Obavijesti

Show

Komentari 2

Remi: Imam osjećaj da je bend na turneji još od 2004. godine

Remi: Imam osjećaj da je bend na turneji još od 2004. godine
1

Sa puno koncerata ćemo promovirati novi album, svirke tijekom ljeta, a u jesen ćemo napraviti veliku zagrebačku promociju i obilježiti 15 godina benda, kaže Remi

VIDEO

Grupa Elemental je prije točno dva tjedna izdala svoj novi album "U redu je", kojeg je najavila pjesma "Po mojoj mjeri". Koliko su na albumu radili, zašto je album najavila baš pjesma "Po mojoj mjeri" te koji su im planovi rekla nam je Mirela Priselac - Remi.

1. Kako ste zadovoljni s reakcijom publike dosad na novi album? 

Za sada smo jako zadovoljni. Prošla su tek dva tjedna od izlaska albuma, a na koncertima koje smo u međuvremenu održali publika već s nama pjeva refrene! Mislim da je to najbolji kompliment za svaki bend, a i odličan pokazatelj kako su im se svidjele pjesme. Osim toga, moram priznati da mi je jako drago što vidim da nas nakon novog albuma sluša dosta ekipe koji nas prije nisu slušali.

2. Koliko ste radili na albumu i koliko je trebalo da sve pjesme složite u cjelinu? 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Radili smo na njemu dvije i pol godine, s time da je bilo perioda kampanjskog rada, kada jednostavno nismo mogli održavati probe svaki tjedan jer smo imali svirke ili smo puno putovali. Zadnjih godinu dana nam je to bio glavni fokus života, sve smo podredili probama i zbilja smo zapeli. Možda najdraži dio cijelog tog kreativnog procesa su naši bendovski odlasci u Zagorje kod klavijaturiste u vikendicu, gdje se zatvorimo i danima samo sviramo.

3. Zašto je album najavila baš pjesma "Po mojoj mjeri"?

Nama je zapravo bilo jako teško odrediti koja će pjesma biti prvi singl, pa smo svojoj ekipi "kužera" dali nekoliko pjesama koje su nama bile favoriti i zamolili ih da nam kažu svoje dojmove. Njima se "Po mojoj mjeri" najviše svidjela, pa smo ih poslušali i odlučili se za nju. Nama je to odgovaralo jer pjesma lupa u glavu, nema okolišanja s njom i mislim da je odlična za prvi singl.

4. Koja pjesma s albuma vam je najviše posebna? 

Još je prerano to reći. Možda su mi najdraže dvije koje su nastale među zadnjima – "Prašina" i "Bolji si". One su mi najsvježije od svih, jer su nastale doslovno pet minuta prije nego što smo krenuli u studio.

5. Koji projekti su vam u planu do kraja ove godine? 

Puno koncerata kojima ćemo promovirati novi album, svirke tijekom ljeta, a u jesen ćemo napraviti veliku zagrebačku promociju i obilježiti 15 godina benda. Uglavnom, svirke su nam sad najbitnije, studio i prostoriju za probe smo odradili… Osmislit ćemo novi show kojim ćemo onda harati obalom.

6. Planirate li možda veću turneju po Hrvatskoj i regiji ove godine? 

Mi cijelo vrijeme sviramo, posvuda, tako da mi je teško govoriti o nekoj službenoj turneji… Ma zapravo imam osjećaj kao da smo na turneji od 2004., nismo stali ni malo, bilo je perioda zatišja ali to nije trajalo duže od tri tjedna, mjesec dana. Sigurno ćemo svirati po cijeloj regiji s novim CD-om u ruci, promovirati nove pjesme i to nam je trenutno najbitnije.

7. Što vam je najveća inspiracija za pisanje glazbe? 

Otvoriš novine, pročitaš vijesti na portalima, pričaš s frendovima, netko ti slomi srce, netko te razveseli.. Sve to upijaš i pišeš o tome, svojim dojmovima, doživljajima… Najveća inspiracija mi je to što više ne gledam TV i ne trošim vrijeme na buljenje nego čitam i razmišljam.

8. Koliko se bend sam po sebi promijenio od početka postojanja do danas?

Promijenila su se neka lica, svirači, itd., ali je neka "bendovska filozofija" zapravo doživjela vrlo male promjene. Radimo muziku bez zirkanja prema top listama, zaista nam nije bitno raditi hitove nego kvalitetnu muziku. Možda to nije najpametniji put, što se tiče zarade, ali je nešto zbog čega se svako jutro mogu bez srama pogledati u ogledalo, znajući da sam uvijek radila ono čime sam se ponosila. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'
Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'