u siječnju, vruće je postalo nakon samo tri dana boravka kandidata u kući. Djevojke su potaknute alkoholom pokazivale grudi, a zbog nekih od zadataka tijekom igre Istina - izazov, grudi su jedni drugima i ljubili.

'BB je uspješan jer zadovoljava jednu dozu voajerizma u svima nama'

Antonija Blaće, koja je Big Brother format iskusila kao stanarka kuće, a i kao voditeljica projekta, jednom je prilikom prolaznost i uspjeh takvih emisija kod gledatelja objasnila time što oni u svima nama zadovoljavaju prisutnu dozu voajerizma, no i da sve, naravno, ponajviše ovisi o kandidatima.

Povijest Big Brothera

Big Brother manija svijet je zaludjela još 16. siječnja 1999. godine. Vijesti o golotinji i seksu preplavile su medije nakon samo nekoliko sezona prikazivanja. Uglavnom se prijavljuju oni željni slave, isprobavanja svojih mogućnosti i oni željni pustolovine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Marija Šerifović o sinu: 'Nisam ga nazvala kako sam htjela jer su mi rekli da je to ime za psa'
ISPRIČALA DETALJE O MAJČINSTVU

Marija Šerifović o sinu: 'Nisam ga nazvala kako sam htjela jer su mi rekli da je to ime za psa'

Marijin sin Mario će početkom svibnja napuniti pet mjeseci, a pjevačica je otkrila zašto se odlučila za to ime, tko joj je najveća podrška i zašto ne voli dijeliti sinove fotografije

Sydney Sweeney je plesala bez grudnjaka pa poručila: 'Žao mi je što imam sjajne grudi...'
PORUKA HEJTERIMA?

Sydney Sweeney je plesala bez grudnjaka pa poručila: 'Žao mi je što imam sjajne grudi...'

Glumicu je nedavno kritizirala holivudska producentica Carol Baum. Unatoč negativnim komentarima, Sydney je uživala s prijateljima u Meksiku
Vlatka Pokos otkrila nam je da opet ljubi, a sad pokazala kako uživa u 'najdražem društvu'...
ČAROBNI DAN

Vlatka Pokos otkrila nam je da opet ljubi, a sad pokazala kako uživa u 'najdražem društvu'...

Bivša pjevačica i voditeljica u vezi je s Većeslavom Holjevcem, bivšim ragbijašom i unukom istoimenog bivšeg gradonačelnika Zagreba